صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۴۱۱۷۳
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۴ - ۲۴ آذر ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:

در بخش خروج از چارچوب اعتدال، می توان از کوتاهی های دولت یازدهم در زمینه روشن ساختن تکلیف بعضی استان ها و حتی مسئولیت های کلیدی بعضی وزارتخانه ها نمونه های زیادی آورد. اکنون چهار ماه و نیم از استقرار دولت و 4 ماه تمام از تشکیل کابینه دولت یازدهم می گذرد و هنوز دو استان حساس و مهم خراسان رضوی و قم از نظر استاندار بلاتکلیف هستند. اگر وزارت کشور از وزارتخانه هائی بود که تکلیف آن در مرحله اول رأی اعتماد روشن نشده بود، تأخیر در انتخاب استانداران قابل توجیه بود، ولی درحالی که وزیر کشور در 24 مرداد به وزارت رسید نمی توان هیچ توجیهی را درباره تأخیر چهار ماهه تعیین بعضی از استانداران پذیرفت. آیا این نشانه ضعف وزیر کشور نیست؟!

وقتی استاندار تعیین نمی شود، مناصب کلیدی استان نیز بلاتکلیف باقی می مانند، ادارات کل در بلاتکلیفی بسر می برند و تحولی در ادارات و بدنه اجرائی استان رخ نمی دهد. اکنون ماه هاست که این وضعیت بر بعضی استان ها حاکم است و همه چیز درحال رکود می باشد.

اطلاعات موجود نشان می دهند دولت برای تصمیم گیری در مورد استان های خراسان رضوی و قم به دلیل تنوع سلایق و جناح های متوقع، تحت فشار قرار دارد. ائمه جمعه، نمایندگان مجلس، بعضی افراد ذی نفوذ، ستادهای انتخاباتی رئیس جمهور، جناح ها و فعالان سیاسی از شش جهت و با شش گرایش، انتظارات و توقعات متفاوت به دولت فشار وارد می آورند و همین امر موجب تأخیر در تعیین استانداران شده است. چنین وضعیتی برای دولتی که عنوان "تدبیر و امید" را برای خود برگزیده و خط مشی خود را برمبنای "اعتدال" استوار ساخته، بهیچوجه شایسته نیست. دولتمردان به ویژه شخص رئیس جمهور و وزیر کشور نباید با کسی یا جمعی رودربایستی داشته باشند و خود را گرفتار توقعات و انتظارات و محذورات کنند. مناسب ترین موقعیت برای کاربردی کردن "تدبیر" درست همین موقعیت است کما اینکه مناسب ترین مصداق برای برخورد اعتدالی را در چنین شرایطی می توان یافت.

 از آنجا که هیچیک از آن شش جمع در آینده پاسخگوی عملکرد استانداران نخواهند بود، این دولت است که باید تصمیم بگیرد چرا که مردم، دولت را پاسخگوی این تصمیم خواهند دانست نه جناح ها و افراد دیگر را.

در مورد بعضی از وزارتخانه ها نیز همین بلاتکلیفی وجود دارد. اینکه یک وزیر نتواند درباره معاونان خود و یا رؤسای بعضی از سازمان های مهم تابعه خود تصمیم بگیرد، نه تدبیر است و نه اعتدال. عجیب اینست که در عین حال که دولت یازدهم را به درو کردن نیروهای دولت گذشته متهم می کنند، بعضی از وزرا و حتی استانداران هنوز اجازه نیافته اند افرادی را که وجودشان را در زیرمجموعه خود مضر تشخیص داده اند تغییر دهند و افراد شایسته ای را جایگزین آنها کنند. چنین وضعیتی را شاید بتوان زیر عناوینی از قبیل اجبار و تحمیل قرار داد ولی نمی توان مسئولیت دولتمردان را در قبال این ضعف ها نادیده گرفت و آنها را تبرئه کرد. دولتمردان در هر حال مسئولند و هیچکس به جای آنها پاسخگوی نارسائی های پدید آمده در اثر این ضعف در تصمیم گیری ها نخواهد بود.

