صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۴۰۵۲۴
تعداد نظرات: ۲۶ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۱۲ - ۱۹ آذر ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در پی تشدید انتقاد حمله مخالفان به وزیر خارجه ، زیبا کلام گفت که تاسف آور است وزیرخارجه ای که شبانه روز در حال تلاش برای خارج کردن کشور از بحران بین المللی است و نیاز به حمایت و پشتوانه همه جانبه دارد،این گونه مورد بی مهری قرار دهیم و پشت او را در مذاکرات بین المللی خالی کنیم.
 
فرارو نوشت که آقای وزیر همچنان در سیبل است؛ عملکرد محمد جواد ظریف در مذاکرات هسته ای و روابط بین الملل هم نتوانسته است او را از تیررس منتقدان رادیکال اش خارج کند.
 
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه دولت یازدهم که در 100 روز نخست دولت از جمله پرکارترین مردان کابینه بود، این روزها از دو جنبه مورد توجه بوده است. او یا به شکل زاید الوصفی مورد تمجید و تقدیر قرار گرفته است و یا به شکل غلو شده ای با نقد و حملات تند روبرو بوده است. بر همین روال هر سخن او با برداشت ها و سلیقه های متفاوت، تا مدت ها سوژه عده ای می شود برای نوشتن مقاله و متن تذکر و حتی نامه درخواست برکناری.
 
آخرین نمونه از این دست اتفاقات، سخنانی است که در هفته گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه تهران، بر زبان وزیر خارجه رانده شد. آنجا که محمدجواد ظریف، سه شنبه 12 آذر، در پاسخ به انتقادات یکی از دانشجویان نسبت به توافق ژنو گفته بود: «غربی ها از چهار تا تانک و موشک ما نمی ترسند. از این مردم می ترسند. آیا شما فکر کرده اید که آمریکا که با یک بمبش می تواند تمام سیستم های نظامی ما را از کار بیندازد، از سیستم نظامی ما می ترسد؟»
 
این سخنان به سرعت موج انتقادی تازه ای علیه ظریف به راه انداخت. توضیحات وزیر خارجه هم آن را متوقف نکرد. یک روز پس از حضور در جمع دانشجویان دانشگاه تهران، وزیر امور خارجه در مورد آن سخنرانی و اظهاراتـی که در پـاسخ بـه سؤال یـکی از دانشجویـان منتشر شد، گفته بود: مبنای سخنرانی و پاسخ به سؤالات با تأکید بر قدرت و نقش بی بدیل مقاومت مردم مسلمان و قهرمان ایران بـه عنوان عنصر مهم بازدارندگی درمقابل هرگونه طمع ورزی و زیاده خواهی ها بود.
 
من تأکید داشتم که این مهم منشأ هرگونه دستاورد برای کشور بوده است و کما اینکه در پاسخ به سؤال مطرح شده بر نقش قدرت ناشی از مقاومت مردم تأکید کرده و در بخش پایانی جلسه نیز تصریح کردم آنچه که آمریکا از آن می هراسد مقاومت مردم ایران است و در عین حال که به توان و قدرت دفـاعی و نیروهـای بسیجی کشور افتخار می کنیم این امر واقعیتی انکار ناپذیر است.
 
ظریف گفت که بدیهی است جایگاه و توان بالای قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران منبعث از مقاومت مردم شجاع و قهرمان ایران است و این مهم در طول دفاع هشت ساله و ایثارگری و فدارکاری آحاد ملت شریف ایران بویژه رزمندگان و ایثارگران به اثبات رسیده است و بدون تردید امروز با استفاده از تجارب ارزشمند هشت سال دفاع مقدس و پشتوانه رهنمودهای رهبری معظم و تلاش و کوشش جهادگران عرصه علم و ایثار هرگونه خیال تعدی و تجاوز به کشور بزرگمان باطل و زورگویان باید با زبان احترام و تکریم و نه زبان تهدید و زور با ملت بزرگ ایران سخن بگویند.»
 
با این حال دو روز پس از آن ، حیدر مصلحی بدون ذکر نام از وزیر خارجه ایران گفت: «یکی از افراد در جمع دانشجویان دانشگاهی گفته که آمریکا اگر بخواهد می تواند در عرض 10 دقیقه تمامی تاسیسات هسته ای و استراتژیک ایران را نابود کند.»
 
