پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سرویس سیاسی: واکنش های مختلف نسبت به نحوه اعتراض و لحن غیر محترمانه مهدی کوچک زاده نماینده مجلس و رفتار خلاف شان ایشان در جایگاه یک نماینده همچنان ادامه دارد و نه تنها رسانه ها و کارشناسان و برخی فعالان سیاسی، بلکه حتی تعدادی از نمایندگان همفکر ایشان نیز نسبت به این گونه رفتار آقای کوچک زاده انتقاد داشته اند.
مهدي كوچكزاده نماینده مجلس در جلسه ای که آقای علوی وزیر اطلاعات برای پاسخ به سوالات تعدادی از نمایندگان مجلس حاضر شده بود، با لحن تند واعتراض آمیز، کلمات و نکاتی را مطرح کرده که نه تنها در شان نماینده مجلس نیست بلکه اصولا ربطی به وزیر اطلاعات و حوزه وظایف وزارت اطلاعات ندارد.
آقای کوچک زاده به جای طرح مطالبی که مربوط به عملکرد وزیر اطلاعات است، به بهانه حضور یکی از همراهان وزیر اطلاعات در این جلسه،نکاتی را مطرح کرده که بیشتر به رقابت های جناح های سیاسی و انتقاد به سیاست های مجموعه دولت مرتبط است و نه حوزه وظایف وزارت و وزیر اطلاعات...
در حالی که انتظار می رود نماینده مجلس که سوال از وزیر اطلاعات را مطرح می کند، در حوزه مسائل امنیتی، اطلاعاتی، خطرات و تهدیدهای دشمنان و گروه های مختلف و... سخن بگوید، اما کوچک زاده موضوع را به عملکرد یک شخص که همراه وزیر اطلاعات بوده تنزل می دهد و اعتراض می کند که چرا او همراه وزیر است. در حالی که وزیر اطلاعات حق دارد افراد مطلع یا مشاوران خود را در پاسخ به سوالات نمایندگان همراه داشته باشد تا به شفافیت بحث و توضیح مناسب منجر شود و نمایندگان مجلس قانع شوند.
آقای کوچک زاده با طرح این ادعا که در کشور کودتا شده، سیاست ها و عملکرد دولت، وزارت خارجه، رئیس جمهور و.... را به باد انتقاد گرفته است... در حالی که در جلسه سوال از وزیر اطلاعات، نباید در قامت یک حزب سیاسی، تمام برنامه ها و دیدگاه ها و عملکردهای دولت را به باد انتقاد بگیرد.
حتی طرح دیدگاه یک نماینده مجلس با نظرات متفاوت نسبت به دولت، نباید با این ادعا همراه شود که عملکرد دولت وبرخی مسوولان و وزرا برخلاف نظام و کشور حرکت می کند.
نکته دیگر این است که اولا سوال باید محترمانه و در شان نماینده مجلس و وزیر و سایر حاضران در جلسه باشد و دوم این که بعد از طرح انتقاد و سوال خود، اجازه دهد که پاسخ گفته شود و اگر مطلب مطرح شده خلاف روند و محور جلسه است، و سایر نمایندگان نیز اعلام می کنند که این نکات ربطی به این جلسه ندارد، باید سخن کوتاه کند و اجازه دهد که جلسه به نظم و روند خود ادامه دهد.
اما آقای کوچک زاده عملا جلسه را به هم زده و حاضر به شکل گیری جلسه طبق قاعده طرح سوال از وزیر نشده است و با ترک جلسه، و اعتراض وطرح نکاتی که در شان نماینده نیست، باعث تاسف و اعتراض و انتقاد دیگران شده است.
کوچک زاده گفته است: "اگر رفتار خارج از ضابطه ديديد ريشه آن اينجاست. من حاضرم مثل يك مخبر براي وزارت اطلاعات كار كنم ولي از اين به بعد اينطوري نيست."
