صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

چهارشنبه - ۲۶ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۴۳۲۲۳
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۳ - ۱۰ دی ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
لس آنجلس تایمز طی گزارشی از افزایش سفر گردشگران آمریکایی به ایران طی ماه های اخیر خبر داد و نوشت: آژانس های مسافرتی در آمریکا شاهد جهش سریع در میزان تمایل گردشگران برای سفر به ایران هستند.

به گزارش تسنیم، لس آنجلس تایمز طی گزارشی نوشت: هرچند به نظر می رسد، ایران و آمریکا تا رسیدن به توافق بر سر پرونده هسته ای فرسنگ ها فاصله دارند، اما کاهش خصومت دو کشور مدتی است موجب افزایش قابل ملاحظه سفر گردشگران آمریکایی به ایران شده است.

آژانس های گردشگری فعال در آمریکا می گویند، شاهد افزایش رزرو و پرس و جو در مورد سفر به ایران در ماه های اخیر بوده اند. آنها همچنین در جریان دیدار مقامات دولتی ایران با مسئولان چند آژانس گردشگری در جریان سفر حسن روحانی به نیویورک در ماه سپتامبر، شاهد تشویق هایی از سوی این مقامات در مورد گسترش سفرها به ایران بوده اند.

این افزایش ناگهانی فعالیت های گردشگری به این معنا نیست که تهران از نظر جذب گردشگر با شهرهای بزرگی چون پاریس رقابت می کند. تعداد گردشگران آمریکایی عازم ایران به چند ده نفر می رسد نه هزاران نفر. اما برای دو کشوری که از سال 1979، یعنی زمان وقوع حادثه گروگان گیری در سفارت آمریکا در تهران تاکنون کاملا با یکدیگر بیگانه بوده اند، تغییر روند قابل ملاحظه ای محسوب می شود.

از آن زمان تاکنون، آمریکا و کشورهای متحد آن از تحریم های اقتصادی برای تضعیف اقتصاد این کشور استفاده کرده اند. وزارت خارجه آمریکا در 21 نوامبر با تاکید مجدد بر اخطارهای قبلی خود، به شهروندان آمریکایی هشدار داد که «به دقت ریسک های سفر به ایران را مد نظر قرار دهند.»

با این وجود، دولت آمریکا هیچگاه سفر به ایران را همچون مورد کوبا به کلی ممنوع نکرده است. بنابراین، زمانیکه دولت جدید ایران شروع به ارسال سیگنال هایی در زمینه افزایش گشایش در رابطه با غرب کرد، آژانس های مسافرتی در آمریکا به سرعت شاهد جهش در میزان تمایل گردشگران برای سفر به ایران بودند.

جانت مورد، مالک آژانس مسافرتی دیستنانت هورایزنز در لانگ بیچ آمریکا گفت، وی سفرهایی را برای 50 تا 60 آمریکایی به مقصد ایران در سال 2013 برنامه ریزی کرده است. در سال 2014 نیز وی انتظار دارد تعداد آمریکایی های مشتاق سفر به ایران حداقل به 250 نفر برسد.

وی افزود، در سال 2015 این رقم حتی بیشتر نیز خواهد شد، «زیرا ما قبلا پذیرای سفرهایی از سوی دانشگاه هایی نظیر یو سی ال ای، برکلی و استانفورد به ایران بوده ایم» و احتمالا گروه های دانشگاهی دیگری نیز سفرهایی به ایران انجام خواهند داد.

در آژانس مسافرتی جئو اکس در سانفرانسیسکو که از اوایل دهه 1990 سفرهایی را به ایران ترتیب می دهد و 50 تا 60 مورد سفر به ایران را در نیز در سال 2013 داشته است، ژان پل تنانت، رئیس این آژانس گفت، امیدوار است تعداد سفر به ایران در سال 2014 دو برابر شود.

تنانت گفت، به رغم معرفی ایران در رسانه های گروهی آمریکا به عنوان «کشوری غیردوست برای آمریکایی ها»، گردشگرانی که با این آژانس به ایران سفر کرده اند پس از بازگشت «در مورد صمیمیت و آزادی مردم ایران بسیار سخن می گویند. در بین تمام مقصد های گردشگری موسسه جئو اکس، ایران از جهت تفاوت عمیق نگرش ها بین زمان قبل از سفر و پس از مشاهده واقعیت ها در سفر به این کشور در صدر اماکن گردشگری ما قرار دارد.»

ریتا زوایده، مالک آژانس گردشگری کاروان سرای تورز، در سیاتل نیز گفت، احتمالا سفرهای گروهی و فردی به ایران در سه سال آینده افزایش خواهد یافت.

زوایده و مور گفتند، در ماه سپتامبر با مقامات گردشگری ایران در نیویورک دیدار داشته اند. به گفته مور برگزاری چنین نشستی «بسیار غیرمعمول» بوده و «مشوق قابل ملاحظه ای برای من بوده است.»

روزنامه گاردین در ماه اکتبر به نقل از محمد علی نجفی، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران نوشت: «ما در ایران باید اولین گام را در متقاعد کردن غربی ها برداریم مبنی بر اینکه آنها نباید ترسی از آمدن به ایران داشته باشند.»

ایران که تا دهه 1930 عمدتا به عنوان سرزمین پارس شناخته می شد، دارای 16 مکان تاریخی ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو می باشد.

رئیس جمهور جدید ایران در ماه سپتامبر گفت، امکان برقراری مجدد پرواز مستقیم بین ایران و آمریکا را که از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران متوقف شده، بررسی خواهد کرد. در عین حال، مور گفت، بسیاری از گردشگران از طریق پروازهای شرکت تورکیش ایرلاینز و از استانبول به تهران یا اصفهان سفر می کنند.