صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۴۲۴۶۲
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۳ - ۰۴ دی ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : با گذشت حدود چهارماه از روي كار آمدن دولت جديد، محمود احمدي‌نژاد و يارانش تلاش دارند تا به صحنه سياست باز گردند. اين را حجت‌الاسلام والمسملين محمدرضا ميرتاج‌الديني از اعضاي دولت سابق گفته است.

به گزارش تهران امروز بر اساس گفته‌هاي ميرتاج‌الديني دو جلسه جداگانه با محوريت احمدي‌نژاد و نيز يارانش برگزار مي‌شود كه اولي «براي هماهنگي بين افراد است» و دومي «با حضور افرادي از دولت سابق، مجلس، روحانيت و چهره‌هايي از طيف‌هاي مختلف اصولگرايان براي ايجاد وحدت ميان اين جريان برگزار مي‌شود.»

بر اساس گفته‌هاي ميرتاج‌الديني تيم دولت سابق تلاش دارند يك بار ديگر به صحنه سياست باز گردند ولي به نظر مي‌رسد در اين مسير راه دشواري در پيش خواهند داشت كه از چند بعد قابل بررسي است.

وحدت با تيم شكست خورده
بحث بعدي كه ميرتاج‌الديني درباره آن سخن گفت و بعيد به نظر مي‌رسد،‌موضوع وحدت اصولگرايان با تيم احمدي‌نژاد است. بعد از پيروزي دولت روحاني كه اصولگرايان در آن نقشي نداشتند، انگشت اتهامات به سمت عملكرد دولت نهم و دهم چرخيد و اخيرا نيز اين مواضع در قالب سخنان حسين فدايي در يك برنامه تلويزيوني عيان شد.

فدايي به عنوان دبيركل جمعيت ايثارگران كه روزگاري متحد دولت محسوب مي‌شدند،‌ در اظهاراتي گفته است «من يكي از عوامل راي نياوردن اصولگراها را در انتخابات يازدهم، رفتار و كردار آقاي احمدي‌نژاد مي‌دانم، مواضع مديريتي وي در 6 سال آخر فضا را براي راي نياوردن مهيا كرد.»از سوي ديگر اصولگرايان يك بار ديگر و در آستانه انتخابات مجلس نهم براي ايجاد وحدت سراغ احمدي‌نژاد رفته بوده و تلاش داشتند او را –هر چند دولت حق دخالت در انتخابات را نداشت- همراه كنند.

هفته اول آبان سال 89 احمدي‌نژاد به اصرار مرحوم حبيب‌الله عسگراولادي از 30 چهره اصولگرا دعوت كرد تا با حضور در پاستور درباره مسائل مختلف مربوط به اصولگرايي و وحدت گفت‌وگو كنند. نشستي كه هر چند با حضور 23 اصولگرا در ساختمان شهيد بهشتي مجموعه رياست جمهوري برگزار شد اما حاصلي نداشت و احمدي‌نژاد راهش را از وحدت اصولگرايان جدا ساخت.با اين اوصاف چطور اصولگرايان در وضعيت فعلي به‌دنبال وحدت با تيمي خواهند بود كه اساسا نه‌تنها اعتقادي به وحدت ندارند بلكه خود عامل خدشه بر وحدت هستند.

محبوبيت از دست رفته
نكته ديگري كه ميرتاج‌الديني در گفت‌وگوي جداگانه خود با خبرآنلاين بر آن صحه مي‌گذارد ادامه محبوبيت رئيس‌جمهور گذشته است. او در اين خصوص تصريح مي‌كند«در حال حاضر در روستاها نظرسنجي كنيد، آمارمحبوبيت آقاي احمدي‌نژاد در ميان قشر محروم و روستاييان بالاست.»