آیا آقای کوچک زاده، نوع همکاری و همدلی و همراهی دولت و مجلس را تا این درجه تنزل می دهد که حضور یک نفر همراه وزیر اطلاعات، باعث چنین جملات و کلماتی شود؟ اگر ایشان به خاطر نظام و کشور به وزارت اطلاعات کمک می کند نباید حضور یک نفر خلاف دیدگاه ایشان، باعث چنین موضع گیری شود و نباید باعث شود که اعلام کند ریشه رفتارهای خارج از ضابطه حضور چنین افرادی است و...
کوچک زاده ادعا کرده که بايد بگويم برخي ها فكر مي كنند كه قرار است در كشور كودتا شود، به خدا در اين كشور كودتا شده است وگرنه رئيس جمهور نميگويد خزانه خالي است، وزير خارجه نمي گويد با يك بمب همه چيز را از كار مي اندازد، چرا در اين شرايط سبد كالا مي دهند و اين هم رفتار وزير اطلاعات است. شك نكنيد از اين به بعد رويه ها عوض مي شود
اولا کلمه کودتا واژه ای است که به معنای تغییرات بزرگ و عظیم و همه جانبه است و ایشان باید توجه کند که سیاست اعتدال و میانه روی و به کار گرفتن تدبیر، تعامل با جهان، کاهش تنش ها و تحریم ها، بهبود روند مذاکرات و... به هیچ وجه به معنای کودتا نیست و اتفاقا به معنای تاکید بر صلح و کاهش تنش و بهبود شرایط کشور و اصلاح سوء مدیریت گذشته است.
اگر رئیس جمهور می گوید که خزانه خالی است به معنای اطلاع رسانی به مسوولان و مردم است تا روشن شود که دیگر نمی توان طبق روال سال های اوج درآمد نفت و دلارهای ارزان نفتی عمل کنیم، نمی توانیم یارانه به کشورهای چین و وارد کننده ها و سفرهای خارجی بدهیم. بلکه ضرورت دارد که صرفه جویی، اقتصاد مقاومتی، تقویت تولید، رفع سوء مدیریت گذشته و اصلاح سیاست ها و روندها و... را باید در دستور کار قرار دهیم.
مردم باید صرفه جویی کنند، سرمایه گذاری کنند، تولید داخلی را حمایت کنند و... تا هم نیازهای کشور تامین شود و هم منابع محدود درست استفاده شود و از نماینده تا مسوولان و مردم انتظارات خود را با واقعیت های موجود کشور تطبیق دهند.
این نوع سخن گفتن به معنای کودتا نیست بلکه به معنای به کار گیری تدبیر است تاهمدلی و همراهی و همکاری محور فعالیت های گروه های سیاسی و مردم باشد. به معنای پذیرش اصلاحات ساختاری در کشور است و به معنای پیگیری اقتصاد مقاومتی و صرفه جویی به جای مصرف گرایی و واردات و دلار ارزان و... است.
اگر قرار باشد که تحریم ها و فشارهای اقتصادی کاهش یابد، سرمایه گذاری و تولید تقویت شود، عقب ماندگی صنعت نفت و... جبران شود، باید تعامل با جهان، کاهش تنش ها، بهبود مذاکرات و ایجاد اعتماد نسبی بین ایران و کشورهای غربی، و ایجاد زمینه هایی در داخل کشور برای بهبود اقتصاد و جامعه و... در دستور کار قرار گیرد.
اینها نه تنها به معنای کودتا نیست بلکه به معنای تقویت نظام و دولت و کشور است به معنای اصلاح اشتباهات و مدیریت گذشته است.
