پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون فرهنگی رییس قوه قضائیه از قانونستیزی به عنوان بیماری جدیدی در کشور نام برد و گفت: درمان این بیماری خطرناک مستلزم همکاری و همیاری همه جانبه دستگاههای فرهنگی از جمله رسانه است.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام هادی صادقی در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه معاونت فرهنگی در تمام دادگستریهای کشور ایجاد میشود، اظهار کرد: اکنون ۱۱ دادگستری در کشور این معاونت را تأسیس کردهاند.
وی افزود: تاکنون حکم مسئولیت ۱۱ معاون فرهنگی دادگستری از سوی ریاست قوه قضائیه صادر شده و استان قروین به عنوان سومین استانی است که معاون فرهنگی آن به صورت رسمی معرفی و کار خود را آغاز کرده است.
معاون فرهنگی قوه قضائیه در این نشست با اشاره به جایگاه حساس رسانه در فرهنگسازی تصریح کرد: تا به امروز اقدامات مفیدی برای آشنایی مردم با قوانین و فرهنگسازی در رابطه با عدم قانونگریزی توسط تمامی دستگاههای فرهنگی صورت نگرفته و رسانه نیز از این حیث مستثنی نیست.
وی با بیان اینکه رسانهها در افزایش سطح فرهنگ حقوقی مردم نقش مهمی ایفا میکنند، افزود: رسانه میتواند علاوه بر فرهنگسازی برای جلوگیری از قانون گریزی، جامعه را با پدیده جدید قانونستیزی آشنا کرده و به مردم برای دستیابی به حقوق خود کمک کند.
صادقی رسالت رسانه را تنها در اطلاعرسانی ندانست و تاکید کرد: به دلیل مشکلاتی که در گذشته به وجود آمده، آسیب جدی به وضعیت فرهنگ عمومی در حوزه قانون وارده شده است و موجب شده که در حال حاضر جامعه ما قانون ستیز شود که این امر بدتر از قانونگریزی است.
وی ادامه داد: یکی از ابعاد قضاوت که امروز مغفول مانده و باید به سراغ آن رفت، احیای فرهنگ صلح و سازش در جامعه و توجه به ریش سفیدان است که رسانه میتواند با فرهنگ سازی نقش مهمی در احیای این سنت حسنه داشته باشد.
معاون فرهنگی قوه قضائیه یکی از اصلیترین چالشهای پیش روی دستگاه قضا در کشور را کمبود شدید نیروی انسانی به تناسب پرونده در بخش قضاوت و نیروی اداری دانست و گفت: امیدواریم با مجوزی که برای جذب بیش از ۴ هزار قاضی دریافت کردهایم این مشکل نیز رفع شود.
وی تصریح کرد: کمبود نیرو باعث افزایش تراکم پرونده در شعب و کاهش دقت قضات برای رسیدگی به پرونده خواهد شد که امیدواریم با رفع مشکل نیرو جذب قضات جدید این مشکل نیز رفع شود.
صادقی از انجام مطالعات برای سنجش میزان آشنایی مردم با قوانین خبر داد و تاکید کرد: با مشخص شدن نتایج این مطالعات، برنامهریزیهای لازم برای رفع این معضل مهم در سطح جامعه از طریق فرهنگ سازی انجام خواهد شد.
معاون فرهنگی قوه قضائیه در پایان با بیان اینکه ساخت ۲۰ قسمت مجموعه انیمیشن برای فرهنگ سازی به زودی آغاز خواهد شد، یادآور شد: مشارکت در جشنواره فیلم سینمایی فجر و اهدای جوایز به کارگردانان و فیلمسازانی که در زمینه افزایش سطح حقوقی و قضایی فعالیت کردهاند از دیگر اقدامات این مجموعه برای فرهنگسازی در رابطه با قانون و تشویق هنرمندان به فیلمسازی در این رابطه است.