پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه تاریخ گواه این است که ایران همواره از تعامل سازنده با سایر کشورهای جهان برخوردار بوده است، اظهار کرد: نیروی دریایی ارتش با حضور در آبهای آزاد در جهت صلح جهانی تلاش میکند.
امیر دریادار حبیبالله سیاری سهشنبه شب در دیدار با وابستگان نظامی برخی کشورها در تهران با اشاره به اینکه تامین امنیت منطقهی اقیانوس هند به وسیلهی کشورهای حاشیه این اقیانوس عملی میشود، خاطرنشان کرد: اقداماتی از قبیل ایجاد پایگاههای نظامی در منطقه، حمایت از گروههای تروریستی و دخالت در امور کشورها مورد پذیرش جامعهی جهانی نیست.
او در ادامه افزود: اعتقاد داریم کشورهای منطقه با تعامل با یکدیگر میتوانند امنیتی مطلوب در اقیانوس هند برقرار کنند. نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در طول سالهای گذشته با اعزام 28 ناوگروه توانسته است امنیت کشتیهای تجاری خود را در مقابل دزدان دریایی حفظ کند. به طور مثال از تابستان گذشته نیروی دریایی حداقل 10 حمله تروریستی را دفع کرده و دو مورد از کشتیهای تصرف شده را آزاد کرده است.
سیاری همچنین افزود: من به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران اعلام میکنیم اقدامات نیروی دریایی در راستای تامین امنیت منطقه بوده و پیام صلح و دوستی برای کشورهایی که با ایران دشمن نیستند را به همراه دارد. البته نیروی دریایی از قدرت بازدارندگی مطلوبی هم برخوردار است. ما این آمادگی را داریم که روابط دوجانبه یا چندجانبهی خود با کشورهای دیگر برقرار یا تحکیم کنیم.
فرمانده نیروی دریایی هدف از این دیدار را تحکیم روابط روزافزون کشورها بهویژه در مسائل امنیتی دانست.
سیاری در ادامه با اشاره به 7 آذر روز نیروی دریایی اظهار کرد: در این روز نیروی دریایی با شجاعت در مقابل دشمن بعثی ایستاد و پیروزی زودهنگامی را در عرصهی دریا رقم زد. شکست دشمن در عرصهی دریا موجب شد که عرصهی اقتصادی جنگ تحت کنترل کشور ما قرار گیرد و باز بودن راههای مواصلاتی دریایی ایران موجب شد که شرایط برای ادامهی جنگ فراهم شود. در مقابل، دشمن از پشتوانه دریایی محروم شد.
او همچنین گفت: توقف ماشین جنگی دشمن در دریا، ناکام شدن نقشه استکبار جهانی برای تغییر ژئوپلتیک منطقه، اثبات ناکارآمدی استکبار جهانی در برابر ارادهی ملت و اثبات اشتباه استکبار جهانی در برابر قدرت جمهوری اسلامی ایران از دستاوردهای عملیات "مروارید" بود.
به گزارش ایسنا، در ادامهی این برنامه محمدعلی قزق، ارشد وابستگان نظامی مقیم ایران با بیان اینکه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به لحاظ امکانات و دستاوردهایش آوازه خوبی دارد، خاطرنشان کرد: اکنون نیروی دریایی ایران با توانی که دارد میتواند از مرزهای آبی ایران دفاع کرده و همچنین در آبهای دوردست حضور یابد.
او همچنین با بیان اینکه مقاومت ملت ایران موجب انعقاد توافقنامهی ژنو شد، گفت: من این پیروزی را به رهبر، ملت و نیروهای مسلح ایران تبریک میگویم.
فرمانده نیروی دریایی همچنین گفت: امروز نیروی دریایی در عرصه جنگ نرم و تحریمها در مقابله با برخی کشورها قرار گرفته است. حاصل تحریمهای اقتصادی، دستیابی به دانش، خودباوری، استقلال و قطع وابستگی بوده است.
به گزارش ایسنا، وابستگان نظامی، گروهی از دیپلماتها هستند که برای انجام ماموریت خاص به کشورهای دیگر اعزام می شوند. کشورهایی که دارای روابط گسترده همکاریهای نظامی هستند معمولا به تناسب گستردگی، دارای وابستگان نظامی نیز هستند.
در این دیدار وابستگان نظامی کشورهایی از قبیل سوریه، ونزوئلا، روسیه، کره شمالی، عمان، افغانستان، آذربایجان، اندونزی، چین، هند، ترکیه، پاکستان، اکوادور، ژاپن، الجزایر، ارمنستان، قزاقستان، تاجیکستان و عربستان حضور دارند.
همچنین وابستگان نظامی کشورهای ایتالیا، چک، لهستان، بلغارستان، آلمان و یونان پس از چهار سال در این مراسم حضور یافتند.