صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۳۹۲۶۴
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۱۷ - ۱۰ آذر ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در راستای تقاضای محمد نهاوندیان رییس سابق اتاق بازرگانی ایران برای استعفا از سمت خود از هفته پیش گمانه‌زنی‌ها برای انتخاب رییس جدید آغاز شده بود که در نهایت امروز غلامحسین شافعی به عنوان رییس جدید با 178 رای برای یکسال باقی‌مانده دوره هفتم اتاق بازرگانی انتخاب شد.

روند انتخابات در اتاق بازرگانی امروز با گمانه‌زنی‌های زیادی همراه بوده و مسعود خوانساری به عنوان تنها رقیب شافعی تنها 9 رای از او کمتر داشت.

شافعی از همان ابتدا که نهاوندیان به عنوان رییس دفتر رییس جهور انتخاب شده‌ بود در بسیاری از جلسات به عنوان جانشین وی حضور داشت.

امروز انتخابات ریاست اتاق بازرگانی در ساختمان اتاق بازرگانی تشکیل شد که از همان ابتدا با ورود خبرنگان به ساختمان اتاق از سوی حراست مقاومت‌های انجام شد.

این در حالی است که پیش از این در انتخابات هیات نمایندگان با نصب دوربین‌هایی در حین برگزاری انتخابات خبرنگاران از بیرون و از طریق تلویزیون شاهد روند برگزاری انتخابات بوده‌اند.

در حالی انتخابات برای ریاست جدید اتاق برگزار شد که از ورود خبرنگاران به اتاق بازرگانی ایران ممانعت به عمل آمد اما برخی از اعضای هیات نمایندگان از طریق تماس‌های تلفنی و ارسال پیامک با خبرنگاران ارتباط داشتند.

این جلسه از سوی علاء میر محمدصادقی اداره و همچنین چمن آرا و طولایی ناظر برگزاری انتخابات و بهروز صادقی نیز به عنوان منشی در جلسه انتخابات منصوب شدند.

در جلسه امروز از 390 عضو اتاق ایران، 340 نفر حضور داشتتد و از اتاق تهران نیز هفت نماینده دولت در اتاق تهران غایب بودند.

دوست‌حسینی، صالحی‌نیا، سید ابریشمی، ولی‌الله افخمی، کمیجانی، یکه زارع و شریعت‌مدار از نمایندگان دولتی عضو اتاق نیز در جلسه‌ امروز غایب بودند که در نهایت مسعود خوانساری و غلامرضا شافعی کاندیداتوری خود را رسما اعلام کردند.

ابتدا مسعود خوانساری به ارایه برنامه‌های خود به هیات نمایندگان پرداخت که از جمله محورهای اصلی آن تحول سازمانی، شفافیت مالی، تعویض دبیر کل و استفاده از ظرفیت هیات نمایندگان و دیپلماسی اقتصادی بود.

استفاده از توان اعضا و تشکل‌ها، تقویت کمیسیون‌ها، ظرفیت اتاق‌های کشور در امر برنامه‌ریزی،‌ میدان داری بیشتر اتاق و اینکه اتاق باید مظهر مدیریتی بخش خصوصی باشد و همچنین استفاده بهینه از نیروهای موجود و تقویت توان کارشناسی اتاق از اهم برنامه‌های غلامحسن شافعی اعلام شد.

نهاوندیان استعفای خود را تقدیم اتاق کرد

نهاوندیان نیز ضمن ایراد سخنرانی خود در جلسه امروز اعلام کرد که ما ناگزیر به اخذ تصمیمات رو به جلو هستیم. تصمیم من به استعفا به این معنا نیست که جایگاه اتاق ضعیف است.

وی ادامه داد: جایگاه اتاق در حال حاضر در سرنوشت کشور پررنگ‌تر شده است.

نهاوندیان با بیان این‌که دلیل تصمیم من برای استعفا احترام به ملت ایران است گفت: نهادهای مدنی در حال حاضر می توانند موثرتر از بخش‌های حکومتی حرکت کنند.

وی تاکید کرد: من با انتخابات هیات نمایندگان رییس اتاق شدم و در حال حاضر نیز استعفای خود را تقدیم هیات نمایندگان می کنم.

به گزارش ایسنا پس از رای گیری انجام شده مسعود خوانساری 162 رای و غلامحسین شافعی 178 رای آوردند که در نهایت شافعی رییس اتاق ایران شد.

از جمله حاشیه‌های داغ جلسه امروز این بود که رییس اتاق بازرگانی شیراز خود در جلسه حضور نیافته و یکی از اعضای این اتاق با نام لاله زمانی را برای رای دادن به جلسه فرستاده است اما ناظران برگزاری انتخابات این موضوع را فهمیده و وی را از جلسه بیرون کردند.

