صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۴۵۲۹۶
تاریخ انتشار: ۵۸ : ۲۰ - ۲۶ دی ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رابرت گیتس وزیر دفاع سابق آمریکا در دولت جورج بوش و دولت باراک اوباما، درباره کتاب خاطرات خود با شبکه پی.بی.اس آمریکا مصاحبه کرد.

به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir،‌ گیتس که انتشار کتابش مورد انتقادهایی قرار گرفته است، در این مصاحبه کتاب خاطرات دوران وزارت خود را منصفانه توصیف کرد و گفت از سیاست خارجی باراک اوباما در عرصه های مختلف به جز افغانستان دفاع کرده و علاوه بر آن، در این کتاب از خودش نیز انتقاد کرده است.

گیتس در پاسخ به سوال جودی وودراف، مجری پی بی اس که نظر او را درباره توافق اتمی با ایران پرسید، گفت من از مذاکره با ایران دفاع می کنم، اما همه چیز به «نتیجه موفقیت آمیز» مذاکرات بستگی دارد.

گیتس گفت: «من فکر می کنم زمانی که ایرانی ها پیشنهاد مذاکره بدهند، ایالات متحده آمریکا گزینه دیگری جز نشستن پشت میز مذاکره ندارد.»

وزیر سابق دفاع آمریکا گفت مذاکره با ایران، می تواند به عنوان تایید سیاست فشار اقتصادی بر ایران باشد که در زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون آغاز شد، در زمان ریاست جمهوری جورج بوش شدت یافت، و در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما از آن هم شدید تر شد.

او گفت فشار اقتصادی ایرانی ها را وادار کرد به پای میز مذاکره بیایند. به گفته رابرت گیتس، «اما سوال این است که چه توافقی در پایان بدست می آید؟»

او گفت «بخش سخت مذاکرات، هنوز جلوی ما است. اول من فکر می کنم که باید یک ضرب الاجل محکم شش ماهه برای مذاکرات در نظر گرفته شود.»

رابرت گیتس گفت فکر می کند ایرانی ها «در سطح جهانی» استاد کند کردن مذاکرات با همکاران یا دشمنان خود هستند و «این خطر وجود دارد که این مذاکرات نیز طولانی شود و همزمان ایرانی ها بخش هایی از برنامه اتمی خود را پیش ببرند.»

وزیر سابق دفاع آمریکا گفت نکته دیگر مهم مذاکرات این است که آیا نتیجه گفتگوهای اتمی باعث عقب راندن کافی بخش هایی از برنامه اتمی ایران خواهد شد که این کشور را در آستانه تولید سلاح اتمی قرار ندهد؟

گیتس همچنین گفت تحمیل تحریم های جدید تر علیه ایران در مقطع کنونی «یک اشتباه خیلی بد، و یک غلط استراتژیک است» اما او ادامه داد با نظر دولت باراک اوباما نیز در مخالفت با تحریم های جدید مخالف است.

به گفته رابرت گیتس، اگر سنا و یا کنگره در مجموع تحریم های جدید تری را علیه ایران تصویب کنند که تنها در صورت شکست مذاکرات فعلی به اجرا گذاشته شوند، این می تواند «دست ریاست جمهوری را در مذاکرات تقویت کند.»

وزیر سابق دفاع آمریکا گفت که از مخالفان تحریم های جدید علیه ایران این استدلال را شنیده است که تحریم ها می تواند باعث تقویت «جنگ طلبان» و همچنین مخالفان مذاکرات در ایران شود، اما به گفته او «شاید ایرانی ها باید نگران عواقب تقویت جنگ طلبان در آمریکا باشند.»