وزیر اطلاعات دولت محمود احمدی نژاد در این اظهارات که رسانه های اصول گرا آن را خطاب به محمدجواد ظریف تعبیر کرده اند، گفت: تو غلط می کنی. شما که از توان دفاعی کشور خبر نداری و در مسیر اصلی انقلاب نیستی، چگونه به خود اجازه می دهی چنین اظهاراتی بگویی؟»
 
بازگشایی مجلس پس از تعطیلات آخر هفته هم روند انتقادات را وارد فاز تازه ای کرد. دیروز در نخستین روز کاری مجلس در هفته جاری ابتدا نامه ای منتشر شد با امضای 20 نماینده که برابر ماده 192 آئین نامه مجلس از رییس جمهوری درخواست شده بود از ادامه کار ظریف در وزارت خارجه به دلیل بیان این اظهارات جلوگیری کند.
 
پس از آن نامه تذکر 50 نماینده منتشر شد که طی آن خطاب به محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه نسبت به آنچه وادادگی وی در برابر تجهیزات نظامی دشمن و کوچک پنداشتن قدرت معنوی و نظامی جمهوری اسلامی ایران خوانده شد هشدار دادند و تاکید کردند که سیستم دفاعی ملت ایران علاوه بر پیشرفت های نظامی، روحیه شهادت طلبی است.
 
حسین شریعتمداری هم امروز در سرمقاله روزنامه کیهان نوشت: «...این اظهارنظر نسنجیده از سوی وزیر خارجه کشور و دیپلمات ارشد تیم مذاکره کننده، جز بالا بردن دست ها به نشانه تسلیم در مقابل تهدید نظامی حریف، مفهوم دیگری ندارد. البته جناب ظریف دو روز بعد سعی کرد اظهارات آن روز خود را تصحیح کند ولی دیگر کار از کار گذشته بود و دشمن پیام تسلیم را گرفته بود!»
 
 
 
**زیباکلام: واقعیتی است که قابل کتمان نیست
 
برخلاف تمام این انتقادات، صادق زیباکلام، استاد دانشگاه تهران معتقد است که آنچه که محمد جواد ظریف در جمع دانشجویان مطرح کرده است، واقعیتی است که قابل کتمان نیست.
 
زیباکلام با بیان این مطلب گفت: برخلاف تمام سر و صداهایی که تندروهای اصولگرا به راه انداخته اند مقصود آقای ظریف این نبوده است که اینگونه وانمود کند که توای نیروهای مسلح ما در برابر حمله احتمالی متجاوزان از جمله آمریکا و اسرائیل ناتوان است و تاب و توان مقاومت ندارد.
 
وی گفت: بر هیچ کسی پوشید نیست که قوای نظامی ما ظرف 24 سالی که از جنگ تحمیلی می گذرد به لحاظ لجستیکی، تجهیزات و ادوات و نیروی انسانی در زمین، هوا و دریا چه پیشرفتی کرده است.
 
بر این اساس طبیعی است که اگر خدای نکرده، این حماقت سر بزند از متجاوزان خارجی برای حمله به ایران با توجه به توان نظامی کنونی کشور اینگونه نیست که پیروزی به آسانی به دست بیاید.
 
وی با تاکید بر اینکه از این واقعیت، وزیر خارجه هم آگاهی کافی و وافی دارد گفت: حرف آقای ظریف این نیست که برای مقاومت در برابر حمله خارجی توان نظامی از درجه اهمیت برخوردار نیست بلکه معتقد است قبل از توان نظامی این پشتوانه مردمی است که در درجه اول اهمیت است.
 
زمانی هم صدام حسین حاکم وقت عراق تهدید می کرد که حکومت تحت امرش از چنان توان و قدرتی برخوردار است که می تواند در برابر هر حمله نظامی مقاومت کند.
 
وقتی هم که اخباری بر افزایش احتمال حمله آمریکا به عراق منتشر شد، صدام خبرنگاران خارجی را جمع کرد و به آنها گفت که در جنوب بغداد، قبرستان بزرگی آماده کرده ایم تا متجاوزان آمریکایی را در آن دفع کنیم. با این حال شاهد بودیم که پس از آنکه آمریکا به عراق حمله کرد ظرف کمتر از دو هفته مقاومت نیروهای نظامی این کشور در هم شکست و مردم عراق با شادمانی به خیابان ها ریختند و مجسمه صدام را به زیر کشیدند.
 
