صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۴۸۱۸۷
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۰۸ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 200 هزار نفر از اندونزیایی ها پس از فوران خطرناک ترین آتشفشان جزیره جاوه مجبور به ترک خانه های خود شدند.
 

به گزارش ایرنا، آتشفشان کوه کلود در جزیره جاوه پس از فعال شدن خاکسترهای قرمز رنگ و سنگ هایی را با فاصله زیاد به اطراف پرتاب کرد.

آتشفشان کوه کلود یکی از خطرناک ترین آتشفشان هایی است که در منطقه پرجمعیت جاوه قرار دارد. دولت اندونزی از اواخر روز پنجشنبه در این منطقه وضعیت اضطراری اعلام کرده و به مردم هشدار داده است.

آتشفشان کوه کلود که از روزگذشته فعال شد یکی از 130 آتشفشان اندونزی و از خطرناک ترین آن ها در جزیره جاوه است.

تصاویر پخش شده از تلویزیون اندونزی نشان می دهد خاکستر و سنگ ها از این کوه آتشفشانی به روستاهای اطراف پرتاب شده و مردم محلی وحشت زده با خودرو و موتورسیکلت در حال تخلیه منطقه هستند.

ˈسوتوپو پورو نوگروحˈ سخنگوی آژانس کاهش بلایای طبیعی اندونزی، گفت که 200 هزار نفر اهالی 36 روستای در حوالی 10 کیلومتری منطقه آتشفشانی کوه کلود باید منطقه را ترک کنند.

هم اکنون خاکستر، شن و سنگ های این آتشفشان تا شعاع 15 کیلومتری پرتاب می شود و جرقه هایی از نور به طور مداوم در دور دست ها دیده می شود.

آتشفشان کوه کلود که یکهزار و 731 متر ارتفاع دارد از سال 1500 میلادی بیش از 15 هزار کشته برجای گذاشته که حدود 10 هزار نفر در سال 1568 کشته شدند.

فعالیت این کوه آتشفشان در سال 1990 موجب کشته شدن دستکم 30 نفر شد. فوران کوه کلود در سال 1919 نیز موجب کشته شدن پنج هزار نفر شده بود. مواد مذابی که در این سال از کوه خارج و به راه افتاده بود سبب شد صدها دهکده از بین برود.

درپی فوران آتشفشان سینابونگ سوماترای اندونزی در اواسط بهمن ماه امسال حداقل 16 نفر کشته شدند که چهار نفر از کشته شدگان دانش آموز بودند.

فوران آتشفشان روکاتندا در جزیره پالو در استان نوسا تنگارا شرقی اندونزی نیز چندی پیش بیش از سه هزار نفر از ساکنان را مجبور به تخلیه مناطق مسکونی کرد و حدود شش نفر جان خود را از دست دادند.

براثر آتشفشان کوه مراپی در مرکز جاوا اندونزی نیز در سال 2010 بیش از 350 نفر کشته شدند

بیشتر پدیده های آتشفشانی اندونزی مربوط به کمان سوندا بر اثر فرورانش صفحه هند - استرالیا به زیر صفحه اوراسیا شکل گرفته اند. این کمان از شمال و شمال غرب به جزایر آندامان که رشته ای از آتشفشان های بازالتی است و از شرق به کمان یاندا که آن هم ناشی از فرورانش است منتهی می شود.