صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۵۱۰۰۶
تعداد نظرات: ۵۴ نظر
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۹ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به اعلامیه جهانی حقوق بشر اشاره کرد وگفت: ما کلیت اعلامیه جهانی حقوق بشر را می پذیریم اما در برخی موارد با آن اختلاف مبنایی داشته و نمی توانیم آنها را قبول کنیم. مواردی که مخالف احکام اسلام و مربوط به مسائل اعتقادی است. قصاص، آزادی عقیده، آزادی های اجتماعی و ... از مواردی هستند که ما نظر غرب را در این موارد مغایر با اسلام و در راستای اهداف استعماری غرب می دانیم.

به گزارش «انتخاب»، علی مطهری بعد از ظهر امروز در تالار شهید بهشتی شهر کرمانشاه با اشاره به موضوع حقوق بشر در قانون اساسی ایران اظهار داشت: قانون اساسی ما از لحاظ مورد توجه قرار دادن حقوق بشر یک قانون قوی و مترقی است و حقوق متقابل مردم و حکومت را به خوبی مورد توجه قرار داده است.

وی با اشاره به فصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در این فصل و در اصول 35، 32، 37 و 38 قانون اساسی در خصوص موضوعاتی مثل استراق سمع، تجسس، قوانین محاکمه افراد و حقوق متهم، تظاهرات بدون سلاح و اینکه تا پیش از ثابت شدن جرم اصل بر برائت است، مفصلا حقوق شهروندان در مقابل حکومت توضیح داده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نظر شهید مطهری در مورد آزادی فعالیت احزاب گفت: اینجا شهید مطهری حرفی بالاتر از قانون دارند و معتقد بودند که در جمهوری اسلامی همه احزاب حتی غیرمسلمان ها می توانند فعالیت کنند به شرطی که تابلو خود را در دست داشته باشند و با نمادهایی مثل در دست گرفتن تصویر امام(ره) مردم را فریب ندهند.

به نوشته ی مهر، وی گفت: اگر شهید مطهری در جریان تدوین قانون اساسی حضور می داشت قطعا قانون قوی تری می داشتیم.

وی ادامه داد: خدا هم در قرآن با اشارات متعدد به حقوق مردم در برابر حکومت و بالعکس به جوامع اسلامی راه را نشان داده و امیرالمومنین نیز به صراحتضص حق حاکم بر مردم و تکلیف مردم در مقابل حکومت را تشریح می کند.

این نماینده مجلس افزود: اما در غرب یکی از مهمترین دلایل رویگردانی مردم از دین، خدا و ایمان شد به گونه ای که "راسل" گفت من بین خدا و آزادی تضاد دیدم و چون نمی خواهم آزادی را نفی کنم پس از خدا روی می گردانم.

وی دلیل اصلی به وجود آمدن برخی تفریط ها در غرب را به دلیل اندیشه های متحجر قرون وسطی عنوان کرد و گفت: این درحالی است که اسلام و قانون اساسی جمهوری اسلامی همه ضوابط حقوق متقابل مردم و حکومت را دیده است.

با اعلامیه جهانی حقوق بشر اختلافات مبنایی داریم

مطهری در بخش دیگری از سخنانش به اعلامیه جهانی حقوق بشر اشاره کرد و گفت: ما کلیت اعلامیه جهانی حقوق بشر را می پذیریم اما در چندین مورد با آن اختلاف مبنایی داشته و نمی توانیم آنها را قبول کنیم. مثل مواردی که مخالف احکام اسلام و مربوط به مسائل اعتقادی است. مواردی مثل قصاص، آزادی عقیده، آزادی های اجتماعی و ... از مواردی هستند که ما آنها را مغایر با اسلام و در راستای اهداف استعماری غرب می دانیم.

