پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : درخواست محمود احمدي نژاد از رئيس جمهوري براي مناظره، عنوان نخست يا يكي از اصليترين گزارشهاي رسانهها را طي 48 ساعت گذشته به خود اختصاص داده بود.
به گزارش انتخاب ؛ گذشته از موضع گيريهاي رسمي برخي دولتمردان مانند سخنگوي دولت و مشاوران دكتر روحاني، آنچه بيش از هر چيز در گزارشهاي رسانهاي در مورد اين درخواست ديده ميشد، ديرهنگام و تبليغاتي بودن اين اقدام از سوي احمدي نژاد است.
5/3/88؛ روزي كه احمدي نژاد درخواست مناظره روحاني را نپذيرفت
در ميان رسانهها شايد يكي از جالبترين گزارشها مربوط به سايت"قانون آنلاين" بود كه با مروري بر تاريخ، يادآوري كرد كه 5 خرداد ماه سال 88 نيز چنين درخواستي ميان اين دو نفر مطرح شده است اما آن زمان اين حسن روحاني بود كه نامزد رئيس جمهوري وقت يعني احمدي نژاد را به مناظره فراخوانده بود.
"قانون آنلاين" در ادامه گزارش خود نوشت: " محمود احمدي نژاد در حالي انتظار مناظره روحاني با خود را دارد كه در خرداد سال 88، دعوت روحاني به مناظره با خود را نپذيرفته بود. در سال 88 بعد از طرح برخي مسايل درباره پرونده هسته اي، روحاني با تاكيد بر ضرورت حفظ وحدت و آرامش در آستانه انتخابات گفته بود: "چنانچه رئيسجمهور محترم حاضر به دفاع از اظهارات خود پيرامون ديپلماسي هستهاي نظام باشند، آمادگي دارم جهت تنوير افكار عمومي با ايشان مناظره داشته باشم.
حسن روحاني كه آن زمان رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام بود، در واكنش به اظهارات احمدي نژاد در مورد بيانيه سعد آباد به مهر گفته بود: "از اينكه موضوع ملي و بسيار مهمي چون فناوري هستهاي كه يك دستاورد تاريخي براي ملت ايران و فراتر از دولتها است، به يك ابزار انتخاباتي و رقابت سياسي تبديل شده است، متاسفم".
وقتي برادر رئيسجمهور سابق هم نااميد است
روزنامه ابتكار در گزارش مفصل خود درباره درخواست مناظره از قول داوود احمدي نژاد نوشت:" نتيجه مناظره احتمالي كه بين روحاني و احمدي نژاد برگزار شود به همان سرنوشتي دچار خواهد شد كه از جلسه سوال مجلس از احمدي نژاد حاصل شد. برادر رئيسجمهور سابق به ايران خبر گفت: با توجه به شناختي كه از برادرم دارم، نتيجه آن را شبيه سوال مجلس از رئيسجمهور در زمان وي ميبينم، يعني همان اتفاقات و همان رويكردي كه در اين جلسات رخ داد، در مناظره احتمالي رئيسجمهور فعلي و پيشين تكرار خواهد شد.وي در ادامه گفت: احتمالا احمدي نژاد در اين جلسه به مسائل اقتصادي اشاره خواهد كرد و درباره پرونده هستهاي نيز مدعي خواهد شد من انرژي هستهاي را به عرش بردم و شما به فرش آورديد".
