پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تركی الفیصل بن عبدالعزیز آلسعود، از اعضای خانواده سلطنتی آل سعود در گفتگویی با نشریه آلمانی "دی ولت" به تشریح دیدگاههای خود درباره رابطه با ایران، اوضاع سوریه و وضعیت منطقه پرداخت.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، این شاهزاده سعودی از سال ۱۹۷۷ تا ۲۰۰۱ ریاست سازمان اطلاعاتی عربستان را بر عهده داشت و از ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷ سفیر این کشور در واشنگتن بود.
این شاهزاده سعودی معتقد است، اگر پنج قدرت رسمی دارنده سلاح هستهای (روسیه، چین، آمریکا، بریتانیا و فرانسه) امنیت خاورمیانه را تضمین کنند نگرانی اسرائیل، ترکیه و ایران نیز میتواند برطرف شود.
او میافزاید: توافق ژنو موقتی است که باید به یک موافقتنامه نهایی منجر شود و پس از آن لازم است به برچیدن تمام سلاحهای کشتار جمعی در منطقه برسد.
رئیس پیشین دستگاه اطلاعاتی عربستان خاطر نشان میکند باید به توافقی رسید که در چارچوب آن نه تنها برنامه اتمی جمهوری اسلامی متوقف شود که سلاحهای اتمی اسرائیل، زرادخانه شیمایی این رژیم و تجهیزات مشابه احتمالی در کشورهایی چون مصر، ترکیه، عراق و عربستان سعودی نیز کنار گذاشته شوند.
ترکی الفیصل معتقد است ایران و عربستان میتوانند همراه کشورهای منطقه به قدرتی اقتصادی تبدیل شود.
وی گفت، عربستان و ایران با استفاده از تمام امکانات انسانی و ثروت خود و همراه با دیگر کشورهای منطقه میتواند به یک قدرت اقتصادی تبدیل شوند و این در شرایط رقابتهای سخت جهانی و رشد تولید کشورهای آسیایی بسیار ضروری است.
ترکی الفیصل با اشاره به این که شخصا ایران قدرتمند را تهدیدی برای عربستان نمیداند، تهران را متهم به دخالت در امور داخلی سوریه، لبنان، عراق و بحرین متهم کرد و آن را شاهد "رویکرد خصمانه ایران" علیه همسایگان عرب خواند.
وی ادامه داد: ملک عبدالله، پادشاه عربستان در سه یا چهار دیداری که با محمود احمدینژاد داشته همواره بر این درخواست پافشاری کرده است.
رئیس سابق سازمان اطلاعاتی عربستان گفت: کشورم با ایران روابط دیپلماتیک دارد و سران دو کشور مرتب با یکدیگر دیدار میکنند.
ترکی الفیصل در بخش دیگری از گفتگو با "دی ولت" شایعه خرید سلاح اتمی از پاکستان توسط عربستان سعودی را "بیمعنا" خواند و گفت کشورش برای به کارگیری چنین سلاحهایی به آموزش یک تا دو نسل از متخصصان نیاز دارد. او افزود "ما در این زمینه هنوز دبستانی هستیم."
او در پاسخ به این پرسش که آیا میتواند شرایطی را تصور کند که در آن کشورش نیاز به سلاح اتمی داشته باشد خاطر نشان کرد، چنانچه ایران به سلاح اتمی دست پیدا کند عربستان سعودی و کشورهای عضو شورای همکاریهای خلیج فارس نیز باید تلاش کنند به چنین سلاحی مجهز شوند.
خیلی جالب است اصلا حرفی از اسراییل نیست!!!!!
منظورت همین بود دیگه؟!!