وی تصریح کرد: ما معتقدیم که هر استعدادی که بشر دارد در واقع یک حق را برای او به وجود می آورد. اگر بشر می تواند فکر کند یا میل جنسی دارد مقدمه حق آزادی فکر و ازدواج برای اوست اما این موضوع با آزادی عقیده دو مسئله متفاوت است. آزادی عقیده در اسلام در شرایطی که این اعتقاد بر مبنای عقل و تفکر نباشد مورد قبول نیست. مثل شرایطی که پیغمبر اجازه بت پرستی نداد و در بدو ورود بدون توجه به اعتقادی که از خرافات و نیاکان برخواسته بود، بتها را نابود کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به مسئله آزادی های اجتماعی ادامه داد: در مورد آزادی های اجتماعی هم عقاید ما بر مبنای اسلام با حقوق بشر غربی ها متفاوت است. مثلا غرب می گوید اگر کسی در منزل خود مشروب خورد آزاد است اما اسلام به دلیل حرمت بالایی که برای عقل قائل است از دست دادن آن را حتی به صورت موقت هم نمی پذیرد و خوردن مشروب در خفا را هم جایز نمی داند. این تفکر می خواهد زنجیر ها را از دست و پای تفکر جامعه باز کند و راضی نیست که جهل و خرافات در میان مردم باقی بماند.

وی در این رابطه گفت: اما می بینیم که به عنوان مثال کوروش در جریان تسخیر بابل با اشتباهی که مرتکب شد مردم را با بت پرستی خود آزاد گذاشت و هیچ کاری برای رهایی آنها از خرافات و جهل انجام نداد و مردم را با زنجیرهایی که بر فکرشان زده شده بود رها کرد.

مطهری ریشه اعتقاد غرب به آزادی عقیده و آزادی های اجتماعی را ناشی از افراط در قرون وسطی دانست و گفت: در آن زمان به دلیل سختگیری هایی که انجام می شد و دادگاه های تفتیش عقایدی که بود مردم حتی اجازه نداشتند در مورد مسائل مربوط به طبیعت فکر کنند و نظر بدهند. این تفکر افراطی منجر به بروز این دیدگاه افراطی تر شد که بشر چون محترم است پس هر عقیده ای هم که داشته باشد محترم است و حتی می تواند حیوانات را پرستش کند. این یک دیدگاه غیر منطقی و غیر قابل پذیرش است.

وی یکی دیگر از دلایل پافشاری غرب برای وجود آزادی عقیده در جامعه را با اهداف استعمارگری دانست و گفت: می دیدیم که برخی از حکام غربی در هنگام ورود به مثلا یک بتخانه در کشوری که تحت استعمار بود پیش از آنکه پیروان بتها کاری کنند به رفتار آنها توجه کرده و همان کار را تکرار می کردند. این نه به خاطر احترام به آزادی عقیده بلکه با هدف تعمیق استعمارگری و استثمار آن مردم انجام می شد.

وی ادامه داد: حقوق بشر غربی دین را مثل رنگ لباس قلمداد کرده و می گوید این موضوع یک مسئله فردی و مربوط به وجدان فرد است در حالی که عقیده ما در اسلام چنین نیست.

مطهری با اشاره به اینکه پیشرفت غرب بعد از قرون وسطی در برخورد با عقاید اسلامی در جنگ های صلیبی شروع شد، اظهار داشت: غرب وقتی ارزش بالای اسلام برای تعقل رادید و وقتی مشاهده کرد اسلام به پیروانش می گوید نمی توانید بدون تعقل اصول دین را بپذیرید و هنگامی که این دیدگاه را با مسیحیتی که ارتباط با خدا در آن محدود در کلیسا و اعتراف نزد کشیش ها بود مقایسه کرد، پروتستان ها از میان مسیحیت به وجود آمده و پایه تغییر و پیشرفت در اروپا گذاشته شد، به گونه ای که از مسلمان ها هم پیش افتادند.

مطهری با انتقاد از برخی رفتار ها با معترضان سال 88 گفت: ما به رفتارهایی که با معترضان شد انتقاد کردیم. افرادی بودند که درست روز بعد از انتخابات بازداشت شدند، نه در تظاهرات ها شرکت داشتند و نه ادعای تقلب کردند. احکامی که برای آنها صادر شد سختگیرانه بود.

