صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۵۵۶۸۶
تاریخ انتشار: ۵۸ : ۱۷ - ۲۰ فروردين ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
باشگاه خبرنگاران: روزنامه "‌واشنگتن پست " در مقاله اي نوشت :‌ مقامات دولتي آمريکا کاملا متقاعد شده اند که تحقق توافق نهايي و جامع با ايران بر سر برنامه هسته اي آن امکان پذير است .

اين روزنامه آمريکايي همچنين نوشت : يکي از مقامات دولتي آمريکا درباره روند مذاکرات اظهار داشته است : اختلافات مهم و حساسي ميان نمايندگان کشورهاي غربي با ايران همچان باقي مانده است اما از نخستين روزهاي سال 2014 تاکنون مسيري رو به جلو در اين گفتگوها وجودداشته است .

تهيه توافقي موقت در ماه مي 2013 يکي از نشانه هاي اين گفتگوهاي خوب بوده است . پس از آن هر دو طرف تلاش مي کنند تا پيش از اتمام مهلت شش ماهه براي پايان توافق موقت به پيش نويس توافق جامع و نهايي دست يابند .

اين مقام آمريکايي مي افزايد : من کاملا مطمئنم که ما قادريم پيش از پايان موعد مقرر ( 20 جولاي ) به توافق جامع دست يابيم . اما اين موضوع نيز اهميت دارد که دو طرف شهامت اين را داشته باشند که موارد کلامي و موردبحث را بطور مکتوب ثبت نمايند . ايران بايد انتخاب هايي حساس و مهم را انجام دهد .

در اين مذاکرات 5 عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل به همراه نماينده اي از اتحاديه اروپا به مذاکره با نمايندگان ايراني مي پردازند تا در نهايت بتوانند اختلافاتي را که يک دهه ميان آنها بر سر برنامه هسته اي تهران وجود داشته را مرتفع کنند .

واشنگتن پست در ادامه مي نويسد : در ماه نوامبر احزاب سياسي در آمريکا به توافق رسيدند که بايد مذاکرات هسته اي با ايران از سرگرفته شود تا علاوه بر تعيين نقطه عطف برنامه هاي هسته اي تهران ،‌ از عدم تصميم دولت اين کشور براي استفاده نظامي از انرژي هسته اي اطمينان حاصل گردد . در عوض غرب نيز تحريم هاي اقتصادي عليه "‌جمهوري اسلامي"‌ را رفع مي کند .

در مذاکرات پيشين هر دو طرف براي نشان دادن حسن نيت خود اقداماتي انجام دادند . از جمله اينکه ايران بخشي از فعاليت در نيروگاه هاي خود را کاهش داد و کشورهاي غربي نيز تحريم هاي ضدايراني را بطور موقت _‌به مدت شش ماه _ به حالت تعليق درآورد .

محمد جواد ظريف ،‌مذاکره کننده ارشد هيئت ايراني و وندي شرمن ،‌ نماينده آمريکا در مذاکرات از پيشرفت و جديت هر دو طرف براي تحقق توافق جامع تقدير کرده اند .

در ادامه اين مقاله آمده است :‌ با اينکه گفتگوها پشت درهاي بسته انجام مي گيرد اما برخي خبرها از روند خوب و مطلوب آن حکايت دارد . بيشترين اختلافات بر سر فعاليت نيروگاه آب سنگين اراک مي باشد که غرب معتقد است فعاليت آن تنها براي توليد سلاح اتمي کاربرد دارد اما ايران اظهار کرده که هيچيک از نيروگاه ها در کشور براي اهداف نظامي استفاده نمي شود و اهداف صلح آميز را دنبال مي کنند .

عليرغم اينکه گزارشات سازمان بين المللي انرژي اتمي (IAEA) همگي نشان دهنده فعاليت صلح آميز هسته اي در ايران است اما برخي از سياست مداران تندرو در آمريکا مدعي هستند که " ايران " غيرقابل اطمينان است و نبايد به صحبت هاي مقامات آن اعتماد کرد .

اين مقام آمريکايي نزديک به مذاکرات هسته اي که نخواست نامش فاش شود همچنين تصريح کرد : دو طرف کاملا صريح و مستقيم با يکديگر سخن مي کنيم . هيچگونه رمز و رازي در گفتگوها وجود ندارد . ما بر آنچه در اتاق مورد بحث و گفتگو قرار مي گيرد تمرکز کرده ايم نه بر آنچه در خارج از آن عنوان مي شود .

وي افزود : ما مي دانيم مناطق مورد توافق دو طرف کجاست . مي دانيم اختلافات بر سر چه موضوعاتي است که بايد رفع شود . هر دو طرف به يکديگر اين فرصت را مي دهيم که فضاي مناسب براي حمايت از خود داشته باشند .