احمدينژاد به 9 پروندهاش پاسخ دهد، مناظره پيشكش
خبرگزاري ايرنا هم از قول خباز آورده است:" در اين ارتباط بايد به چند نكته اشاره كرد؛ نخست اين كه وقتي خودشان رئيس جمهور بودند، دهها نفر تقاضا كردند كه با ايشان مناظره كنند و ايشان نپذيرفتند؛ وقتي خودشان آن زمان تقاضاي مناظره افراد را نپذيرفتند چگونه انتظار دارند كه اكنون بقيه بپذيرند. خاطرم هست وقتي ايشان شهردار بودند، هميشه از رئيس دولت (آقاي خاتمي) تقاضا ميكردند كه شهردار هم در جلسات هيات وزيران شركت كند، خداوند شرايط را مقدر كرد كه خودشان رئيس جمهور شدند و بعد از آن وقتي شهردار هر چه از ايشان تقاضا ميكرد كه من در دولت شركت كنم، نميپذيرفتند. بايد به آقاي احمدينژاد گفت؛ در زمان رياست جمهوري شما، دهها نفر تقاضا و اعلام كردند كه آماري كه آقاي احمدينژاد در مورد اشتغال، تورم و غيره اعلام ميكند خالي از واقعيت است و اجازه دهيد كه با وي درباره اين موضوعها مناظره كنيم كه نپذيرفتند.
انصاري در اين گفت و گو ادامه داده است:" آقاي احمدي نژاد اكنون مثل بقيه مردم، يك شهروند معمولي است، چطور به خودش اجازه ميدهد با رئيسجمهوري كه امروز دنيا را با ابتكار عمل خود به تعجب كشانده است، خود را همتا بداند و چطور اين حق را به خود ميدهند در حالي كه خودشان در زمان رياست جمهوري اين حق را به كساني كه حتي در كشور مسووليت داشتند، ندادند؟"
سومين نكتهاي كه خباز در مصاحبه با ايرنا بيان داشته اين است كه" مردم از مناظرات ايشان هنوز رنجيده خاطر هستند و به نظر من عامل شروع بحثهاي سالهاي بعد از 88 آقاي احمدي نژاد و مناظراتش و عبارت "بگم بگم "هايش است. مردم هنوز از او بسيار رنجيده خاطرند و ميدانند از اظهار هيچ حرفي ابايي ندارد؛ يعني هر سخني اعم از تهمت، افترا و دروغ را به راحتي به زبان ميآورد و با سخنان خود جامعه را به تشنج خواهد كشاند. وي تصريح كرد: بنابراين، ايشان سابقه خوبي در مناظرات ندارد و برداشت عمومي و دوستاني كه هنوز از سال 88 از او رنجيده خاطر هستند، اين است وقتي ايشان ميخواهد به مناظره بيايد، اصلا مثبت نيست. ايشان از روشهاي غيراصولي در مناظره استفاده ميكنند؛ هر چيز يك مبنا دارد؛ مبنا اين است كه وقتي يك شخص ميخواهد حرفي بزند بايد اول سندش را ارائه كند و بعد حرفش را بزند در حالي كه ايشان اول حرفش را ميزند و ميگويد بعدا سندش را ميآورم. همچنين بايد آن سند معتبر باشد؛ مثلا ايشان عكس خانم كانديدا را در مناظره آورده بودند و ميگفتند كه بگم؟ بگم؟ اما وقتي نگاه ميكرديم مشاهده ميشد كه آن برگهاي كه دست ايشان است، تنها يك عكس بوده و هيچ سندي در كار نيست".
وی اظهار داشت:" ايشان خاطر همه از جمله مقام معظم رهبري را در جلسه استيضاح وزير كار (آقاي شيخ الاسلامي) رنجيده كردند كه نواري جعلي منتسب به برادر آقاي لاريجاني را به صحن مجلس آورد و از تريبون مجلس، فيلمي را كه همه آن غيرواقعي و جعلي بود، نشان داد. در آن زمان، باز هم خاطر مردم را مكدر كرد و دو رئيس قوه مقننه و قضاييه را بيدليل به باد اتهام، توهين و افترا قرار داد. بنابراين آقاي احمدي نژاد، سابقه خوبي براي مناظره ندارند؛ اگر هندوانه سربستهاي ميبود ممكن بود مردم ندانند كه در آن چيست، ولي مردم، تاريخ و دنيا ميدانند كه ايشان در مناظرات رعايت هيچ اصلي از اصول اخلاقي و انساني را نميكنند. مناظره با آقاي احمدي نژاد، مناظره نخواهد بود بلكه يك جلسه تهمت، افترا و فحاشي همراه با ارائه اسناد جعلي و تحريف شده خواهد بود".