وی با اشاره به موضوع ستار بهشتی گفت: آیا ارزش داشت به خاطر یک وبلاگی که روزی هفت یا هشت نفر از آن بازدید می کرد چنین هزینه ای کنیم؟ فردی را تحت فشار گذاشته شود تا حدی که جانش را از دست بدهد؟ ما معتقدیم که باید مخالفان آزاد باشند که در چارچوب قانون حرفشان را بزنند و صراحتا هم به آنها پاسخ داده شود.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵۴
در انتظار بررسی: ۳۶
غیر قابل انتشار: ۴۵
مهره گان
|
۲۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
من هيچي نميگم.....از درد
بی نام
|
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
زنده باد علی مطهری
شادی روح شهید مطهری صلوات
قوتاز
|
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
این اقا اماده ریاست جمهوری می شود.
حسون
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
زنده بادازادی درودبر مطهریها
دشتی
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
عزیزان در مقام قضاوت کل کلام را بنگرید و یک حرف از وسط جمله را بررسی نفرمایید که اصل مطلب ضایع میشود مطهری عزیز درست میفرمایند که مرحوم ستار بهشتی یک سایت کوچک داشت و کل برخورد را زیر سئوال بردند که بگذارید مخالفان حرف بزنند از دل آن آزادی بیان بیرون میآید حالا اگر سایتش بزرگتر و پر بیننده تر بود میبایستی پاسخی جامعتر و عمیقتر داده میشد نه اینکه اگر سایتش بزرگتر بود قتلش واجب میشد خیر چنیین مفهومی استخراج نمیشود و اما کوروش که بزرگ مردی بود هم مثل هر انسان دیگر میتواند قابل نقد باشد حواسمان باشد اگر ما به هر دلیلی افراد را (بجز معصومین که غیر قابل نقد هستند ) را غیر قابل نقد کنیم خود بدست خود دیکتاتوری را پایه ریزی کرده ایم ، افراد جامعه چه حکومتی و چه غیر باید قابل نقد باشند تا از دل آن گوهر آزادی بیان شکوفا شود ، آقای مطهری اتفاقا اشاره به افرادی که طی یک عملیات تسویه حساب گونه روز بعد از انتخابات دستگیر شده میگویند ، اینهمه پوینت مثبت در بیان را فراموش نفر مایید
ناشناس
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
به نظر بنده ايشان خيلى سطحى به مبانى دموكراسى غرب ميپردازند و سعى دارند انرا در واقع عقب گرد به دوران جهالت انسان نشان دهند در حاليكه چنين نيست.شايسته است ايشان چنين مباحث تخصصى را در فضايى كه مدافعان انديشه مقابل جهت بيان ديدگاهاى خود ازاد باشند مطرح نمايدو همچنين به ايشان ياداورى مينمايم كه اتفاقا قبل از فتح بابل توسط كوروش حكام بابل در حكمرانى همين ديدگاه اقاى مطهرى را پياده ميكردند يعنى مردم چنان كه انها ميخواستند انديشه و زندگى كنند.ايشان سفسطه ميكنند.
شهره
|
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
آقای مطهری؛
واقعا شما این یکی را راست گفتید. چون مخالفین هم باید نظر بدهند تا در این کشور اینهمه مشکلات هست . شاید 50 تا از مشکلات برداشته شود.
چرا بعضی ها دوست ندارند حرفهایی غیر از حرفهای خودشان را بشوند.
ناشناس
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
سیب زمینی فراموش نشود
سلام
|
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
چقدر خوبه که وقتی یکی میاد از دردهای نهفته مردم صحبت می کنه همه بهش ارزش میدن...و این یعنی فرهنگ یعنی عشق یعنی پیش به سوی سعادت...
علی
|
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
اقای مطهری می فرمایند ما با آزادی عقیده که دراعلامیه جهنی حقوق بشر امده مخالفیم زیرا مخالف اسلام است .وقتی خود قران میگوید لا اکراه فی الدین ایشان برچه اساس می گویند اسلام با ازادی عقیده مخالف است
ناشناس
|
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
لطفا املای کلمات را کمی دقت بفرماییدسفسطه
علی
|
۰۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
های شعار میدیم ما مردم. بنده ی خدا میگه دین اسلام دین تعقل و تفکره ما هول می شیم که جزو اولین شعار دهنده ها باشیم و بدون تعقل و تفکر می پریم وسط ماجرا و های شعار می دیم. بابا بسه تو رو به خدا. خدا شماها رو رحمت کنه که این قدر عشق شعار دادن دارید و بی این که نقطه نظری، استدلالی، برهانی، نقدی یا از این قبیل برای گفتن داشته باشید می پرید وسط ماجرا و های شعار می دید!
محسن
|
۰۱:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
به عمل کار براید
به سخندانی نیست.

