صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۴۲۸۵۰
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۵ - ۰۷ دی ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سیاری افراد فقط نام سرطان کبد را شنیده‌اند ولی دلیل ابتلا یا درمان آن را نمی‌دانند. یک فوق‌تخصص گوارش و کبد می‌گوید: زندگی صنعتی و کم‌تحرکی به روند فزاینده این سرطان دامن می‌زند و در صورت تشخیص زودهنگام قابل درمان است.

به گزارش فارس، دلیل ایجاد سرطان کبد چیست؟آیا آلودگی هوا در تشدید این نوع بیماری نقشی دارد؟ و چه راهی برای تشخیص زودهنگام و درمان آن توصیه می‌شود؟

محسن نصیری طوسی فوق تخصص گوارش و کبد اظهار داشت: سرطان کبد امروزه جزو 5 سرطانی است که بیشترین مرگ و میر را در جهان دارد و رشد فزاینده‌ای را در میان سرطان‌ها به خود اختصاص داده است.

وی در مورد علت اصلی شیوع این سرطان در جامعه گفت: با افزایش شیوع بیماری‌های مزمن کبدی مانند هپاتیت C و کبد چرب این سرطان نیز افزایش می‌یابد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد نقش آلودگی هوا در ایجاد سرطان کبد گفت: هنوز ارتباط مستقیم آلودگی هوا با این سرطان از نظر علمی ثابت نشده ولی به دلیل صنعتی شدن جوامع و کم شدن تحرک بین مردم و ورزش نکردن و همچنین افزایش دسترسی به کالری و انرژی‌های اضافی کبد چرب در افراد بیشتر شده که در نتیجه به مرور زمان با درمان نشدن منجر به سیروز کبدی و در نهایت سرطان کبد می‌شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد به آنهایی که بیماری‌های مزمن کبدی دارند یا در افراد درجه یک آنها سرطان کبد مشاهده شده توصیه کرد تا آزمایش‌های لازم را انجام دهند و افراد پرخطر‌تر هر 6 ماه یکبار با آزمایش خون و تست مارکر پروتئین و همچنین سونوگرافی، کبد خود را چک کنند.

وی در مورد راهکارهای درمانی سرطان کبد گفت: بسته به اینکه این سرطان در چه مرحله‌ای تشخیص داده می‌شود امکان درمان آن وجود دارد. اگر سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود و به اندام‌های دیگر سرایت نکرده باشد با جراحی قسمتی از کبد و توده سرطانی را برمی‌داریم.

به گفته نصیری طوسی افرادی که زمینه کبدی خوبی هم ندارند و توده آنها بزرگتر از 5 سانتی‌متر باشد کاندیدای پیوند کبد می‌شوند تا برای همیشه مشکل آنها برطرف شود.

وی تصریح کرد: اما در برخی افراد که به دلیل بیماری های زمینه ای و عدم تحمل بیهوشی امکان جراحی وجود ندارد از روش‌های درمانی نگهدارنده استفاده می‌کنیم که از طریق سیستم آنژیوگرافی وارد شریان کبد شده و با تزریق ماده شیمیایی رگ‌های اطراف تومور سرطانی را مسدود می‌کنیم تا تومور به مرور کوچک شود. ولی در نهایت این روش 30 درصد بهبودی در بر دارد و در نهایت باید گفت شیمی‌درمانی برای این نوع سرطان وجود ندارد.