صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۴۳۳۹۵
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۰۸ - ۱۲ دی ۱۳۹۲
چگونه اردوغان متحدان غربی‌اش را به‌باد حمله گرفت؟
در ترکیه، یک نشریه نزدیک به دولت افشا کرد که پس از بروز بحران مالی، سفیر آمریکا همتایان اروپائی‌اش را روز هفده دسامبر به یک جلسه دعوت کرده و بطور مشترک درباره ابعاد حوادث داخلی ترکیه گفتگو کرده‌اند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
درباره مناسبات دولت بحران زده رجب طیب اردوغان با متحدان غربی‌اش یعنی آمریکا و اتحادیه اروپا که بروایت نویسنده در اثر حوادث اخیر رو به بحران جدی گذاشته است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ لوموند نوشت: اردوغان طی سخنانی، سفیر آمریکا "فرانسیس ریسیاردون" را متهم کرد که در تحریکات علیه دولت دست دارد و حتی تهدید کرد که در صورت لزوم وی را از ترکیه اخراج خواهد کرد. همزمان یکی از رهبران حزب حاکم نیز رفتار سفارت آمریکا را به حاکمرانان استعمارگر تشبیه کرد.

در ترکیه، یک نشریه نزدیک به دولت افشا کرد که پس از بروز بحران مالی، سفیر آمریکا همتایان اروپائی‌اش را روز هفده دسامبر به یک جلسه دعوت کرده و بطور مشترک درباره ابعاد حوادث داخلی ترکیه گفتگو کرده‌اند.

همین روزنامه نوشته است که سفیر آمریکا در این جلسه با اشاره به افشاگری ها علیه "هالک بانک" اظهار نظر کرده است که «شما در حال حاضر شاهد سقوط یک امپراتوری هستید»؛

در ترکیه مطبوعات طرفدار دولت، آشکارا آمریکا را متهم می کنند که به یاری "موساد" عملیات قضائی به قصد تضعیف دولت را هدایت می کند. اتهاماتی که سخنگوی وزارت خارجه امریکا روز 24 دسامبر آنها را " فوق العاده ناراحت کننده " توصیف کرد.

لوموند یادآوری می کند که میان آمریکا و ترکیه که متحدان رسمی در چارچوب ناتو هستند، در ماه‌های اخیر موارد اختلاف کم نبوده است. سفیر فعلی آمریکا در ترکیه که اخیراً از کمبود آزادی مطبوعات در این کشور یاد کرده بود مورد خشم دولتیان واقع شد و حتی او را سفیر تازه کار و بی تجربه نامیدند.

حمایت بی چون و چرای آنکارا از رئیس جمهوری برکنار شده مصر محمد مرسی و نیز دخالت‌های غیرشفاف در جنگ داخلی سوریه، روابط آمریکا و ترکیه را دچار تنش ساخته اند.

تصمیم ترکیه بقصد مذاکره با چین برای خرید موشک‌های دورپرواز باعث اعتراضاتی از سوی متحدان این کشور در ناتو و نیز خشم آمریکا شده است که مدعی اند سیستم موشک های چینی با سیستم دفاعی ناتو همخوانی ندارد. 


این موضوع لااقل دو بار در مذاکرات میان باراک اوباما و طیب اردوغان مورد جر و بحث قرار گرفته است.

اتحادیه اروپا نیز در مقابل حوادث بحرانی اخیر و برملا شدن افتضاحات مالی در ترکیه ساکت ننشسته است. "هلن فلوتر" گزارشگر کمیته مشترک اروپا، ترکیه در پارلمان اروپا، علیه فشارهائی که نخست وزیر ترکیه بر سیستم قضائی کشور می آورد تا آنرا از اقدام علیه خود باز دارد، اعتراض کرده است. کمیسر اروپائی مسئول گسترش اتحادیه نیز با اشاره به حوادث ترکیه اظهار نگرانی جدی  کرد.