هر وقت ایشون یه کار مفید انجام دادند ما هم همایت میکنیم

فعلا صحبتهای ایشون در حد شعار ... است
ناشناس
|
۰۱:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
اینکه کوروش کبیر به زور شمشیر و کشتار و مردم رو به دین و عقیده خودش اجبار نمیکرد و برایشان کرامت و حقوق انسانی قایل بود اتفاقا نکته مثبت این بزرگمرد تاریخ است. در صورتی که تا همین 200 سال پیش اکثر فاتحان در ورود شهرها رو ویران میکردن و حمام خون براه می انداختن. او اولین حاکم دنیاست که حق و آزادی انسان ها رو فارغ از قوم و مذهب احترام گذاشت. 2200 سال قبلتر از اینکه حتی در تئوری این موضوع مطرح شود.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
بابا بی خیال شین تو رو خدا! خودت می گی 2200 سال پیش! یکی به من بگه با قاطعیت که 100 سال پیش چه خبر بوده؟ بر اساس کدوم منبع تاریخی؟ کدوم سند؟ اینا همش تحریفه عزیز من. من نمی گم ایشون ظالم بوده یا بد یا ... اما واقعیت اینه که هیچ مدرک مستدلی در دست نداریم راجع به دوره هخامنشیان ... باز راجع به ساسانیان سند و مدارکی هست ... اما راجع به کوروش و داریوش رسما هیچی نیست. به جز یه اشاره یه روایت در تورات ... که اونم محل شکه! به نظر من ما اینقدر تاریخ داریم که نیاز نباشه هی دست به دامان کوروش و داریوش بشیم. ما الان شهر سوخته رو داریم ... بم رو داریم ... که قدمتشون خیلی خیلی زیاده و جای توجه داره اما اکثر ما چسبیدیم به یه برهه زمانی که اگه خوب بررسی بشه دقیقا تو اون برهه تاریخی ما شکاف داریم. شکاف نبود مدرک و سند مستدل ... همین تخت جمشید هم که بد نیست آدم مطالعه کنه و اسناد و مدارک راجع به اون رو یه بررسی کنه ... واقعیت ها حداقل راجع به این برهه که اشاره شده یه چیز دیگه هست ...
متاسفانه یا خوشبختانه تو یه برهه ای تاریخ سازی شد... به نظرم ما نیاز به تاریخ سازی نداشتیم ... چون به اندازه کافی پیشینه داشتیم... به نظرم کسانی که این دوره تاریخی رو اینقدر بلد کردند بیشتر هدفشون ضربه زدن به تاریخ این جغرافیا بوده... الان در ذهن اکثر هم نسلان ما تاریخ ایران یعنی کوروش و داریوش ... خب این تحریفه... یه زمانی اگه اینو از تاریخمون برداریم احتمالا خیلی ها فکر می کنند ما بی هویتیم و ... در صورتی که اینطور نیست... اصلا فرض بگیریم این دوره با این مختصات ذکر شده برای ما بوده، چرا این همه زوم کردیم رو این برهه؟ به خدا تاریخ فقط سلسله ها نیستند، تاریخ تمام اتفاقات و منابع و رخدادها و تجربه ها و آثاری است که از گذشتگان برای ما مونده... همه اینها در کنار هم جای افتخار دارند ...
ناشناس
|
۰۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
شما ظاهرا دو کلام حرف مخالف میزنی تو دفترت شنود میذارن دادگاه تشکیل میدن ببین برای مردم عادی چه خبره دیگه ;)
خیری
|
۲۳:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
دوستانی که مرتب درود می فرستن (امان از شعار زدگی) , اصلا متن رو مطالعه کردن ؟؟؟ در این که دکتر مطهری شخص محترم و آزاده ای هستن , شکی نیست . ولی دلیل نمیشه که با تمام نظراتشون بدون نقد و تفکر همراه شد
ناشناس
|
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
کسانی که عمدا اصول مربوط به حقوق ملت در قانون اساسی را اجرا نمی کنند و یا مانع از اجرای آن می شوند چه حکمی دارند ؟
ناشناس
|
۲۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
علی جان متشکریم...دوست داریم
ناشناس
|
۲۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
آزادی عقیده، آزادی های اجتماعی...

