صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۴۷۶۲۲
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۱۴ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 
وزیر کشور گفت: اکنون با وجود یک میلیون 325 هزار معتاد در کشور و با احتساب بعد خانوار آنها، حدود شش میلیون نفر متاثر از مواد مخدر هستند.

به گزارش ایرنا، «عبدالرضا رحمانی فضلی» روز یکشنبه در همایش تخصصی روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر و فرماندهان انتظامی سراسر کشور گفت: 63درصد از معتادان کشور متاهل هستند.

وی ادامه داد: این موضوع سبب شده مسیر ناهنجاری، بزهکاری و آسیب ها اجتماعی در دور تثبیت شده، قرار گیرد.

وزیر کشور گفت: این افراد در حالت فوت و ممات هستند و در یک دوره سالانه، 20 درصد فوت می کنند و 20 درصد به افراد معتاد جامعه افزوده می شوند که امکان دارد فرزندان اقوام و یا دوستان ما باشند.

رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: پس باید به صورت جدی با موضوع مواد مخدر مقابله کرد تا آمار معتادان را کاهش داده و افراد جدید به حوزه مواد مخدر اضافه نشوند.

** آگاهی مسوولان نسبت به موضوع مواد مخدر پایین است

وزیر کشور گفت: متاسفانه اکنون سطح آگاهی مسوولان کشور نسبت به موضوع مواد مخدر پایین است و اگر در این زمینه اطلاعاتی دارند، فهم و درک موضوعی و کاملی نیست.

رحمانی فضلی که سمت دبیر کلی ستاد مبارزه با مواد مخدر را نیز برعهده دارد، افزود: علاوه بر جایگاه موضوع مواد مخدر در جمهوری اسلامی ایران، باید اثرات مواد مخدر در حوزه ها علمی، فرهنگی و اجتماعی مورد ارزیابی قرار گیرد تا تاثیر مواد مخدر در این حوزه ها مشخص شود.

وی درک و فهم بهتر نسبت به مواد مخدر، جایگاه مواد مخدر و اثرات آن بر فرهنگ جامعه را سه مقوله مهم در حوزه مواد مخدر عنوان کرد و گفت: اگر درک عمیقی از مواد مخدر داشته باشیم، آن وقت می توانیم جایگاه خود را در این حوزه بشناسیم.

وزیر کشور ادامه داد: در ستاد مبارزه با مواد مخدر، رویکردهای دقیقی را مبنای کار قرار دادیم که رویکرد اجتماعی محور، یعنی حضور همه افراد جامعه در مبارزه با مواد مخدر از جمله آن است.

رحمانی فضلی همچنین یکی از رویکردهای اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر را داشتن یک برنامه منسجم علمی و پیشگیرانه و مبتنی بر اطلاعات و عملیات ها اطلاعاتی عنوان کرد.

وزیر کشور با بیان اینکه باید با یک روش علمی در رفتار خود بازنگری انجام دهیم، گفت: داشتن یک تئوری و روش علمی برای مقابله با مواد مخدر، نیازی ضروریست.

وی گفت: نگاه سیستمی به مواد مخدر، کسب اطلاعات ورودی مواد مخدر، مسیرها و محل های توزیع، بانک اطلاعات مناسب از وارد کنندگان و شبکه ها مهم توزیع، ابزار و عناصر لازم مانند نیرو شناسایی مصرف کنندگان، برخورد درست قانونی، اراده ملی برای مبارزه با مواد مخدر و مجموعه تجهیزات و اسلحه، اکنون وجود دارد، اما نمی دانیم اشکال کار کجاست که به نقطه مطلوب نمی رسیم.

وزیر کشور افزود: رهبر معظم انقلاب، رییس جمهوری، قوه قضاییه به عنوان پیشرو مبارزه با امر مواد مخدر و مجلس شورای اسلامی، نیروی انتظامی و ما به عنوان نمایندگان اراده ملی تلاشی جدی برای مبارزه با مواد مخدر داریم، اما ظاهرا کمبودهایی در این زمینه وجود دارد که این مشکل همچنان برطرف نشده است.