صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۴۸۱۹۷
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۰ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


افغانستان دارای 31 دانشگاه دولتی، 81 دانشگاه خصوصی و 5000 هزار دانشجو است.

به گزارش ایسنا، عبیدالله عبید - وزیر تحصیلات عالیه افغانستان در دیدار با رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این مطلب به ارائه توضیحاتی درباره وضعیت تحصیلات عالی در افغانستان پرداخت.

وی با تأکید بر حمایت وزارت تحصیلات عالیه افغانستان از توسعه دانشگاه آزاد اسلامی در این کشور افزود: سیاست افغانستان توسعه دانشگاه ها و مراکز آموزشی به بخصوص در بخش خصوصی است.

وزیر تحصیلات عالیه افغانستان نیروی انسانی، محیط علم و آموزش و میزان جذب فارغ التحصیلان در بازار کار را سه پایه اصلی آموزش در کشورها دانست و افزود: نیروی انسانی شامل دانشجو و استاد است که باید در یک محیط علمی مناسب با امکانات و تجهیزات مناسب تدریس کنند و تعلیم ببینند.

وی ادامه داد: همچنین میزان و نحوه جذب فارغ التحصیلان دانشگاه در بازار کار از اهمیت بالایی برخوردار است که باید حتماً در آموزش در نظر گرفته شود.

عبید با قدردانی از دکتر میرزاده، خواستار سفر مسوولین این دانشگاه به افغانستان برای توسعه همکاری های آموزشی و پژوهشی شد.

دروازه های افغانستان به روی همه سرمایه گذاران به ویژه ایرانیان باز است

نصیر احمد نور سفیر افغانستان در ایران در ادامه این جلسه گفت: دروازه های افغانستان به پا خواسته از خرابه های جنگ و در حالت سازندگی به روی تمامی سرمایه گذاران خارجی به ویژه سرمایه گذاران عرصه های دانشگاهی باز است.

وی افزود: این مهارت و توانایی بخش دولتی و خصوصی کشورهای دنیاست که از فرصت های موجود در افغانستان که موانع قانونی برای سرمایه گذاری ندارد و اراده سیاسی نیز از آن حمایت می کند، بهره ببرد.

نور ادامه داد: در این میدان رقابتی سالم، باور ما این است که کشور برادر جمهوری اسلامی ایران چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی شانس بیشتر و بهتری دارد چرا که از دو ویژگی هم زبانی و هم جواری برخوردار است که موجب کاهش هزینه ها و افزایش بهره مندی ها برای کشور ایران می شود.

سفیر افغانستان در ایران اظهار کرد: ایران در بیش از 30 سال گذشته میلیونها مهاجر افغانی را آغوش خود گرفته است و سیصد هزار دانش آموز افغانی در ایران مشغول به تحصیل هستند که بعد از فراغت از تحصیل با آب و هوای ایرانی به کشور خود بر می گردند که این امر در تقویت تفاهم نامه ها با ایران نقش بسزایی دارد.

وی از مسوولین دانشگاه آزاد اسلامی خواست تا آنجا که ممکن است رشته هایی که برای بازسازی افغانستان مورد نیاز است در واحدها و مراکز آموزشی خود در افغانستان تأسیس کنند.