کجای این دو مورد با اسلام مخالفه؟ دقت کن پسر گل
ناشناس
|
۲۱:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
مطهری: آیا ارزش داشت به خاطر وبلاگی که روزی هفت یا هشت نفر از آن بازدید می کرد چنین هزینه ای کنیم؟

منظورش
جان باختن یک جوان بی گناه است. از نخوت و تکبری که در این جمله موج می زند فقط به خدا پناه می برم.
حتی نمی گوید طرف جوان مظلوم بیچاره ای بود بلکه از « هزینه »ای که کرده اند به خاطر یک فرد ناچیز ناشناس گله می کند.
نون
|
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
درود بر کسانیکه که از سفره مردم دزدی نمی کنند.
درود بر مردمی که فکر می کنند قبل از اینکه دستاویز خائنان قرار گیرند.
درود بر کسانیکه به کشور و مردم خود ،به دیگران خیانت نمی کنند.
درود بر کسانیکه رزق خود را از زحمت بدست می آورند نه از دزدی ،خیانت و فریب دیگران.
درود بر کسانیکه ...
راستی یه خبر خوش به دوستان ،باید بگویم سبد کالا به من و همسرم و مسافر کوچولی توراهیمن هم تعلق گرفته.
ایشالا به همه خواننده ها هم سبد کالا تعلق بگیره.
ناشناس
|
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
خیلی راحت دارم حس میکنم که علی مطهری از آینده نگرانه و اینا از حرفایی که اخیرا میزنه، میشه فهمید. داره خیلی نرم به حضرات هشدار میده که اگه به همین صورت تخته گاز برید، آینده ایران میشه الان جوامع غربی؛ گریزان از هرچه رنگ دین و خدا دارد.
راه حلم داره تو حرفاش میگه، اجرای کامل و متعهدانه قانون اساسی. فقط ترسم اینه که بجای اینکه این هشدار دلسوزانه را بشنوند، نطق مطهری را هم با زور کور کنند. خدا اون روزا را نیاره ان شا الله...
کاظم
|
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
آقای مطهری در باره ی کورش بزرگ لطفاً بی مهابا صحبت نفرمایید.
آزادای بیان به معنای توهین نباید باشد .
پاسخ ها
محسن
| |
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
خداوکیلی کجای صحبتهاش توهین به کوروش بود؟!
کورورش انسان بزرگی بوده ولی انقدر تعصب بدون منطق نباید داشته باشیم. مگر کوروش معصوم بوده که انقدر غیر قابل نقد میدونیمش؟ جالبه که ما اغلب دم از روشنفکری و دگم نبودن میزنیم اما خودمون هم دچار دگم هستیم...
ناشناس
| |
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
شما از کوروش چه اطلاعاتی دارید؟ چرا با تعصب قضاوت می کنید؟ او هم اشتباهاتی داشته امام معصوم که نبود
آرش
|
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
ای کاش سایر نمایندگان هم مانند آقای مطهری بی پرده و صریح به بیان دیدگاه های خود بپردازند و به جای در نظر گرفتن جناح خاص خود ، رضایت خدا و خلق خدا را مد نظر قرار دهند . درود بر این اصولگرای مردمی که شفاف و بی ریا و ساده موضع گیری میکند و سلام و صلوات به روح پدر بزرگوارش و همه شهدای راه حق و حقیقت .
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
هر کی نطرش با شما یکی بود میشه مردمی و شفاف و بی ریا و ....

