پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بسیاری از ما توصیههای مختلفی را درباره آماده کردن مواد غذایی و طبخ آنها میشنویم اما اغلب از صحت علمی آن آگاه نیستیم.
به گزارش ایسنا، در ادامه چندین توصیه تغذیهای برای آمده کردن و طبخ مواد غذایی خواهد آمد:
- برای تهیه انواع خورشها، سبزیهای مصرفی از قبیل کدو، بادمجان، کرفس و سبزی قورمه با روغن کم و به مدت کوتاه تفت داده شوند
-
در صورت استفاده از حبوبات و مواد اولیهای که امکان وجود سنگ در آنها است
یا از انواع پاک شده استفاده کنید و یا آنها را به دقت پاک کنید. سبزی
خوردن مصرفی را با دقت بشویید و ضدعفونی کنید
- از حرارت دادن حلب یا قوطی روغن جامد به علت ایجاد ترکیبات سمی باید خودداری شود
- در هیچ شرایطی روغن گرم یا داغ را نباید درون ظروف پلاستیکی ریخت
- درپوش ظرف روغن را پس از هر بار مصرف باید بست و در جای خنک و دور از نور و حرارت نگهداری نمود
- روغن سالم و مصرف نشده را نباید با روغن مصرف شده مخلوط کرد
- از انباشتن زیاد مواد غذایی در روغن باید پرهیز شود
- قبل از سرخ کردن نباید نمک به ماده غذایی اضافه نمود
- هرگز اضافه روغن مصرفی را نباید داخل ظرف اصلی برگرداند
- پیش از باز کردن در قوطی کنسرو باید درپوش آن را بشویید
- اگر محتویات داخل کنسروها زنگ زده باشد از خوردن آن خوداری کنید
- قبل از انجماد باید امعاء و احشاء مرغ و ماهی خارج شود
- برای شستن گوشت و حبوبات باید از آب بهداشتی استفاده شود
- رگهای ناحیه گردن مرغی که زنده بوده و سپس سر بریده شده است در قسمت برش بسیار متورم است
- در صورت تمایل به خرید ماهی به شکل تکههای برش خورده، باید آن را از مراکز مجاز تهیه کرد
- حبوبات را قبل از طبخ یک شبانه روز در آب بخیسانید و آب آن را دور بریزید
-
جهت رفع انجماد مواد پروتئینی اصولی ترین روش این است که 24 ساعت قبل از
مصرف، ماده غذایی منجمد را از فریزر به داخل یخجال منتقل کنیم
- به طور کلی مواد پروتئینی شامل گوشت قرمز، ماهی و مرغ نباید بعد از دیفراست (یخزدایی) بوی نامطبوع داشته باشند
- زرده تخم مرغ تازه کاملا گرد و در مرکز تخم مرغ قرار دارد
- سفیده تخم مرغ تازه دارای ظاهری ابری و غیر شفاف است
- پیش از طبخ گوشت قرمز چربی قابل رویت آن را باید جدا کرد
-
در هنگام آمادهسازی تخممرغ، یکی از راههای تشخیص تخممرغ تازه، تکان
دادن آن است اگر تخممرغ کهنه باشد محوظه هوای داخل آن (اتاقک هوای
تخممرغ) بسیار بزرگ بوده و سفیده تخممرغ حالت آبکی دارد و زرده به راحتی
به اطراف پوسته منتقل میشود
- در هنگامی که تخممرغ را میشکنید،
در تخم مرغ تازه زرده حالت گنبدی شکل خواهد داشت و سفیده به شکل حلقه در
اطراف آن قرار دارد ولی در تخممرغ کهنه زرده پخش شده و سفیده روانتر است
-
هر گونه علائم کپکزدگی در پوسته خارجی به سرعت به داخل تخممرغ سرایت
کرده و موجب تشکیل لکههای کپک و قارچ به رنگ خاکستری، سیاه یا قهوهای
میشود
- از طریق شناور کردن تخممرغ در ظرف آب میشود به تازگی آن
پی برد. در صورتی که تخممرغ ته ظرف به شکل افقی قرار بگیرد تازه است و با
زیاد شدن عمر آن کمکم به حالت عمودی قرار میگیرد
- در صورت زنگ زدگی حلب پنیر از داخل باید از مصرف آن خودداری کرد
- جهت جوشاندن شیر خام از ظروف مناسب استفاده شود
- توصیه میشود تخته آماده سازی گوشت از سبزیها جدا باشد
- پوستگیری سبزیها قبل از پخت باعث کاهش مواد مغذی آنها میشود
- برای خرد کردن سبزیجات از چاقوی تیز استفاده کنید