صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۳۹۷۴۵
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۸ - ۱۳ آذر ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد: نشست مشترک هیات های تجاری ایران و چین با موضوع توسعه روابط تجاری 16 آذر ماه جاری در تهران برگزار می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان توسعه تجارت ایران، به منظور توسعه مناسبات تجاری ایران و چین یک هیات 15 نفره تجاری متشکل از مدیران و کارشناسان شورای توسعه تجارت بین المللی(CCPIT) شهر گوانگ ژو از استان گوانگ دونگ که به تهران سفر کرده اند.

قرار است هیات مذکور 16 آذر ماه جاری با رضا عباسقلی مدیر کل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه این سازمان دیدار و مسایل مورد علاقه را مورد بررسی قرار دهند.

استان گوانگ دونگ به مرکزیت شهر گوانگ ژو با جمعیتی بالغ بر 105میلیون نفر و حجم تجارت سالیانه 983 میلیارد دلار مهمترین استان چین بوده و دروازه ورود به این کشور محسوب می شود.

قرار است در چارچوب توسعه مبادلات تجاری ایران و چین، همایش میز کشوری چین با همکاری سازمان توسعه تجارت ایران و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران بیستم آذرماه جاری در ساری مرکز استان مازندران برگزار شود.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی اوایل آبان ماه امسال در راس یک هیات عالی رتبه در سفر به چین افق جدیدی از همکاریهای بین دو کشور را برپایه توسعه مناسبات دو طرف ترسیم کرد.

سوابق همکاری جدی میان تهران و پکن به بیش از 40 سال قبل ( 1351 ) مربوط می شود و این کشور آسیای دور، علاوه بر زمینه های اقتصادی، در بخش های مختلف صنعتی و معدنی با ایران همکاری دارد.

روابط خوب تجاری چین با ایران طی سالهای برنامه چهارم توسعه( 88- 1384) روند شتابگونه ای به خود گرفت و بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران عملکرد صادرات و واردات دوره مذکور نشان می دهد که چین در سال 1384 پنجمین شریک تجاری از نظر جذب صادرات غیرنفتی ایران بوده که در سال 1388 به رتبه دوم دست یافت.

در عین حال سالهای 91-1390 چین از نظر جذب صادرات غیرنفتی ایران به رتبه نخست رسید و کشورمان نیز از نظر واردات کالاهای چینی در 91- 1390 همچنان عنوان دومین شریک تجاری را داشت.

سازمان توسعه تجارت ایران در گزارش آماری خود در این زمینه آورده است، حجم مبادلات تهران - پکن طی سالهای گذشته بطور چشمگیری رشد یافت و مبادلات تجاری دو طرف(نفتی و غیر نفتی) از رقم 200میلیون دلار به 30میلیارد دلار در سال 2008 رسید.

سال 2010 همزمان با بهبود وضعیت اقتصاد جهانی رقم مبادلات ایران و چین به مرز30 میلیارد دلار بازگشت و سال 2011 شاهد رشد 50 درصدی مبادلات بودیم که به بیش از 45میلیارد دلار ارتقا یافت. تجارت خارجی دو کشور در سال 2012 به نزدیک 37 میلیارد دلار رسید.

اکنون حجم مبادلات تجاری ایران وچین بیش از 40 میلیارد دلار ارزیابی می شود و این میزان همچنان روند رو به رشدی دارد.

مهمترین رقبای صادراتی ایران در بازار چین، کشورهای ژاپن، کره جنوبی، تایوان، آمریکا، آلمان، مالزی، سنگاپور، استرالیا و روسیه را شامل می شوند.

سازمان توسعه تجارت ایران ،مهمترین اقلام وارداتی کشورمان از چین را ماشینها و دستگاههای مکانیکی، موتورهای پیستونی تناوبی، وسایط نقلیه حمل ونقل کالا، تری فسفات سدیم، دانه ذرت، واگن مسافری، لوله آهنی یا فولادی، دستگاههای گیرنده و فرستنده، اجزاء و قطعات توربینها، ماشینهای مغناطیسی و ماشینهای راهسازی ذکر کرده است.

ایران در کنار ژاپن، هنگ کنگ، آمریکا، کره جنوبی، آلمان، هلند، انگلیس، تایوان و سنگاپور مهمترین کشورهای وارد کننده کالا از چین محسوب می شوند.