صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۳۹۲۷۲
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۷ - ۱۰ آذر ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تاکنون مورد مشکوکی از ابتلا به ویروس HIV یا ایدز در شهرستانهای مریوان، دیواندره و سروآباد در این استان مشاهده نشده است.

به گزارش ایرنا، دکتر فرزام بیدارپور روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: بیشترین مبتلایان به ایدز در استان در شهرستانهای سنندج، سقز و کامیاران شناسایی شده اند.

وی با بیان اینکه 86 درصد مبتلایان به ایدز از طریق اعتیاد تزریقی مبتلا شده اند، گفت: آمار مبتلایان از طریق آمیزش جنسی در حال افزایش است.

وی با اشاره به اینکه اول دسامبر مصادف با 10 آذر روز جهانی مبارزه با ایدز نامگذاری شده است، گفت: نهم تا 15 آذر نیز در کشور هفته مبارزه با ایدز نامیده شده است.

وی شعار امسال سازمان بهداشت جهانی را ˈ انجام به موقع آزمایش اچ.ای.وی، تشخیص زود هنگام و درمان موثر ˈعنوان کرد و گفت: ایدز یک بیماری ویروسی است که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند و زمینه ابتلا به بیماریهای عفونی، انگلی و سرطان ها را فراهم می سازد.

بیدار پور افزود: تاکنون 472 مورد مبتلا به ویروس اچ.ای. وی در استان کردستان شناسایی شده است که از این تعداد 8/92 درصد مبتلایان مرد و 2/7 درصد زن هستند.

معاون بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: تخمین زده می شود هزار و 500 تا دو هزار نفر در استان به ویروس اچ.ای.وی مبتلا باشند.

وی گفت: از تعداد مبتلایان به ایدز در استان 111 نفر معادل 25 درصد وارد مرحله ابتلا به بیماری شده اند و تاکنون 175 نفر هم در استان به دلیل این بیماری فوت کرده اند.

بیدارپور با بیان اینکه بیشترین گروه سنی مبتلایان به ایدز را قشر جوان و گروه سنی 25 تا 34 سال تشکیل داده اند، افزود: ماهانه دو تا سه مورد بیمار مبتلا به اچ.ای وی در استان شناسایی می شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اعتیاد تزریقی، استفاده از فرآورده های خونی آلوده، استفاده از سرنگ آلوده، آمیزش جنسی، انتقال مادر به کودک را علل اصلی انتقال ویروس اچ.ای.وی بیان کرد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون واکسن خاصی برای پیشگیری از این بیماری در جهان کشف نشده است، گفت: افزایش سطح آگاهی جامعه و آموزش، نقش موثری در پیشگیری از رفتارهای پرخطر دارد.

وی با اشاره به اینکه در دو سال اخیر مرکز مشاوره زنان آسیب پذیر در سنندج راه اندازی شده است، گفت: تاکنون 200 نفر از زنان آسیب پذیر جامعه زیر پوشش این مرکز قرار گرفته اند.

دکتر بیدارپور ارائه آموزش، انجام معاینات پزشکی توسط متخصصین زنان و توانمند کردن زنان را عاملی مهم برای کنترل رفتارهای پرخطر بیان کرد.

وی با اشاره به اینکه تعداد مبتلایان به ویروس اچ.ای.وی از طریق آمیزش جنسی در حال افزایش است، نقش رسانه های جمعی بویژه صدا وسیما را در پیشگیری از این بیماری مهم ارزیابی کرد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان افزود: هر اندازه سطح سواد و آگاهی افراد افزایش یابد به همان میزان، آمار مبتلایان به ایدز در جامعه کاهش می یابد