صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۴۱۵۷۴
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۳ - ۲۷ آذر ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


 کمیته ˈمراقبت از روزنامه نگارانˈدرگزارشی اعلام کرد: برای دومین سال پیاپی ترکیه رتبه نخست کشورهای جهان را از حیث تعداد خبرنگار زندانی به خود اختصاص داده و پس از آن چین در جایگاه دوم قرار دارد. 
 
به گزارش روزچهارشنبه ایرنا به نقل ازخبرگزاری فرانسه،ˈکمیته مراقبت از روزنامه نگار انˈ(committee to protect journalists) درنیویورک که یک سازمان دیده بان حقوق بشردرمورد اصحاب خبر و جراید است روزگذشته اعلام کرد: درسال 2013 درمجموع 211خبرنگار پشت میله های زندان بوده اند. 
 
طبق اعلام این نهاد،هرچند در سال 2013 آمار خبرنگارانی که کشته و یا زندانی شده اند به نحو چشم گیری کاهش یافته است اما سال 2013همچنان از حیث زندانی شدن خبرنگاران، بدترین سال برای اصحاب جراید در جهان به شمار می رود. 
 
کمیته مزبوراعلام کرده است که سال 2013برای دومین سال پیاپی بدترین سال از حیث آمار خبرنگاران زندانی درجهان بوده است. 
 
شمار این زندانیان درسال 2012 بیش از232 نفر بود. 
 
این کمیته اعلام کرد: در سال 2013تعداد 52خبرنگار حین انجام وظیفه کشته شده اند که این آمار درسال 2012 بیش از73 خبرنگار بود. 
 
ˈژوئل سیمونˈمدیراجرایی کمیته مزبور دراین باره می گوید: آمار خبرنگاران زندانی در هر کشوری شاخص و معیار مشخص تشخیص آزاد و یا سرکوبگر بودن جوامع است. 
 
وی تصریح کرد: افزایش شمارخبرنگاران زندانی در کشورهایی مانند ویتنام و مصر حقیقتا تکان دهنده است اما تاسف بارتر این است که کشوری همچون ترکیه در ردیف کشورهای نخست دارای خبرنگاران زندانی است و دو سال پیاپی این جایگاه را به خود اختصاص داد. 
 
رده بندی کشورهای جهان ازحیث آمار خبرنگاران زندانی از سال 1990 آغاز شده است. 
 
سیمون افزود:در ویتنام شمار زندانیانی که درسال 2013 پشت میله های زندان بوده اند از14خبرنگاربه 18خبرنگار افزایش داشته است که ازشدت گرفتن موج سرکوب به خصوص علیه وب لاگ نویسان در این کشور حکایت دارد. 
 
ˈکمیته مراقبت از خبرنگارانˈ گزارش داده است که جنگ داخلی سوریه که تاکنون 126 هزارکشته و4/2میلیون آواره و پناهنده برجا گذاشته برای دومین سال متوالی خطرناک ترین کشور برای حرفه خبرنگاری اعلام شده است. 
 
طبق گزارش این کمیته،آمار خبرنگاران کشته شده درجنگ سوریه تاکنون 21خبرنگار بوده که شامل شش مصری، پنج پاکستانی،چهار سومالیایی، سه برزیلی و سه عراقی است. 
 
درکشورهای مالی و روسیه هم دو خبرنگار کشته شده اند و در کشورهای ترکیه، بنگلادش، کلمبیا، فیلیپین،هند و لیبی هرکدام یک خبرنگار کشته شده است. 
 
تعداد خبرنگاران زندانی در سوریه از 15خبرنگار درسال 2012 به 13خبرنگار کاهش پیدا کرده اما درعین حال دهها خبرنگار ربوده شده اند و گمان بر این است که در دست نیروهای اپوزیسیون مسلح سوریه نگهداری می شوند. تاکنون30 خبرنگار در سوریه نیز ناپدید شده اند.