عملکرد وزارت اطلاعات، ایران را به با ثبات ترین کشور منطقه تبدیل کرده است
آقای کوچک زاده باید توجه داشته باشد که اگر چه عده ای انتظار دارند وزارت اطلاعات باید مثل یک دستگاه امنیتی و پلیسی، عمل کند و به گروه های سیاسی، فعالان و مدیران و مسوولان و مردم طبق نظر تندروها، دائم تذکر بدهد و با سیاست های وزارت ارشاد، اقتصاد، گروه ها و فعالان سیاسی و... برخورد کند، اما بسیاری دیگر از کارشناسان، میانه روها، طرفداران اعتدال، و... برخلاف تندروها اعتقاد دارند که وزارت اطلاعات باید مثل مغز نظام و دولت و کشور عمل کند و با ایجاد امنیت روانی و آرامش در کشور، در جهت همدلی و همکاری مسوولان و مردم حرکت کند.
وزارت اطلاعات در همین دوره 9 ماهه از زمان انتخابات ریاست جمهوری تاکنون، روند تدبیر در سیاست ها، ایجاد آرامش در جامعه، همکاری و همدلی مسوولان، استفاده از توان کارشناسی کشور، به کارگیری بدنه مدیران توانمند کشور را در دستور کار قرار داده است و ضمن هوشیاری نسبت به عملکرد دشمنان، کشورهای غربی، گروه های سیاسی و... توانسته است ایران را همچنان در سطح یکی از امن ترین کشورهای منطقه و در شرایط پایدار و با ثبات حفظ کند.
ایران باوجود آن که در سطح نظری و سیاست خارجی به خاطر مواضع انقلاب اسلامی و پرونده هسته ای، در راس موضوعات مورد توجه رسانه های جهان است و با انتقادها و موضع گیری های مختلفی در اروپا و آمریکا و آسیا مواجه هستیم و هر روز اخباری متعددی در مورد ایران به چشم می خورد. اما با این وجود، یکی از امن ترین کشورهای منطقه بوده است و نسبت به عراق، ترکیه، عربستان، امارات، پاکستان، افغانستان و سایر کشورهای منطقه، از شاخص های پایدار و با ثبات امنیتی و اطلاعاتی برخوردار است و بسیاری از سرمایه گذاران، جهانگردان و.... ایران را نسبت به سایر کشورهای منطقه بهتر ارزیابی کرده اند.
در نتیجه آقای کوچک زاده به جای این که برخورد وزارت اطلاعات نسبت به برخی مواضع و اظهار نظرهای مسوولان و فعالان سیاسی و دگر اندیشان و.... را انتظار داشته باشد، باید توجه باشد که در مقطع کنونی از روند و عمر نظام جمهوری اسلامی، آنچه بیش از این گونه واکنش ها و برخوردهای فرهنگی و سیاسی باید مورد توجه باشد، و در محور بیانات مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و بزرگان کشور قرار دارد ایجاد فضای همدلی و همکاری و همفکری گروه های سیاسی و مردم ومسوولان است و مردم نیز انتظار دارند که مسائل معیشتی، تورم و بیکاری، تولید داخلی، بهبود فضای کسب وکار، ایجاد امنیت روانی و آرامش در جامعه، کاهش تنش ها و دست به دست دادن مردم و مسوولان برای رفع مشکلات کشور مورد توجه باشد.
آقای کوچک زاده و همفکران ایشان باید توجه داشته باشند که اگر قرار باشد وزارت اطلاعات، هر روز به عده ای به خاطر نظرات آنها و یا عملکردشان تذکر بدهد و برخورد جدی و قانونی انجام دهد، فضای کشور از آرامش فعلی دور خواهد شد.
وزارت اطلاعات به وظایف خود عمل می کند و هر جالازم باشد گزارش ها و نظر خود را ارائه می دهد اما از رفتار تند و برخوردهایی که مشکل را بیشتر می کند، پرهیز می کند.
وزارت اطلاعات و قوه قضاییه، برای ایجاد فضای همدلی و آرامش در کشور، بسیاری از زندانیان، فعالان سیاسی وافراد بازداشت شده را آزاد کرده است.
