صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۵۵۹۰۲
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۰ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


تیمی از محققان دانشکده شیمی دانشگاه حیدرآباد هند نشان داده‌اند که یک فنجان قهوه می‌تواند به حل مشکلات چشم کمک کند.

به گزارش ایسنا، یافته‌های این پژوهشگران نشان داد که ماده شیمیایی کافئین می‌تواند به تهیه دارو برای مبارزه عفونتهای چشم کمک کند.

محققان این دارو را با هم‌بلور کردن(cocrystalize) یک آنتی‌بیوتیک با کافئین فرمول‌بندی کردند.

داروی سولفاستامید که معمولا برای درمان عفونتهای چشمی بویژه ورم ملتحمه استفاده می‌شود، اغلب با پلک زدن بیمار و همچنین با اشک چشم از بین می‌رود. این امر منجر به ناراحتی و عوارض ناشی از بکارگیری دوزهای بیشتر و فراوانتر این دارو می‌شود.

طرحهای مختلفی مانند قرار دادن سولفاستامید در ریزکره‌های زیست تجزیه‌پذیر برای آزادسازی کندتر دارو و از بین نرفتن آن توسط دانشمندان بررسی شد. اما این روشها یا تاثیر دارو را محدود می‌کردند و یا برای ورود به بازار مناسب نبودند.

محققان برای حل این مشکل، از هم‌بلورها استفاده کردند. بلوری کردن یک داروی موجود با ماده ایمن دیگر می‌تواند ویژگیهای فیزیکی شیمیایی یک دارو را بدون تغییر دادن مولکولهای خود دارو تغییر دهد.

آنها نتیجه گرفتند که جایگزینی پیوندهای ضعیفتر هیدروژن در بلورها با نمونه‌های قویتر می‌تواند انحلال پذیری و سرعت انحلال بلور را کاهش دهد. از این رو مجموعه‌ای از مولکولها با سولفاستامید هم‌بلور شدند.

شناسایی تعاملات میان مولکولی که با شکل‌گیری هم‌بلور قابل تغییر است، این پژوهش را ارزشمند کرده و آن را از میان دیگر استراتژی‌های طراحی بارز کرده است.

کافئین یکی از موفق‌ترین ترکیبات نشان داده که دارو را کمتر انحلال‌پذیر می‌سازند و همچنین بلور را متراکمتر می‌کند که به معنی نزدیکتر قرار گرفتن مولکولها در مقایسه با ماده سولفاستامید به تنهایی است.