عجب دنیاییست !!!
مهدی
|
۲۰:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
اصل 27 چه شد؟
ناشناس
|
۲۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
فتنه ای که ضرغامی و شرکا چند سالی است بین مردم به پا کرده اند به خودشان باز خواهد گشت؛ نمونه اش سریال سرزمین کهن که نمونه ای از بازگشت مکر خودشان به خودشان بود و همه کاسه کوزه ها بدون اینکه بخواهند و قصد و قرضی در کارشان باشد سر صدا سیما شکسته شد!! هنوز آن گزارش سخیف 20:30 در شب نطق پیش از دستور آقای مطهری را فراموش نکرده ایم. ... به امید پیروزی نهایی حقیقت و درستی
ناشناس
|
۲۰:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
درود برعلی مطهری سال 1392هم داره تموم میشه اما خبری از رفع حصر نیست
امین
|
۲۰:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
درود بر"علی مطهری "که از بیان حقیقت ترسی ندارد
علی
|
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
آقای علی مطهری شما درست میگویید
احسنت
آیا کسی هست عمق و ارزش این حرف ها را بفهمد؟؟
پاسخ ها
گردانی کرمانشاه
| |
۲۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
نه فقط تعداد اندکی مثل حضرت عالی
ناشناس
|
۲۰:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
چرا به ماده 19 توجه نمی شود و تمامی هزینه صرف گسترش زبان فارسی در ایران و جهان می شود در حالیکه طبق قانون اساسی اولا همه ی اقوام برابرند و هیچ قومی و نژادی بر دیگران برتری ندارد (اصل 19 قانون اساسی)، ثانیا مجموعه ی این اقوام به صورت موزاییک های متنوع فرهنگی چیده شده در کنار یکدیگر، ایران زیبای تاریخی و امروزی را تشکیل داده اند. و ثالثا نمایندگان همین اقوام در مجلس خبرگان قانون اساسی در سال 58 زبان و خط فارسی را به دلیل موقعیت تاریخی آن، به عنوان زبان مکاتبات و مستندات رسمی و زبان تعامل با یکدیگر قرار دادند و آموزش زبان فارسی و نیز آموزش زبان عربی را به عنوان زبان تعامل ملت مسلمان ایران با جامعه ی بزرگ مسلمانان دنیا و زبان متون دینی اجباری کردند.
لذا در کشور ما هیچ قومی، قوم غالب و برتر نیست و زبان فارسی که زبانی مشترک هست و مطابق قانون اساسی، در کنار آن زبان، خواندن و نوشتن به زبانهای اقوام آزاد بوده و نیز آموزش و تدریس آن زبانها در مدارس دولتی (و خصوصی) و توسعه علمی آن زبانها وظیفه دولت می باشد (مراجعه شود به صورتجلسه مذاکرات تدوین قانون اساسی در سال 58).
بر این اساس هیچ قومی در ایران ما وجود ندارد که در متن باشد و مابقی در حاشیه و اقلیت قرار گیرند و این اقوام در کنار هم تشکیل دهنده ی ایران بزرگ هستند و با وجود تک تک آن اقوام ایران معنا پیدا می کند و حقوق سیاسی، اجتماعی و فرهنگی همه ی آن اقوام به صورت کاملا برابر مطابق قانون اساسی محترم شمرده می شود.
جناب آقای دکتر ، که خیلی دوستت داریم آیا قانون اساسی ما اجرا می شود چرا هیچ وقت به این موضوع توجه نمی کنید آیا عدم توجه به این موضوع مهم، عمدی نیست
آیا فکر نمی کنید توجه زیاد به زبان فارسی ، وقت و ذهن دانش آموز را پر نمی کند آیا بهتر نیست که زبان علمی انگلیسی شود
پاسخ ها
یک ایرانی
| |
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
خیر جناب ناشناس بهتر نیست.زبان فارسی میراث گرانقدر نیاکان ما بوده و همچون ملیت ایرانی و دین مبین اسلام از ارکان همبستگی مردم این سرزمین است.آنچه در مدارس آموزش داده می شود نیز زبان فارسی نیست بلکه ادبیات فارسی است ,گنجینه ای که بهره مندی از آن فارغ از اثرات عمیق بر اندیشه ها ,راه را بر هجوم بی شرمانه فرهنگ های سطحی و مبتذل بر جامعه می بندد.به یاد داشته باشید هجمه مقابله با زبان فارسی نه از روی دفاع از زبان های دیگر ,بلکه برای تیشه زدن به درخت تناور یک وحدت مردم و زمینه سازی ایجاد نفاق و تفرقه میان مردم است.
ehsan
| |
۲۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
من نمیدونم این منفیها برای چیه؟
ناشناس
| |
۲۲:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
ایرانیان همه اصل هستند و زبان همه ی ایرانیان در کنار زبان رسمی باید آموزش داده شود بنده هم با شما موافقم اما اینکه زبان علمی انگلیسی شود مخالفم . نگاهی به ژاپن بیاندازیم بد نیست ، این کشور همه ی واژه های بیگانه را به ژاپنی برگردانده است و زبان خودش را حفظ کرده است پس استدلال شما در خط آخر درست نیست .
saeed
| |
۰۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
جناب يك ايراني يه سوال از شما دارم. به نظر شما مثلا وقتي در برخي مدارس فرانسه زبان كاتالاني,و يا حتي زبان عربي براي مهاجرين تدريس ميشه زمينه سازي ايجاد نفاق بين مردمه؟!
ناشناس
|
۲۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
برای شادی روح شهید مطهری صلوات -چرا رضوی فقیه را بازداشت کردند؟
ایرانی55
|
۲۰:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
زنده باشی بزرگمرد
ناشناس
|
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
درود برعلی مطهری نماینده واقعی مردم ایران
محمد
|
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
درود بر علی مطهری عزیز و بزرگ