فعالیت بسیاری از افراد و گروه های سیاسی و اجتماعی و مدنی، در چارچوب قانون و درجهت کمک به دولت و کشور، اگرچه با انتقادهایی همراه است و برخی اینگونه فعالیت ها را برنمی تابند، اما به تغییر برداشت داخلی و خارجی مردم و رسانه ها وافکار عمومی در جهت بهبود روند کشور کمک می کند و فشارهای حقوق بشری و رسانه ای را کاهش داده است و نگاه جهان و فعالان داخل و خارج را تغییر داده وبه ایجاد آرامش کمک کرده است.
این روند نه تنها به معنای کودتا نبوده، بلکه اتفاقا برعکس برداشت تندروها، منجر به تقویت همکاری ها برای بهبود شاخص های اقتصادی شده است.
وقتی روند قیمت ها و تورم کنترل می شود، وقتی سرمایه گذاری ها و امید به آینده بهتر می شود و تمام شاخص هایی که روبه بحران حرکت می کردند، اکنون رو به ثبات و آرامش و توسعه کشور هستند، به این معنی است که نظام در حال تقویت و حمایت های مردمی است.
وزارت اطلاعات در زمینه مقابله با فساد، در زمینه حمایت از افرادی که می توانند در مدیریت وزارتخانه ها، ادارات و سازمان ها، بهبود سرمایه گذاری ها و.... کمک کنند، با هوشیاری عمل کرده است و به جای برخورد تند و ایجاد مانع و محدودیت، به ایجاد فضای همدلی و همکاری و بهبود فضای کسب و کار، همراهی گروه ها، مدیران و کارشناسان کشور با دولت و نظام کمک کرده است.
وزارت اطلاعات همچنین براساس دیدگاه و نظر دولت به این جمع بندی و تدبیر اعتقاد دارد، که مردم حق دارند که از واقعیت ها و اطلاعات و آمارهای کشور آگاه شوند، زیرا اگر مردم بدانند که خزانه کشور، بودجه عمومی، بودجه عمرانی، مالیات ها، درآمد نفت و... و سایر شاخص های اجتماعی و اقتصادی و... در چه وضعیتی است برای مشارکت بیشتر در کاهش مشکلات و تقویت بنیه تولیدی و بهبود شاخص ها همکاری بیشتری خواهند داشت و وقتی خانواده ها برای آینده خود بهتر فعالیت کنند، در مجموع کشور نیز با روند بهتری مواجه خواهد شد.
همچنین در بخش فرهنگ، روزنامه ها، رسانه ها، کتاب و... نیز ضمن این که برخورد با تخلفات درچارچوب قانون ادامه دارد و برای حفظ و حراست از فضای فرهنگی کشور باید به قانون عمل شود و تذکر و توقیف موقت و دادگاه و... برای رسیدگی به شکایات و تخلف ها لازم است. اما در عین حال، افزایش تولید محصولات فرهنگی، ایجاد محیط مناسب برای همکاری و فعالیت، کمک به فعالیت نویسندگان و روزنامه نگاران و رسانه ها، کمک به اهالی فرهنگ و سینما، در دستور کار قرار گرفته است.
وزارت اطلاعات باهمکاری قوه قضاییه، در موضوعات کتاب، روزنامه، نویسندگان و... به بهبود فضای نقد، ایجاد آرامش و کمک به دولت و مسوولان توجه دارد و به جای ریشه کن کردن روزنامه و کتاب و... در جهتی حرکت می کنند که ضمن احترام به قانون و برخورد با موارد غیرقانونی، زمینه استفاده از نظرات و مشاوره رسانه ها، روزنامه نگاران، سینماگران، نویسندگان و.... فراهم شود و فضای تعامل و مدارا برای ایجاد تعادل در بخش فرهنگ و اقتصاد و... در دستور کار قرار گرفته است.
ایجاد تعادل اجتماعی و اقتصادی، ایجاد آرامش روانی و امنیت سرمایه گذاری و کار و تلاش و فعالیت های اجتماعی، کاهش هزینه های اجتماعی و هزینه مبادله در هر بخشی، نیازمند درک متقابل و مدارا و تعامل است.