زیباکلام با تاکید بر اینکه سرهنگ قذافی هم در لیبی به سرنوشت مشابهه صدام دچار شد گفت: نظام هایی که از پشتوانه مردمی برخوردار نیستند نمی توانند به پیروزی خود امیدوار باشند تمام حرف ظریف هم همین است.
 
مگر غیر از این بود که پیشرفته ترین جنگ افزارهای نظامی که صدام با پول نفت و حمایت های شیوخ عرب خلیج فارس تهیه کرده تنها دو هفته توانست مقاومت کند.
 
زیباکلام گفت: تاسف آور است وزیرخارجه ای که شبانه روز در حال تلاش برای خارج کردن کشور از بحران بین المللی است و نیاز به حمایت و پشتوانه همه جانبه دارد،این گونه مورد بی مهری قرار دهیم و پشت او را در مذاکرات بین المللی خالی کنیم.
 
زیباکلام درباره ادعای کیهان که ظریف با این سخنان دست خود را به علامت تسلیم بالا برده است، گفت: سوالم از آقای شریعتمداری این است اگر آمریکایی فکر می کردند ما دستمان را به علامت تسلیم بالا برده ایم و پرچم سفید بلند کرده ایم آیا حاضر می شدند در مذاکرات ژنو3 حول محور برنامه هسته ای میان ایران و گروه 1+5، 4 شبانه روز با تیم مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران مذاکره کند.
 
دوستان اصولگرا فکر می کنند که اگر ایران توان مقاومت و ایستادگی نداشت، حاضر می شدند تن به توافقنامه ای در ژنو بدهند که در آن حق هسته ای ایران به رسمیت شناخته شود. یا اگر ایران دستش را بالا برده بود چرا نتانیاهو تا این اندازه از توافق صورت گرفته ناراحت شد.
 
