صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۸ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۴۱۹۵۰
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۳ - ۳۰ آذر ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دختران و پسران با گذراندن سنين کودکي و با رسيدن به بلوغ فکري، جسمي و مالي تصميم به ازدواج مي‌گيرند. ازدواج که يکي از مهمترين و تاثيرگذارترين مراحل زندگي فرد به حساب مي‌آيد، براي خانواده و جوانان هزينه‌هايي در بر دارد.

به گزارش ابتکار، در نگاه اول براي جوانان که در شرف ازدواج هستند، ازدواج و شروع زندگي مشترک آن چنان هزينه‌اي ندارد اما با گذشت زمان و دست به کار شدن براي تدارک مراسم عروسي و آغاز زندگي مشترک تفاوت ميزان هزينه پرداختي و هزينه پيش بيني شده خودنمايي مي‌کند.

هزينه‌هاي ازدواج براي پسران به جز خريد گل و شيريني مراسم خواستگاري از آنجا شروع مي‌شود که مراسم بله برون برپا خواهد شد که در اين مراسم بايد داماد و خانواده داماد هزينه‌هاي آن را متقبل شوند، منظور از نام بردن خانواده داماد به اين دليل است که بين هزينه‌هاي اکثر جوانان با درآمد آن‌ها تناسب وجود ندارد و خانواده‌ها در اين زمان به کمک داماد و عروس مي‌آيند.

هزينه‌هاي مراسم بله برون به طور ميانگين که از حلقه نشان به قيمت ۵۰۰ هزار تومان، پارچه به قيمت صد هزار تومان، چادر به قيمت ۶۰ هزار تومان، گل و کيک مراسم به قيمت ۱۵۰ هزار تومان تشکيل شده است در مجموع ۸۱۰ هزار تومان براي تازه داماد تمام مي‌شود.

در مرحله بعد نوبت به مراسم عقدکنان مي‌رسد که براي برپايي عقدکنان نياز به پيش نيازهايي مانند خريد عقد (خريد عروسي) دارد.

خريد عروسي به طور ميانگين يک ميليون تومان هزينه در بردارد که از هزينه‌هاي خريد عروسي مي‌توان به لوازم آرايشي، کيف و کفش عروس و چادر اشاره کرد.

در کنار خريد عروسي مي‌توان به خريد آيينه و شمعدان از قيمت ۴۰۰ تا ۷۰۰ هزار توماني و لباس عروسي يک ميليون و ۲۰۰ هزار توماني اشاره کرد که آيينه و شمعدان نقره در بين جوانان و”پز قيمت" بالاي لباس عروس بسيار مد شده است.

براي مراسم عقدکنان آقاي داماد به طور ميانگين براي ۲۰۰ نفر بايد ۵۰۰ هزار تومان هزينه ميوه و شيريني، يک ميليون تومان آرايشگاه، صد هزار تومان گل دست، ۶۰۰ هزار تومان ماشين و گل ماشين، ۱۵۰ هزار تومان هزينه عاقد، سه ميليون تومان فيلمبرداري و عکاسي، پنج ميليون تومان سرويس طلا و ۵۰۰ هزار تومان اتاق عقد هزينه کند. در اين ميان نبايد از جزء اصلي مراسم عقد که حلقه ازدواج است چشم پوشي کرد که براي اين مورد بايد به طور ميانگين ۸۰۰ هزار تومان هزينه بپردازد.

داماد نياز دارد قبل از برگزاري مراسم عروسي محل زندگي آينده خود را مشخص کند که اگر خانه اجاره و رهن باشد به طور ميانگين مبلغ ۲۰ميليون تومان براي رهن بايد کنار بگذارد.در بحث آماده سازي منزل خرج‌هاي متفرقه وجود دارد که از آن‌ها گذر مي‌شود اما از لوستر و تلويزيون براي خانه تازه عروس نمي‌توان چشم پوشي کرد که اين دو کالا در حدود ۳ ميليون تومان هزينه در بر دارد.

براي برگزاري مراسم عروسي براي ۲۰۰ نفر در شرايط فعلي به طور ميانگين همراه با ميوه و شيريني هشت ميليون تومان هزينه لازم است که در کنار آن ماشين عروس و گل ماشين ۷۵۰ هزار تومان، آرايشگاه عروس و داماد يک ميليون و ۵۰۰ هزا رتومان و فيلمبردار و عکاس ۴ ميليون تومان هزينه در بردارد.

حال مهمانان منتظر هستند تا به مجلس دعوت شوند هزينه دعوت مهمانان (کارت عروسي) براي عروس و داماد با حساب ۲۰۰ نفر به طور ميانگين ۱۲۰ هزار تومان مي‌شود. در روز بعد از عروسي نيز مراسم پاتختي برگزار مي‌شود که اين مراسم به طور ميانگين ۵۰۰ هزار تومان هزينه در بردارد و از سويي ديگر با نزديکي به شب يلدا تازه داماد بايد در شرف تدارک مراسم شب يلدا براي همسر خود باشد که آن نيز ۵۰۰ هزار تومان هزينه خواهد داشت. با اين تفاسير ازدواج براي يک داماد بدون هزينه رهن خانه ۳۳ ميليون تومان هزينه در بردارد.

با بررسي آمار و ارقام هزينه برگزاري عروسي و تشکيل زندگي و درآمد يک جوان ۲۰ و چند ساله به اين نتيجه خواهيم رسيد هزينه‌هاي ازدواج بيش از درآمد يک فرد است. در اين رابطه فردي ۳۲ ساله گفت:‌ در سال ۸۵، هشت ميليون تومان هزينه ازداوج آن شده است.

او ادامه داد: در آن زمان نيز هشت ميليون تومان مبلغ زيادي بود اما تقريبا با ميزان درآمد در آن زمان متناسب بود. همچنين جوان ۲۳ ساله اي گفت: دو ماه گذشته مراسم عروسي خود را برپا کرده‌ام که در حدود ۴۰ ميليون تومان هزينه شده است و با توجه به شرايط کسب و کار و درآمد حجم اعظم هزينه‌هاي ايجاد شده را پدرم تقبل کرده است.