صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۴۶۲۲۱
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۰۸ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 
نام «رزا لوکزامبورگ» در کنار مکملش بر زبان‌ها می‌آمد: لیبکنشت. دوچهره محبوب سوسیالیست‌ها و کمونیست‌ها. دوچهره منشعب‌شده از حزب کهنه‌کار سوسیال‌دموکرات آلمان که بعد‌ها دم از انشعاب زدند. همان زمان که پیش از آغاز جنگ‌جهانی‌اول ساز مخالفت با جنگ سر دادند و تنها ناگزیر در مسیر انشعاب قرار گرفتند. انشعاب از همان حزبی که تا پیش از آن، تنها حزب در آلمان به حساب می‌آمد.

 اما حالا شاید بعد از گذشت کمتر از یک‌صد سال بتوان نام دیگری را مشابه نام لوکزامبورگ قرار داد. این‌بار زنی از همان حزب تاریخی سوسیال‌دموکرات. اما نه به‌واسطه ایده‌های رادیکالی و انشعابی و نه به‌واسطه نظریه «سوسیال شووینیستی»‌اش. رهبر حزب دیرپای سوسیال‌دموکرات آلمان، شخصا یاسمین فهیمی را به‌عنوان دبیرکل این حزب به هیات‌مدیره معرفی کرده و پیشنهاد موردقبول واقع شده است. نقطه مشترک در انشعاب نیست. در ایده‌های ارزشمند انقلابی هم نیست. نقطه مشترک این‌بار جنسیت است و تبار. رزا زنی بود لهستانی‌تبار. یاسمین زنی است ایرانی‌تبار از پدر ایرانی و مادر آلمانی.

 روزنامه‌های آلمان این‌روزها از یک انتخاب غافلگیرانه در کهن‌ترین حزب بزرگ سیاسی این کشور گزارش می‌دهند. در میان شماری از زنان و مردان با پیشینه مبارزات حزبی و چهره‌های آشنا در سیاست که نامزد احراز مقام دبیرکلی حزب سوسیال‌دموکرات بودند، توجه زیگمار گابریل، رهبر حزب روی یاسمین فهیمی، از فعالان حزب به‌ویژه در دفاع از منافع طبقه کارگر متمرکز شد. معرفی یاسمین فهیمی تا حد زیادی دور از انتظار بود زیرا علاوه بر رقیبان صاحبنامی که نامزد دبیرکلی به‌شمار می‌رفتند، فهیمی گرچه برای کادرهای حزب و کارشناسان سیاست حزبی ناآشنا نبوده ولی در عرصه سیاست و افکار عمومی تا پیش از این چهره‌ای ناشناخته بود و شاید به همین دلیل اعلام این خبر از نظر برخی رسانه‌ها و فعالان سیاسی، غافلگیر‌کننده بود.

با این حال انتشار خبر دبیرکل تازه سوسیال‌دموکرات‌ها صرفنظر از برخی خرده‌گیری‌های جناحی با استقبال کم‌نظیر در کادرهای حزبی سوسیال‌دموکرات و حتی جامعه آلمان روبه‌رو شد. فهیمی، ۴۶ سال پیش در شهر هانور آلمان به دنیا آمد. او کارنامه‌ای روشن و پر از تلاش در فعالیت‌های حزبی و پیمودن مدارج نه‌چندان آسان و توام با علم و شناخت سیاست‌ها و استراتژی و ساختارهای یک حزب کهن با ۱۵۰ سال فعالیت مداوم و پرفرازونشیب سوسیال‌دموکراسی در آلمان دارد. یاسمین فهیمی در 17سالگی به سازمان جوانان حزب سوسیال‌دموکرات پیوست. در همین دوران هم مورد توجه فعالان ایالتی حزب در هانور قرار گرفت.

فعالیت‌های بعدی او از جمله در انتخابات پارلمان محلی تحسین رهبران ایالت نیدر ساکسن، نظیر زیگمار گابریل که مدت‌ها رهبر حزب در ایالت و نخست‌وزیر در هانور پایتخت ایالت بود را برانگیخت.

فهیمی تحصیلات خود را در رشته شیمی در دانشگاه هانور به پایان رساند، به اتحادیه‌های کارگری پیوست و کوشش بسیار در زمینه دفاع از منافع کارگران و مطالعات علمی‌وعملی مداوم در اتحادیه‌های صنعت و معدن باعث شد تا مدیریت بخش برنامه‌ریزی و تکامل سازماندهی در حوزه مدیریت اتحادیه صنایع و معادن و شیمی و انرژی را به‌دست آورد. این اتحادیه قدرتمند، از حامیان مهم حزب سوسیال‌دموکرات است.

یاسمین در عین حال شریک زندگی رییس همین اتحادیه پرقدرت است که از دوستان و پشتیبانان مهم گابریل، رهبر حزب سوسیال‌دموکرات است. رسانه‌ها از فهیمی به‌عنوان زنی باهوش، زیرک، بلندپرواز، صریح و مستقیم در بیان نظر و خوی ستیزه‌جویی همراه با مهارت در به‌چالش‌کشیدن بی‌محابای طرف مقابل خود یاد کرده‌اند، دقیقا امتیازاتی که برای دبیرکل یک حزب در صحنه رقابت‌ها و مبارزات بی‌وقفه احزاب در آلمان فدرال برای کسب یا حفظ قدرت سیاسی لازم است. حال آنکه وظایف یک دبیرکل حزب در آلمان تقریبا گسترده است اداره امور حزب، سازماندهی تشکیلاتی، ارتباط مداوم با کوچک‌ترین واحدهای حزبی تا تشکیلات سازمانی و اداری در سطوح داخلی کشوری و ایالتی، ایجاد انگیزه برای اعضا و عرضه جذابیت‌ها برای جذب اعضای جدید یا ارایه پیشنهاد‌ها در زمینه‌های مالیاتی، حوزه سلامت و بهداشت، امور بازنشستگی و تکامل بیمه‌های اجتماعی و معرفی این برنامه‌ها در افکار عمومی همه بخشی از کار روزانه یک دبیرکل است و کار به حوزه داخلی حزب محدود نیست.

در عرصه سیاست و افکار عمومی با توجه به گستردگی و نقش روزافزون رسانه‌های مدرن دبیرکل باید همواره در رسانه‌ها حضور داشته باشد و میدان را به رقیب واگذار نکند. از وظایف دبیرکل نه‌تنها تنظیم و تدوین برنامه و محتوای مبارزات انتخاباتی است بلکه خود باید در صحنه باشد و با حضور در برنامه‌های تلویزیونی یا میزگردها، از برنامه‌های حزب خود دفاع کند.
منبع: روزنامه شرق