صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۵۶۱۷۹
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۲۰ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه های پیش بینی کردند که افزایش نرخ حامل های انرژی حدود 34 درصد و بنزین دولتی سهمیه ای 700 و آزاد 1000 تومان باشد.

«غلامرضا کاتب» سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات با اشاره به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، گفت: توافق دولت و مجلس در بحث هدفمندی یارانه ها این بود که افزایش قیمت حامل های انرژی با شیبی ملایم باشد.

وی تصریح کرد: باید توان مردم برای افزایش قیمت ها را نیز مدنظر قرار داد و آنچه پیش بینی می شود، قیمت بنزین آزاد 1000 تومان و سهمیه ای دولتی نیز حدود 700 تومان شود.

نماینده گرمسار در مجلس اظهار داشت: این میزان قیمت موجب جلوگیری از قاچاق سوخت می شود و هم مصرف را کاهش می دهد و از طرفی هم درآمد مورد نیاز دولت را تامین می کند.



**بیش از 34 درصد قیمت حامل های انرژی افزایش خواهد یافت

«مسعود میرکاظمی» رییس کمیسیون انرژی مجلس نیز گفت: آنچه مجلس مصوب کرده حجم درآمد از هدفمندی یارانه ها توسط دولت است و مجلس دولت را موظف کرده که بخشی از درآمد حاصل از هدفمندکردن یارانه ها را به سمت سلامت سوق دهد.

وی خاطر نشان کرد: دولت باید از محل دریافتی فروش حامل های انرژی کمک هایی به تولید، سلامت، حمل و نقل و بیمه کند، اینکه هرکدام از حامل های انرژی چه قیمتی پیدا کند به تحلیل های تیم اقتصادی دولت بستگی دارد.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: کارشناسان ستاد هدفمندی یارانه ها باید تصمیم بگیرند که دولت چگونه می تواند با کمترین تغییر، بیشترین درآمد و کمترین فشار را به دهک های پایین جامعه وارد کند.

وی گفت: مجلس به این دلیل اختیار تعیین نرخ حامل های انرژی را به دولت داده است، چون دولت کارشناسان و اطلاعاتی در اختیار دارد که مجلس از داشتن آنها محروم است.

میرکاظمی تصریح کرد: اگر همه قوانین مربوط به هدفمندی مانند مالیات بر ارزش افزوده از حامل های انرژی اجرایی شود و سهم شهرداری ها، وزارت نیرو ، پالایشگاه ها و تولید کنندگان نیرو بطور کامل پرداخت شود، عددی که باید حامل های انرژی را افزایش داد، بیش از 34 درصد است.



**باید به سمت تک نرخی کردن بنزین حرکت کنیم

«حسین امیری خامکانی» نمیانده مردم زرند در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اتفاقی که طی سال های گذشته افتاد این بود که میانگین جمع قیمت بنزین سهمیه ای، آزاد و سوپر حدود 475 تومان بود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: این یعنی اثر روانی قیمت ها را روی 700 تومان گذاشته اما چیزی که به دست دولت رسیده همان 475 تومان است.

وی ادامه داد: خیلی از این کارت های سهمیه ای بصورت قاچاق درآمده و حدود 9 هزار کارت در بندر عباس توسط دستگاه نظارتی مصادره شده است.

نماینده مردم زرند در مجلس اظهار داشت: بسیاری از پمپ بنزین ها با کارت سهمیه ای، بنزین دولتی عرضه می کنند و متاسفانه در بسیاری از این موارد رانت های فراوانی به وجود آمده است.

امیری خامکانی خاطر نشان کرد: تا حدودی مجلس و دولت موافق تک نرخی کردن بنزین هستند و این بحثی است که دولت به دنبال آن است و با توجه به این موضوع احتمال می دهم قیمت بنزین تک نرخی شود و به سمت 1000 تومان برود.

وی با بیان اینکه فضای ذهنی دولت به سمت تک نرخی کردن قیمت بنزین است، تصریح کرد: اگر دولت با شیب ملایمی تک نرخی کند، بنزین به قیمت 1000 تومان فروخته خواهد شد.

نماینده مردم زرند خاطر نشان کرد: دولت در اجرای قانون هدفمندی باید 48 هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشد تا در بخش های مختلف از جمله سلامت، تولید، بیمه و حمل و نقل هزینه کند.

وی تصریح کرد: دولت باید برای به دست آوردن این 48 هزار میلیارد تومان یا هزینه های خود را کم کند یا افزایش بیش از اندازه قیمت حامل ها را در دستور کار قرار دهد که اگر دولت بتواند هزینه های خود را در زمینه پرداخت نقدی یارانه ها کمتر کند، می تواند به این میزان درآمد دست یابد.
منبع: ایرنا