صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۵۳۳۱۲
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۱۹ - ۰۳ فروردين ۱۳۹۳
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به تحلیل و ارزیابی نامگذاری امسال تحت عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» پرداخت
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 ثروتی به تحلیل و ارزیابی نامگذاری امسال تحت عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» پرداخت و گفت: عدم باور مدیران و فقدان مدیریت دو نقصی که در مدیریت کشور همیشه با آن مواجه بوده‌ایم.


به گزارش انتخاب، موسی‌الرضا ثروتی گفت: -در 8 سال گذشته رشد اقتصادی از 6.5 درصد به 5.8 - کاهش یافته است در حالیکه هر ساله آمارها و ارقام کذایی از رشد اقتصادی، تورم و افزایش میزان سرمایه‌گذاری اعلام می‌شد. تا حدود زیادی عدم تحقق برنامه‌ها ناشی از ضعف عزم ملی و ضعف باورهای ما بوده است.


بخشهایی از سخنان ثروتی:
-مشکل سال‌های قبل همین مدیریت بوده و خوشبختانه مقام معظم رهبری در پیام نوروزی سال 93 به هر دو موضوع تأکید ویژه کردند.

-37 میلیارد دلار صادرات در مقابل 70 میلیارد دلار واردات حاکی از فقدان مدیریت است و این ایراد بر دولت قبل هم وارد بود.

-واردات کالاهای غیر ضروری مثل عروسک چینی و سنگ قبر در دولت قبل نشانه‌های ضعف و ناهماهنگی مدیریت است.

-دولت قبل در زمان اجرای فاز اول هدفمندی یارانه‌ها قرار بود مبلغ 15 تا 20 هزار تومان بابت جبران هزینه‌ها به هر نفر بپردازد در حالیکه رقم پرداختی به 44 هزار و 500 تومان تغییر یافت و این افزایش مملکت را به لحاظ اقتصادی دچار آسیب کلی کرد.

-مجلس ششم برنامه چهارم توسعه را نوشت و قرار شد که در دوره دولت نهم و مجلس هفتم اجرایی شود، در حالیکه در آخرین سال اجرای برنامه چهارم و در پایان عمر برنامه فقط 35 درصد آن عملیاتی شده بود و 60 درصد آئین‌نامه‌ها نوشته نشده بود.

-عدم تحقق برنامه‌ریزی‌ها در خصوص مسائل مختلف از جمله عدم اجرای صحیح هدفمندی یارانه‌ها و تحقق نیافتن برنامه‌های توسعه‌‌ای کشور ناشی از ضعف مدیریت و برنامه‌ریزی است و تا مادامی که اینگونه ضعف‌ها وجود دارد اهداف اقتصادی هم محقق نخواهد شد.

-قانون گریزی، عدم اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها، اعتقاد نداشتن به اصل 44، رویکردهای سلیقه‌ای و تلاش برای خالی کردن منابع صندوق توسعه ملی را 5 ویژگی مشترک دولت دهم و یازدهم نامید.

-نفاق و دروغ در وجود برخی مسئولین کشور هست، بطوری که برخی مسئولین به راحتی دروغ می‌گویند و آمار غلطی ارائه می‌کنند مانند آمار ارائه شده در خصوص ایجاد 2 میلیون و 600 هزار شغل دولت قبلی.

-در سال 84 و در زمان دولت نهم آمار بیکاری 3.5 درصد بود در حالیکه در سال 92 این آمار به 12.5 درصد افزایش یافت و در خصوص مسائل رفاهی و ضریب جینی گزارش‌های بانک مرکزی و مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در طول 8 سال قبل میانگین 500 هزار تومان نسبت به سال 84 عقب افتاده است.

-در 8 سال گذشته رشد اقتصادی از 6.5 درصد به 5.8 - کاهش یافته است در حالیکه هر ساله آمارها و ارقام کذایی از رشد اقتصادی، تورم و افزایش میزان سرمایه‌گذاری اعلام می‌شد. تا حدود زیادی عدم تحقق برنامه‌ها ناشی از ضعف عزم ملی و ضعف باورهای ما بوده است.

-حدود 10 سال است که دولت‌ها از خرید اجناس خارجی ممنوع شده‌اند در حالیکه وقتی وارد ساختمان وزارتخانه‌ها می‌شوی همه کالاها خارجی است، این نشان می‌دهد که ما به حرفمان عمل نمی‌کنیم و باید برای تحقق خواسته‌هایمان عزم ملی را نهادینه کنیم و آن را باور داشته باشیم.

-فرهنگ زیربنای اقتصاد و سیاست است و باید فرهنگ مصرف، فرهنگ صرفه‌‌جویی و فرهنگ باور ما نسبت به این شعارها برای محقق شدن آنها تغییر کند. در کشور به لحاظ مدیریتی اشکالات جدی وجود دارد ولی با این وجود نباید ناامید شویم زیرا هر کشوری به غیر از ایران اگر دچار این همه فشار و تحریم می‌شد قطعا نابود می‌شد.