وزارت اطلاعات در دولت آقای روحانی به خوبی درک کرده است که باید به همه نیروهای جامعه فرصت داده شود که از توان کارشناسی و تخصصی خود، از انرژی گروه های فعال و جوان برای ایجاد بهره وری و کارایی استفاده کنند و نباید به خاطر اختلاف سلیقه و عقیده، رقابت های جناحی و سیاسی، فرصت استفاده از نیروهای جامعه از دست برود.
در دولت تدبیر و امید، استفاده از نیروهای اصولگرا، اصلاح طلب و میانه روها، در دستور کار است و بهبود وضعیت کنونی و شاخص های اجتماعی و اقتصادی کشور و ایجاد امنیت سرمایه گذاری و فعالیت و تولید، بدون مشارکت همه گروه ها و اندیشه ها ممکن نیست.
کشور نیازمند آزادسازی انرژی و تقویت روحیه کار و بهره وری است تا شاخص های اقتصادی و اجتماعی بهبود یابد و به همین خاطر نمی توان متخصصان و کارشناسان کشور را به بهانه اختلاف سلیقه یا عملکرد گذشته حذف یا محدود کرد. بلکه از هر شخص یا گروه و شرکت و موسسه ای باید متناسب با توان و حوزه فعالیت آنها استفاده شود و درک حساسیت ها و ملاحظات امنیتی و اطلاعاتی، نیز در جای خود باید مورد توجه باشد.
در نتیجه میانه روی و اعتدال، به معنای استفاده از توان همه ایرانیان علاقه مند و با انگیزه خدمت به کشور است و البته افراد متناسب با اعتماد متقابل و توان موجود انتخاب می شوند که در چه سمتی به کشور خدمت کنند.
براین اساس، آقای کوچک زاده و همفکران ایشان باید توجه داشته باشند که انتقادهایی که نسبت به حوزه های مختلف و مسوولان کشور دارند، را نباید به وزارت اطلاعات و وزیر اطلاعات نسبت دهند و انتظار داشته باشند که وزارت اطلاعات با همه برخورد پلیسی کند و توضیح بخواهد که چرا اینگونه گفته اند یا عمل کرده اند.
بلکه باید توجه داشت که سیاست کلی نظام و سیاست دولت، تعامل و همکاری و مدارا است و برای ایجاد چنین فضایی باید اصلاحات و تغییراتی را در چارچوب سیاست تدبیر و امید به کار بگیریم تا نتایج آن را شاهد باشیم. نمی توانیم هم انتظار داشته باشیم که همه چیز درست شود و هم در عین حال پافشاری کنیم که نباید اینگونه عمل شود و اینگونه سخن بگویند. بلکه باید توجه داشت که بهبود شرایط و شاخص های کشور باید با نرمش قهرمانانه، تنش زدایی، همراهی و همدلی، مدارا و تعامل و... همراه شود.
وقتی مقام معظم رهبری سیاست نرمش قهرمانانه و اقتصاد مقاومتی را اعلام کرده اند و دولت نیز با تدبیر و اعتدال حرکت می کند و فعالان سیاسی و فرهنگی و اقتصادی کشور، در فضای اعتدال و مدارا، به حفظ آرامش و ثبات و همدلی و بهبود شاخص های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی کمک کرده اند و شاخص های اقتصادی و اجتماعی در مسیر بهبود قرار دارند، نباید آن را معادل کودتا ارزیابی کنید بلکه باید توجه داشته باشیم که در دولت آقای روحانی، به خاطر همین سیاست ها، هم امنیت کشور تقویت شده و با ثبات مواجه هستیم و هزینه های کمتری را در بحران های منطقه ای تحمل می کنیم و هم شاخص های اجتماعی و اقتصادی به تدریج رو به بهبود است و از یک پیچ تند و سربالایی در حال عبور هستیم.
