صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۴۰۴۳۹
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۶ - ۱۸ آذر ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه وضعیت محیط زیست در کشور نگران کننده است، گفت: مجلس با جهت گیری و قوانین مناسب، نقش مهمی در حفظ و احیای محیط زیست کشوردارد.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا احمد علی کیخا روز دوشنبه در نشست تخصصی نقش دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در استقرار رویکرد زیست بومی در مدیریت تالاب ها در سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تا زمانی که در کانون قدرت، تصمیم گیری و مجلس وزنه سنگین زیست محیطی وجود نداشته باشد نباید انتظار داشته باشیم کشاورزی، آب و محیط زیست همگام با هم توسعه یابند.

وی تاکید کرد: اگر افراد متخصص محیط زیست در مراجع تصمیم گیری حضور نداشته باشند قوانینی وضع می شود که به ضرر محیط زیست خواهد بود.

کیخا با بیان اینکه وضعیت محیط زیست در کشور بسیار نگران کننده است گفت: خوشبختانه رویکرد این دولت بر حفظ و احیای محیط زیست کشور است. در اصل پنجاهم قانون اساسی به مساله محیط زیست توجه خاص شده و همچنین در آن بر نقش مردم در حفاظت از محیط زیست تاکید شده است. علاوه براین در این قانون به صراحت آمده هرگونه فعالیت اقتصادی و غیره که باعث تخریب محیط زیست می شود ممنوع است.

وی تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست که مجری این قانون است باید در اجرای این بندها تلاش کند و تا حدی قوی شود که انجام فعالیت هایی که مخرب محیط زیست است را به موقع تشخیص و مانع از اجرای آن شود.

کیخا افزود: این امر به تنهایی از عهده سازمان حفاظت محیط زیست بر نمی آید و یک وظیفه ملی است.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست گفت: برای تدوین یک برنامه توسعه باید تمام سازمان ها و نهادهای مرتبط در کنار هم آن برنامه را ارزیابی و تمام جوانب را بررسی کنند و در صورت آسیب نرساندن به هر بخشی از کشور آن را تدوین کنند.

وی در ادامه به کاربرد علم در حفظ محیط زیست تاکید کرد و گفت: متاسفانه کاربرد علم در دستگاه های اجرایی ما نهادینه نشده است و باید بر روی این موضوع بیشتر کار شود.

وی به حفاظت از تالاب ها به عنوان یک اکوسیستم طبیعی تاکید کرد و گفت: باید برای هر تالاب با در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی و کاربرد آن نسخه و برنامه صحیحی تهیه شود تا نتیجه مطلوب به دست آید.

کیخا گفت در مناطقی که زیستگاه ها و تالاب ها دچار مشکل هستند باید سازمان های مردم نهاد شکل گیرد تا مشکلات آسان تر بیان شود. بهتر است در جمع این سازمان ها افراد دانشگاهی و متخصص نیز حضور داشته باشند.

نشست تخصصی نقش دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در استقرار رویکرد زیست بومی در مدیریت تالاب ها با حضور احمد علی کیخا معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست، مهناز مظاهری معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست، علی نظری دوست رییس گروه انرژی-سوانح و محیط زیست دفتر عمران ملل متحد در ایران، محسن سلیمانی روزبهانی مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران، مایکل موزر مشاور ارشد بین المللی طرح حفاظت از تالاب های ایران و جمعی از اساتید و محققان دانشگاه های مرتبط با محیط زیست سراسر کشور در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.