پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اطلاعات تازهای که توسط گروه اوکلا (Ookla) در مورد سرعت دانلود از اینترنت در کشورها و مناطق مختلف جهان منتشر شده نشان میدهد که هنگکنگ به عنوان پرسرعتترین مکان در رتبه اول و کوبا به عنوان کمسرعتترین در رتبه ۱۸۶ قرار دارد؛ ایران در این میان رتبه ۱۷۰ را به خود اختصاص دادهاست.
بر پایه اطلاعات جدول منتشر شده توسط اوکلا، در حالی که سرعت دانلود در هنگکنگ ۷۰٫۸۷ مگابیت بر ثانیه (Mbps) است این سرعت در ایران تنها ۲٫۴۳ مگابیت بر ثانیه است.
در این جدول، پس از ایران، پاکستان در وضعیت بدتری قرار گرفته و پس از آن به ترتیب سوازیلند، گینه استوایی، بوتسوانا، مصر، ونزوئلا، سودان، بولیوی، گامبیا، الجزایر، سوریه، چند کشور آفریقایی، و دست آخر افغانستان و کوبا قرار دارند.
در صدر این جدول نیز پس از هنگکنگ، به ترتیب سنگاپور، رومانی، کره جنوبی و سوئد، و پس از آن کشورهایی چون ژاپن، هلند، و بیشتر کشورهای اروپایی قرار گرفتهاند.
رتبه ایالات متحده آمریکا در این جدول ۳۲، رتبه روسیه ۳۴ و رتبه اسرائیل ۳۸ است.
در میان کشورهای همسایه یا هممنطقه با ایران عربستان بهترین وضعیت را دارد و پس از آن ارمنستان، ترکیه و قطر قرار دارند.
عراق با رتبه ۱۴۲، بنگلادش با رتبه ۱۶۷، و ازبکستان با رتبه ۱۶۹ نیز در وضعیتی بهتر از ایران قرار گرفتهاند.
این دادهها توسط گروه اوکلا از طریق آزمودن تعداد زیادی از بارگیریهای فایل طی ۳۰ روز گذشته در جهان و محاسبه میانگین سرعت این دانلودها بهدست آمده و فاصله متوسط بین رایانهها و سِرورها نیز کمتر از ۴۸۲ کیلومتر (۳۰۰ مایل) در نظر گرفته شدهاست.
گروه اوکلا که مقر آن در سیاتل آمریکا است این دادهها را در وبسایتی به نام «نتایندکس» منتشر میکند؛ نمودار منتشره در این وبسایت «نتایندکس» که در سال ۲۰۱۲ انتشار یافت نشان میداد که ایران در آن سال از نظر متوسط سرعت دانلود اینترنت خانگی در میان ۱۷۲ کشور جهان، در جایگاه ۱۵۵ قرار داشت.
بر این اساس، آمارهای اوکلا نشان میدهد که طی ۳۰ روز اخیر مورد محاسبه در تحقیقات اوکلا، وضعیت سرعت دانلود در ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته بدتر شده و این در حالی است که سه ماه و نیم پیش محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، وعده داد که سرعت و پهنای باند اینترنت در کشور افزایش پیدا خواهد کرد.
وی روز دوشنبه نیز وعده داد که در چند ماه آینده پهنای باند در ایران سه برابر افزایش خواهد یافت.
با انتخاب حسن روحانی به عنوان رییس جمهوری ایران که بر ضرورت عبور از فضای امنیتی تاکید کردهاست، امیدها نسبت به بهبود وضعیت اینترنت نیز افزایش یافت و وعدههای وزیر ارتباطات و فناوری دولت او نیز در همین راستا بود.
حالا فهميديم كه چرا اينقدر تعريف كردن انها بدون تحريم وضعشون از ما خيلي بدتره
حالا چشم دوخته بود دولت دهم ما به كمك اين كشورها خدا به دادمون رسيد با اين انتخابات و انتخاب اقاي روحاني اقلا وجهه بين المللي ما خوب بشه ديگه بسه
آیا اخبار رسیده به گوشم درباره اینترنت ملی حقیقت داره ؟ ظاهرا دوباره تصمیمش رو گرفتن
سرعت اینترنت بسیااااااااااااااااااااااار افتضاح تر از قبل شده
به نظر میرسه که آقایون، اول سرعت رو تا میتونستن آوردن پایین، که حالا ببرن بالا و ما حال کنیم!!!!!! و تشکر کنیم ازشون!!!!!!!!!!!!!
مسئولین امر ایا کاری انجام میدهند یا هنوز گرفتار نوشیدن چای هستند.
کشور های بدبخت بدبختی هاشون هم شبیه همه!!
امکان بدتر شدن وضعیت اینترنت همیشه زیادتر از بهبود وضعیتش بوده