وی افزود: تمام این هیاهوهای صورت گرفته توسط تندروهای اصولگرا علیه وزیر خارجه صرفا در راستای بهره برداری های سیاسی برای دور کردن اذهان عمومی از ناتوانی های اصولگرایان تندرو در اداره کشور است چرا که کاری که اصولگرایان تندرو در حاکمیت 8 ساله شان نتوانستند بکنند دولت روحانی و شخص ظریف ظرف کمتر از سه ماه انجام دادند و این پیروزی خرد و تدبیر بود.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۴
غیر قابل انتشار: ۷
ناشناس
|
۲۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
تحلیل ایشان در نکاه کلی صحیح است منتها این انتقاد نیز به آقای طریف وارد است که باید به گونه ای صحبت کنند که مغرضین تندرو نتوانند از آن اتوبگیرند.در حالیکه در بیان آن جمله: "آیا شما فکر کرده اید که آمریکا که با یک بمبش می تواند تمام سیستم های نظامی ما را از کار بیندازد، از سیستم نظامی ما می ترسد؟" انصافا این امکان دجود داشت که از واژگان جساب شده تری بهره جست
نسیم
|
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
یکی نیست به این ح.ش بگوید.....عرض خود می بری و زحمت ما می داری. بابا در حد و قواره خودت حرف بزن بقول مولا علی (ع): لقد طرت شکیرا یعنی هنوز پر در نیاورده می خواهی پرواز کنی
ناشناس
|
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
100 % بيا زيبا كلام هم عقيده ام.
و ضمنن اصولگراها مي دانند كه اگر روحاني موفق شود تا سالهاي سال اصولگراها در صحنه انتخابات بازنده اند و نيروهاي درجه 4 اعتدال و اصلاحات مي توانند انها را شكست دهند
ناشناس
|
۱۸:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
حرف دل مرا میگویی ولی چه فایده که حتی این کامنت ساده من منتشرنمی شود گوشی برای شنیدن نیست ازاین حرفهای بیهوده خسته شدیم خسته خسته خسته.....................................................
امير
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
توقع ديگري داريد ؟ ما خوش استقبال و بد بدرقه هستيم وقتي كيهان با وزيري موافق نباشه اون وزير رفتنيه
رضا
|
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
کار دولت روحانی در برابر این افراد خیلی سخته. دلم میخواد هرچه زودتر انتخابات مجلس برسه که نماینده های واقعی را بفرستیم به مجلس
ناشناس
|
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
تمام این هیاهوهای صورت گرفته توسط تندروهای اصولگرا علیه وزیر خارجه صرفا در راستای بهره برداری های سیاسی برای دور کردن اذهان عمومی از ناتوانی های اصولگرایان تندرو در اداره کشور است چرا که کاری که اصولگرایان تندرو در حاکمیت 8 ساله شان نتوانستند بکنند دولت روحانی و شخص ظریف ظرف کمتر از سه ماه انجام دادند و این پیروزی خرد و تدبیر بود.
روح الله
|
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
اقای مصلحی چطور به خودش اجازه میدهد به ظریف توهین کند؟لطفا تلفن دفتر مصلحی را منتشر کنید تا من بتوانم مستقیما با این فرد صحبت کنم.
ناشناس
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
خیلی خوب از زبان ملیونها ایرانی حامی دولت فرمودید متشکرم
ناشناس
|
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
درود بر ظریف بزرگ
ناشناس
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
دکتر جان موافقیم. اینها از ناتوانی اینگونه دست و پا می زنند. اقلیت هستند و هیچ جایگاهی در میان مردم ندارند.
ناشناس
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
برادر من این حرفها که امثال شریعتمداری میزنند هیچ جایگاهی در افکار عمومی ندارد چرا که در اتنخابات ریاست جمهوری مردم نماینده خودشان را به دنیا معرفی کردند
ناشناس
|
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
آقای دکتر زیبا کلام خداوند پدر و مادرت را رحمت کند که همیشه حرف حق را می زنی
شایان
|
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
من با نظرات دکتر موافقم و این حقیقت است.ضمن اینکه مگر الان دوره جنگ جهانی اول است که دولتها از توان نظامی یکدیگر خبر نداشته باشند .چند بازی مختلف وجود دارد که در ان توان نظامی هر کشور را نزدیک به کامل در معرض مخاطب قرار میدهد که در ان بازیکنان میتوانند با داشته هایشان به رقابت بپردازند.اما وقتی مردم بعنوان عنصر بازدارنده هر نوع تحریکی در پشت نظامها قرار بگیرند البته که شرایط متفاوت خواهد بود و این همان اصلی است که رهبر انقلاب به ان تاسی جسته و دکتر ظریف به درستی ان را در سخنانشان در جمع دانشجویان به ان اشاره کرده اند.بدور از غرض ورزیها و مرض داری بعضی نادوستان باید به این نکته توجه داشت که چرا اصل را بر همیت و تسامح با یکدیگر فارغ از دشمن بیرونی قرار ندهیم که این عین صواب است و همانطور که به غلط یا درست دولت گذشته مورد حمایت قرار گرفت با این دولت نیز باب تساهل و تسامح را قرار دهیم
زهرا
|
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