ميرتاج‌الديني با بيان اينكه بعيد است احمدي‌نژاد در انتخابات مجلس دهم ورود كند،‌مي‌گويد:‌ «احمدي‌نژاد نگران راي نيست چون جايي وارد مي‌شود كه بتواند تاثيرگذار باشد، كسي در مجلس تاثيرگذار است كه بتواند اكثريت مجلس را به دست بگيرد و آقاي احمدي‌نژاد هم‌چنين حزب و تشكيلاتي ندارد.»تاكيد همزمان معاون سابق احمدي‌نژاد بر بالا بودن ميزان محبوبيت و نيز عدم شركت در انتخابات مجلس تلويحا اشاره به برنامه‌هاي بلند مدت رئيس‌جمهور سابق براي بازگشت به قوه اجرايي كشور دارد. چون از يك طرف رئيس‌جمهور سابق اعتقادي به «راس امور بودن مجلس نداشت» و از طرف ديگر تنها در اين سمت است كه احمدي‌نژاد يك‌تنه مي‌تواند آراي عمومي را جلب كرده و قدرت اجرايي كشور را كسب كند.

البته اين را پيش‌تر قاسم روانبخش عضو جبهه پايداري در اظهارنظري پيش‌بيني كرده و گفته بود: «به نظر مي‌رسد برنامه احمدي‌نژاد، شركت در انتخابات چهار سال آينده رياست‌جمهوري است».جدا از اين بحث كه آيا احمدي‌نژاد همچنان بين اقشار محروم و روستاييان داراي درجه بالايي از محبوبيت است يا خير،‌ اين موضوع يكي از موانع پيش رو در مسير بازگشت تيم احمدي‌نژاد به سياست است. چرا كه اين محبوبيت كه قطعا احمدي‌نژاد هم بر آن اعتقاد دارد مانع گردهم آمدن تيم رئيس‌جمهور سابق با ساير اصولگرايان مي‌شود و آنان به اتكاي همين محبوبيت حاضر به كنار آمدن با ساير اصولگرايان نخواهند شد.

تلاش براي بازگشت به سياست
در حالي تيم احمدي‌نژاد براي كار تشكيلاتي با اصولگرايان تمايل نشان داده است كه طي هشت سال گذشته و هنگامي كه اين تيم بر كرسي قدرت تكيه زده بود خود را اصولگرا ندانسته و معتقد بودند هيچ وابستگي‌اي به اين جناح ندارند. اما حال كه شرايط تغيير كرد و جايگاه گذشته و اميد شان براي حضور در مناصب دولت جديد منقطع شده در حال منتسب كردن خود به جناح اصولگرا هستند. چرا كه تيم دولت گذشته هم‌‌اكنون به‌دنبال شريك براي عملكرد هشت سال گذشته هستند تا از طريق اين شركا پاسخگوي خيل انتقادات باشد كه يكسوي آن دولت هست و سوي ديگر اين ميدان را اصولگرايان منتقد احمدي‌نژاد رهبري مي‌كند.

چنانچه اين سناريو محقق شود، اصولگرايان منتقد سكوت كرده و با همراهي اين طيف از منتقدين سابق، تيم احمدي‌نژاد قادر خواهد بود بخشي از انتقاداتي كه امروز از تريبون‌هاي مختلف دولتي نسبت به عملكرد دولت‌هاي نهم و دهم مطرح مي‌شود را پاسخگو باشد. ناظران سياسي معتقدند چيزي ناگوار‌تر از سكوت براي احمدي‌نژاد و تيمش نيست و آنچه اين روزها در مصاحبه‌هاي متعدد معاون سابق احمدي‌نژاد با رسانه‌هاي مختلف ديده مي‌شود رفع بخش كوچكي از اين ناگواري است.

رئيس‌جمهور سابق كه روزگاري در اوج محبوبيت بر صفحات تلويزيون حاضر مي‌شد،‌اين روزها رسانه و ابزاري براي گزارش دادن به مردم ندارد.اين در حالي است كه اصولگرايان نيز بعيد است برنامه‌اي براي رايزني با تيم احمدي‌نژاد براي رقابت‌هاي آينده داشته باشند ولو آنكه برخي وزراي سابق دولت نهم و دهم در ليست‌هاي انتخاباتي اصولگرايان براي مجلس دهم ديده شوند.