اقدامي براي بازگشت به كانون توجه
روزنامه اعتماد هم در گزارشي كه در اين مورد در تيتر نخست ديروز خود منتشر كرده بود، نوشت: " اين روزها، روزهاي خوبي براي محمود احمدينژاد نيست و هرچه بيشتر از دوران رياست جمهورياش دورتر ميشود. خاطره رئيس بودنش هم براي ديگران كمرنگ و كمرنگتر ميشود. زمان زيادي نميشود كه از او به عنوان رئيس دولت سابق ياد ميشود اما در اين مدت كوتاه هم قرار است دادگاهي شود و هم ساختمان مورد علاقهاش را كه براي دانشگاه ايرانيان در نظر گرفته بود از او گرفتند و مهمتر اينكه روزي نيست كه عملكرد او و مديرانش طي هشت ساله گذشته مورد نقدهاي بيپرده كارشناسان و صاحبنظران قرار نگيرد؛ عملكردي كه از او در مطبوعات به عنوان ميراث احمدينژاد ياد ميشود.
ميراثي كه روحاني در گزارش عملكرد 100 روزه دولتش مدام بر آن خرده گرفت - خزانه خالي، انبارهاي خالي، انبوه بدهيها و طلبكاران، سياستهاي اقتصادي تورم ساز و... از جمله محورنقدهاي روحاني به احمدينژاد بود- به واسط همين نقدها هم بود كه او ديروز(دوشنبه) دست به قلم شد و به رسم نامهنگاريهايش به سران كشورها اينبار به رئيسجمهور كشورش - حسن روحاني - نامه نوشت. نامه نوشت و باز هم جنجال آفريد.
خبر دعوت احمدينژاد از روحاني براي مناظره موجي از واكنشها را به دنبال داشت و سبب شكلگيري اين سوال شد كه احمدينژاد چرا به جاي راههاي مختلف پاسخگويي مثل برگزاري نشست خبري يا انتشار بيانيه يا حتي درخواست زمان پاسخگويي از صدا و سيما خواستار مناظره با روحاني شده است. سوالي كه تنها يك پاسخ دارد و آن اينكه رئيس دولت سابق به رسم گذشته ميخواهد خودش را در مركز توجه قرار دهد و با تجربهاي كه در اين زمينه دارد، ميداند كه كي و از چه سخن بگويد".
بنده مدعی میشوم که در سال 78 در خواست مناظره با آقای خاتمی رو کرده ام و ایشان نپذیرفتند.
قبول این درخواست توهین به مردم است !
آقای احمدی نزاد ! شما اگر ذره ای اعتقاد داشتید که مردم خود قاضی هستند و قضاوت میکنند هرگز چنین درخواستی نمیدادی ! چه شده است ؟ نکند وحشت کرده ای ؟
در رابطه با موضوع ......
اولا مقایسه اشتباهیه .
مگه اون موقع خاتمی رییس جمهور سابق خواسته که مناظره کنه با رییس جمهور جدید .
ثانیا . شما که مدام حد و اندازه میکنین باید به این سوال جواب بدین که اگه از نطر ئکتر روحانی , آقای احمدی نژاد خیلی سطح پایین تری داره پس چرا مدام مدام مدام داره سعی میکنه احمد نژاد را خراب کنه .
کارهای حسن کلید ساز از همین اول خنده دار شده . باز خوبه که به محمود بعد از چند سال شروع کردند ایراد گرفتن . اونهم همه میدونند از کی شروع شد .
باور کنید از همین امسال برای ریاست جمهوری در سال 1400 برنامه ها و نقشه های زیادی در سر دارد!!خدا فقط خودش رحم کند...
برو به دادگاه جواب آن همه گنده كاري هايت را بده تو هم الان مثل من يك شهروند معمولي هستي......