پس از پایان جلسه و اعلام غلامحسین شافعی به عنوان رییس اتاق ایران در ابتدا نهاوندیان با بیان این‌که خدا را شکر که یک بار دیگر بخش خصوصی در یک فرآیند اخلاقی و سازنده برای انتخاب خدمتگذار خود در اتاق ایران مشارکت فعال داشتند، گفت: با قبول استعفای من امروز برای انتخاب رییس جدید مجددا انتخابات برگزار شده و با رای اکثریت غلامحسین شافعی که پیش از این نایب رییس بود به عنوان رییس اتاق ایران به کار خود ادامه می دهد.

وی با بیان این‌که در دو هفته‌ای که قرار بود جلسه انتخابات برگزار شود و همگان در جریان انتخابات مجدد قرار گرفتند فضای غالب در اتاق‌های شهرستان‌ها و رسانه‌ها بسیار اخلاقی بود، تصریح کرد: باید این الگو در اتاق و سایر نهادهای مدنی نهادینه شود زیرا اقدامات و اظهارات تخریبی به سرمایه اجتماعی کشور چیزی اضافه نمی‌کند.

به گفته نهاوندیان هر کسی یک سرمایه است و انسان‌ها باید مثل معادن طلا کشف شوند. من از این فضای مودب و اخلاقی تشکر می‌کنم.

رییس سابق اتاق ایران تصریح کرد: همچنین این موضوع که قبل از انجام رای گیری هر دو کاندیدا پافشاری کردند که هر کس انتخاب شود حمایت همه اعضای هیات نمایندگان را دارد نیز قابل تقدیر است.

نهاوندیان با بیان این‌که آخرین تقاضای من در این جلسه برگزاری رای حمایت از رییس منتخب است، گفت: حال که اکثریت متوجه شدند شافعی به عنوان رییس اتاق ایران است این رای را اکتشافی تلقی کرده و همه یکبار دیگر به رییس منتخب رای حمایت بدهیم.

به گزارش ایسنا، در این زمان اعضای هیات نمایندگان حاضر در جلسه به شافعی رای حمایت دادند.

نهاوندیان در پایان با تاکید بر این‌که اتاق جای رانت جویی نیست، گفت: اتاق به جامعه ایران نشان داده که اگرچه افراد در فعالیت‌های تجاری خود منافع خود و شرکت را در نظر می گیرند اما در اتاق ایران صرفا مصلحت جمعی را دنبال می کنند.

قول خوانساری برای کمک به شافعی

در ادامه این نشست مسعود خوانساری کاندیدای امروز انتخابات ریاست اتاق ایران در ابتدا با بیان این‌که ممنونم ازهر کسی که رای داد و هر کسی که به من رای نداد، خاطرنشان کرد: شافعی را به عنوان مدیری عارف و بزرگمنش می‌دانم و قول می دهم که با تمام توان به او کمک کنم.

وی ادامه داد: انتخابات امروز برد و باخت نبوده ما خود را عرضه کردیم و شما نیز تصمیم گرفتید تصمیمی که بسیار درست بود.

وی در پایان تاکید کرد: اتاق باید یک دست باشد تا بتوانیم این غافله را پیش ببریم.

امیدواری برای پاسخ به اعتمادها

در ادامه غلامحسین شافعی رییس جدید اتاق ایران نیز با بیان این‌که خدای متعال را شکرگزارم و بعد از آن تشکر و سپاس بی حد از همکارانم دارم بیان کرد: احساس من این است که از امروز یک یار و یاور صدیق به نام مهندس خوانساری را در کنارم دارم.

وی ادامه داد: ایشان با تواضع مخصوص به خود این محبت را به من ابراز کرده و قدردانی می کنم که وی در هفته قبل اخلاق مداری را رعایت کرده است.

شافعی با تاکید بر این‌که من مامور شما هستم و تقاضایی که دارم پشتیبانی از سوی شما است، گفت: ما نیاز به یک همدلی و همگانی برای استفاده از فرصت طلایی پیش آمده داریم. امیدوارم بتوانم جواب این اعتماد را بدهم قطعا تمام تلاش خود را می کنم.

رییس اتاق ایران در پایان گفت: خوانساری به جمع هسته اولیه فعالیت اتاق اضافه شده است.

به گزارش ایسنا، شافعی در مورد اظهارات پایانی خود مبنی بر این که خوانساری از این پس به عنوان در هسته اولیه اتاق قرار می‌گیرد در پاسخ به این سوال که آیا منظور وی این بوده است که خوانساری به جای وی نایب رییس اول می شود یا خیر؟ تصریح کرد: درباره این موضوع باید در انتخابات تصمیم گیری شود.

انتهای پیام



منبع: ایسنا