واقعا صحیح و دقیق تحلیل کردند. درود بر زیباکلام حقگو.
آرش
|
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
اگه ایشون هم مثل شخصیت های 8 سال گذشته یه گوشه ای می نشستند و باد کولر می خوردند و از بیت المال نهایت بهره را می بردند ، امروز دکتر ظریف دوس داشتنی ما اینگونه مورد هجمه قرار نمی گرفت . اینحاست که منافع شخصی و گروهی عده ای ، بر منافع ملی ارجعیت دارد !!! اون وقت همین افراد شعار می دن مرگ بر اسرائیل و خودشون از اسرائیل بیشتر به این مملکت آسیب می رسونند . امیدوارم روزی برسه که این اشخاص از عرصه ی سیاست خداحافظی کنند ....
ناشناس
|
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
فقط باید جنگ شروع شود تا ببینیم این آقایانی که تو کره و پنیر مردم مانده اند از کجاو چطوری می خواهند هزینه جنک با دنیا را فراهم کنند....پس چیزی که معلومه ابن آقایان نه مال جنگ کردن هستند ونه مال صلح.اینها می خواهند مملکت در همین روال 33 سال گذشته باشد تا بتوانند همچنان با لولو نشان دادن آمریکا و اینکه همه مشکلات اقتصادی از آمریکاست جیبهای خود و حزبشان را پرپول تر کنند...ولی دنیا میگه بسه دیگه..
ناشناس
|
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
نمایندگانی که چنین نامه را نوشتند برایشان ایران و عظمت ایران و توان موشکی و قدرت مردم و ........ مهم تیست که اگر بود آنها در این 8 سال از کسیکه همه ی این توانائیها را به سخره گرفت و در نهایت معدوم کرد با صلابت برخورد میکردند.
این نماینده ها از این ناراحتند که دیگر سکه های ... و عضویت در هیئت علمی ووارد شدن به دوره دکتری ... و پولهای بی حساب و کتاب برای نشریه ... و روزنامه ... و ....... قطع گردیده و ...
محمد
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
دوستان بنده یک نکته رو متذکر میشم ما نماینده رو انتخاب میکنیم میفرستیمش مجلس تا از حقوق مردم دفاع کنه، وقتی این نمایندگان به اصطلاح مردم! همش به فکر سیاسی کارین تا کمک به حل مشکلات پس اساسا چرا ما مجلس شورای اسلامی داشته باشیم ؟؟؟؟ آقا درسته که دموکراسی و مردم سالاری و از این حرفای قشنگ همه از دل مجلس و پارلمان بیرون میاد ولی آحه وقتی همش به ضرر عوام هستش و به نفع خواص ، چه لزومی به مجلس و شورا ؟من نظر اون دوستی رو که فوق لیسانس بیکار بود و مثل 99% جوونای این مملکت شرمنده پدر و مادر و زن و بچه ،عاصی از این مسوولای بی فکر و عمل به چه کنم چه کنم افتاده رو خوندم و خیلی ناراحت تر شدم . خلاصه که ما جوونهای مملکت در نهایت ناامیدی از شرایط بد شغلی و اقتصادی و فرهنگی و غیره ای که این سالهای اخیر 1000000 برابر شده، با کور سویی از امید به این روحانی بنده خدا رای دادیم بلکه شاید بتونه با این تیم باتجربه ها وضعیت رو لا اقل به 8 سال پیش برگردونه، نخواستیم جهان اولی بشیم ولی بالاغیرتن شرمنده اون عزیزایی که نام بردم هم نباشیم انتخاب عزیز سرت رو درد آوردم و میدونم که این رو نمیذاری رو سایت من یک جوون تحصیلکرده 26 سال ام که خیلی دلم درد میکنه از این همه ناملایمات که همش از بی مبالاتی خودی هاست نه دشمن . یا علی.
ناشناس
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
نظر ایشان صحیح است. به خدا کمی خرد و اندیشه خوب است.
سعيد
|
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
زنده باد اقاي زيبا كلام كه واقعا اسمش با كردارش همخواني دارد و زنده باد اقاي ظريف كه واقعا خدمت گذار اين ملت است . و در نهايت نابود باد كساني كه فقط منافع مالي و گروهي خود را در نظر دارند و اصلا به وضعيت مردم دردمند توجهي ندارند. اين قوم فكر ميكنند ايران فقط مال انهاست و مردم فقط بايد در خدمت منافع انها باشند.
شمع
|
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
قربون ادم چیز فهم.مرسییییییییییییییییییییییییییییییییییی استاد
فرزاد
|
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
جان کلام همین جاست که اصولگرایانی که بهیچ چیزی حتی اصول خودشان پایبند نیستند و فقط دنبال منافع شخصی هستند نمیدانند در برابر پیروزی دولت جدید در برقراری دیپلماسی و دفاع از حق مردم چه بگویند...چون همین اصولگرایان مجلسی و مطبوعاتی و دولتی بودند که ذره ای توان حل موضوعات پیش پا افتاده در کشور را نداشتند و فقط بلندگویی برای شعارهای پوچ بودند...حالا با این هیاهو کردن میخواهند ادای دزدی را در بیاورند که همراه مردم میدوید و فریاد میزد ای ای دزد..ای دزد بگیرنیش
ali
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
کی گفته پشتش خالیه اصل مملکت به مردمشه اگه اقای ظریف اراده کته حمایت میکنن مردم.
فرزانه
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
درود بر دكتر زيبا كلام و درود بر دكتر ظريف
ناشناس
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
احسنت،آقایان به فکر این مملکت نیستند،فقط به فکر منافعشان هستند وبس