به نظر می رسد دولتمردان که در تصمیم گیری هایشان، ملاحظاتی را اعمال می کنند تا جناح ها، افراد ذی نفوذ و فعالان سیاسی را به حساب بیاورند، اصلی ترین عنصری که آنها را به حاکمیت رسانده است را از یاد برده اند. واقعاً مردم که با حضور خود در پای صندوق های رأی، اعتدال را برگزیدند و به "تدبیر" امید بستند، چه سهمی در تصمیم گیری های دولتمردان برای عزل و نصب ها دارند؟ مردم چرا حتی به اندازه یکی از گروه ها و جناح ها و افرادی که در تصمیم سازی ها سهیم هستند، به حساب نمی آیند؟ دولتمردان دولت یازدهم از هم اکنون باید توجه داشته باشند که بدون در نظر گرفتن مردم و بدون دخالت دادن آنها در تصمیم گیری ها، نه در تدبیر توفیقی خواهند یافت و نه در اعتدال.


نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۳۲
غیر قابل انتشار: ۰
علی
|
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
با همه ارادتی که به اقای روحانی دارم مینویسم این کلید را به اهلش نسپرده است و جامعه در سردر گمی بسر میبرد
ناشناس
|
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
نمونه اش سازمان اوقاف است كه پرسنلش از كارهاي بدون تدبير زمامداران خسته شده اند و ظاهرا خبري هم از تغييرات نيست!
غلام علي
|
۱۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
با سلام تاكنون آنچه در باب انتصابات ديده ايم حكايت از دولت احتياط و ترس داشته است نه تدبير و اعتدال . هنوز در بسياري از استانداريها معاون سياسي كه ركن اصلي است تغيير نيافته و بالطبع فرمانداران و ... سرجاي خودشان مشغول افاضات احمدي نژادي هستند . چه جاي تدبير در اين دولت وجود داشته است ؟
حسين كريمي
|
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
اينجاست كه معلوم مي شود چه كسي جسارت تدبيردارد لااقل اين واژه را ازاحمدي نژاد ياد بگيرند كه در عرض 3 ماه كلي از مديران دوره خاتمي را عزل كرد...
ناشناس
|
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
"چنین وضعیتی را شاید بتوان زیر عناوینی از قبیل اجبار و تحمیل قرار داد ولی نمی توان مسئولیت دولتمردان را در قبال این ضعف ها نادیده گرفت"

"به نظر می رسد دولتمردان که در تصمیم گیری هایشان، ملاحظاتی را اعمال می کنند تا جناح ها، افراد ذی نفوذ و فعالان سیاسی را به حساب بیاورند، اصلی ترین عنصری که آنها را به حاکمیت رسانده است را از یاد برده اند"
ناشناس
|
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
خوب فکر می کنم مسؤولین شهر و استان به مردم نزدیک ترند و ارتباط بیشتری دارند.
آیا انتظار دارید دولت بدون درنظرگرفتن نظر مردم، از بالا!! مدیریت کند؟
چیزی که در دوره‌های خیلی قبل تر، توسط برخی اتفاق افتاد.
نویسنده محترم،
اعتدال ≠ اصلاحات
قمی
|
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
متاسفانه آقای وزیر کشور کسی را که حساب نمی کند مردم است
ما اگر آقایان قبلی را می خواستیم رای به روحانی نمی دادیم
علی
|
۱۵:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
دقیقا همین بلا را سر استان اردبیل اوردند!!!
ناشناس
|
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
لطفاً به گوش مسئولین برسانید این موضوع در مورد وزارت امور خارجه نیز مصداق دارد چون سفیرانی که ماموریتشان تمام شده و یا هماهنگ با دولت نیستند تغییر نکرده اند و اینان اگر مانعی در جهت حرکت دولت نباشند کمکی هم به روند روبه رشد نمکنند چون نه می توانند نه میکنند
هيچ
|
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
آخه همه رو يجا تغيير بدن كه همكارانتون در كيهان ميزنن ياران امام رو با قطار بيرون ميكنن .. نه اتوبوس