علیرغم آنکه بطور رسمی از ماه اکتبر گذشته مذاکرات درباره پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا مجدداً از سر گرفته شده است ولی حوادث اخیر و افتضاحات وسیع مالی در این کشور، بطور قطع بر پیچیده گی‌های قبلی این مذاکرات خواهد افزود.

 


نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۳۲
غیر قابل انتشار: ۴
رضا
|
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۲
هيچ وقت هيچ ظلمي پايدار نميمونه. وقتي داشت براي اين ... افراطي تو سوريه اسلحه ميفرستاد و مردم سوريه رو ميكشت يادش نبود كه خدايي هم هست. هنوز روز خوشته صبر كن
ناشناس
|
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۲
هر کجا که قدرت بی حساب و کتاب باشد در پی آن ثروت پدیدار می شود و سپس فساد حاصل می گردد می دونید چند تا برج در استانبول منتصب به اردوغان هست؟ این ها همه ناشی از قدرت و ثروت بی حد واندازه است
یک روز در زمان بحران اروپا خود اردوغان در یک سخنرانی گفته بود که امدادهای غیبی ما را از بحران اقتصادی نجات داد و امروز نتیجه همان امدادها ظاهر شده
میلاد
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۲
اردوغان از سوی بیش از 60 درصد مردم حمایت میشود. امکان سقوط اردوغان خیلی کم است
اردوغان از سال 2003 تا کنون باعث رشد اقتصادی ترکیه و پیشرفت آن شده است
ایکاش ما هم یک اروغان داشتیم
ناشناس
|
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۲
به نظر من مشاورين اردوغان خيلي مختلف مشورت مي دن بهش
شهروند
|
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۲
این بی خردان در ترکیه نام اسلام را خراب کرده اند با فسادهای مالی در دستگاهشان هر روز از این دولت اسلامی ترکیه یک جور فساد مالی بیرون می آید.
ای کاش کمی از دولت پاک احمدی نژاد یاد می گرفتند مردمی که در 8 سال ایران را گلستان کردن و میلیون ها جوان را صاحب کار و اعتیاد را ریشه کن و ارزش پول ملی را 300 درصد بالا برد.
این مردم افسانه ایی با هاله یی نور در سازمان ملل همه را مجذوب خود کرد و
اسلام ناب محمدی را تجلی داد.
این کاش ترکیه هم می توانست یک احمدی نژاد داشته باشد.
پاسخ ها
یه ترک
| |
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۲
منفی اشتباهی زدم
leila
| |
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۲
ببخشيد اشتباهي منفي دادم، عالي بود!
ناشناس
|
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۲
آه سوریه گلوشو گرفته بد جوررررر
علی
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۲
روزی که ترکیه هوای سوریه اغفالش کرده بود بایستی به اندیشه همان نسخه برای خود می افتاد.
امیدوارم هیچ کشوری در خاورمیانه دچار دسیسه های دلار نشود.
ناشناس
|
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۲
حرف نامربوطيست و تركيه با تلاش و زحمت صد ساله و بيداري و هوشياري مردمش به اينجا رسيده است.
اين ايران بود كه با يك تحريم نفت ساده به خاك سياه نشست ...
ناشناس
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۲
دیدن کارهای احمدی نژاد دامن این بیچاره رو هم گرفته :))
leila
|
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۲
بايد هم نابود بشه. بي وجدان هايي كه از تحريم هاي ايران سودهاي كلان به جيب زدند و شدن يك قدرت اقتصادي و كساني هم در داخل فكر كردند كه سياستمداران اونها شم اقتصادي خوب دارند! حالا حقشونه كه نابود بشن. همين سرنوشت در انتظار كشورهاي فرصت طلب عرب منطقه هم هست انشاالله. گور همه ي كاسبين تحريم و جنگ و فتنه از حالا كنده و آماده ست.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۲
برو یه لیوان آب خنک بخور بیا با هم صحبت میکنیم