رحمت به اون شیر پاکی که خوردی

خدا استاد بزرگ رو قرین رحمت ابدی کند با این فرزند ازاده ای که به کشور تقدیم کرد

انتخابات بعدی در کنارت خواهیم بود مثل همیشه
ناشناس
|
۱۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
واقعا متاسفم برای این طرز اندیشه و گفتار. یعنی اگر مثلا هشتصد یا هشت هزار یا هشت میلیون بیننده داشت ارزش آدم کشی داشت؟!
پاسخ ها
کمال
| |
۲۱:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
چه ربطی داره،سفسته میکنیا!
امیر
| |
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
کمال عزیز سفسته نیست شما یا نمیدانی سفسته چیه و یا خیلی معذرت میخوام زدی به اون راه
ناشناس
| |
۲۳:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
شما آقای مطهری رو نمی شناسید به همین دلیل دارید جمله ایشون رو برای شرایط جدید تفسیر می کنید
حسین
| |
۰۰:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
شما به نوع گفتار توجه کن.مطمئنا نظر آقای مطهری این نبوده که اگر سایت بازدیدکننده زیادی داشته ارزش این رفتار رو داشت. ایشو خواسته در تقبیح این عمل مثالی زده باشه
ناشناس
| |
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
سفسطه درست است
هوشنگ
| |
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
این برداشت شماست که اگر مثلا هشتصد یا هشت هزار یا هشت میلیون بیننده داشت ارزش آدم کشی داشت. حرف ایشان (آقای مطهری) چنین معنی ای نمی دهد.
علی محمد نجار
| |
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
درسته.حتا برای شیرفهم کردن طرف مقابل هم اگه باشه، این استدلال زیبنده نیست.چون معنی مخالفش میشه اگه بیننده ی زیادی داشت می صرفید.
آرش هخامنشی
| |
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
برادرا برادرا!!!!
سفسطه نه سفسته ... اخه این چه وضعشه شماها چراااااااااااااا با زبان فارسی اینقده بازی می کنید :)
ناشناس
|
۱۹:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
زنده باد علی مطهری
شادی روح شهید مطهری صلوات
محمد
|
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
درود بر علی مطهری