آقای کوچک زاده باید توجه داشته باشند که آثار و نتایج مجموعه سیاست های نرمش قهرمانانه و اقتصاد مقاومتی، تدبیر و امید و اعتدال، مدارای فرهنگی و سیاسی و تعامل با جهان، و استفاده از توان کارشناسان و فعالان سیاسی و اقتصادی، که منجر به آرامش و ثبات و همدلی شده به معنای کودتا نیست بلکه عامل تقویت نظام و کشور است
وقتی شاخص های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی روبه بهبودی است و ایران به یکی از امن ترین و با ثبات ترین کشورهای منطقه تبدیل شده و زمینه افزایش قدرت رقابتی ایران را فراهم می کند و... در نتیجه امنیت نیز بهتر می شود و اختلاف های سیاسی نیز کمتر می شود و گذشت و بخشش نسبت به اعمال و رفتار و خطاهای گذشته نیز امکان پذیر می شود و نه تنها نباید نگران کودتا باشد بلکه باید توجه داشته باشید که مردم و گروه های مختلف سیاسی به هم نزدیکتر خواهند شد.
و اگر در مقابل رفتار وزیر اطلاعات احمدی نژاد، یکی از نمایندگان اصلاح طلب چنین رفتاری میکرد(رفتار اقای کوچک زاده را) ایا از او قهرمان نمی ساختید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پس چه تون شده؟؟؟؟!!!!!
و آقای وزیر حاضر به معرفی ایشون نشوند .
آیا این درست است که وزیر فردی را که سمتی ندارد وارد این جلسات کند و حاضر نشود معرفی کند که او کیست .
لابد آن جوان ناشناس حاضر در جلسه عامل ثبات امنیت بوده است؟!!
نباید یکطرفه قضاوت کنید باید نظر نمایندگان حاضر در جلسه راهم بگذارید تا واقعیت امر برای همه روشن شود.
خوب است که اظهارنظر آقای رسایی که در سایت افکارنیوز درج شده است هم منتشر کنید البته اگر دنبال حق وحقیقت هستین!
...
همان طور که همه می دانند ایشان ان جوان را معرفی نکرده است
چرا؟؟
و این باعث اعتراص ایشان شده
حماسه سیاسی تحقق یافته است .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کوچک زاده در چه فکریه ایران پر از روحانیه
...
... خرداد امسال برای امسال !! این شخص ...
لابد مجیدجان دلبندم منظورت از امسال دوم ، امثال است ؟!!!!
این همان ادبیات اصولگرایی است که خیلی ها سنگش را به سینه میزنند
اینان فقط ادبیات احمدی ن... را قبول دارند و بس
البته با ید دولتمردان بدانند که را را درست می روند که افرادی مثل کوچک زاده و رساییی و زاکانی و طلا و...دارند سینه چاک میدهند و هیاهو میکنند
...
...
از نظر مردم اختلاس های چند هزار میلیارد دلاری کوتا بود و همچنین سکوت معنادار پایداری ها در مقابل اختلاس ها و دیگر بازی های آقایان
آقای کوچک زاده: شما و هم کیشان ... با این بی اخلاقی ها بلای جان اسلام عزیز شده اید و دیگران را نسبت به این موهبت الهی بدبین می کنید. خداوند شمارا هدایت کند و چنانچه قابل هدایت نیستید...
...
در 8 سال گذشته ، در اوج بی ثباتی کشور ، زمانی که ایرانی در سراسر دنیا تحقیر می شد چرا ...
11 روز خانه نشینی رئیس جمهور انگار برایتان خیلی گوارا بود که دم نزدید ، سکوت شما در برابر فجایع و بلایایی که در 8 سال گذشته بر پیکر اقتصاد و فرهنگ این مملکت واترد شد رضایت شما را نشان می دهد .
بس کنید و به آغوش مردم باز گردید .
...
باید با این گرایش افراطی و ... مسلک برخورد بشه .
...