صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۳۸۴۰۳
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۷ - ۰۴ آذر ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 رییس‌جمهور فردا شب (سه‌شنبه) در پایان صدمین روز فعالیت دولت یازدهم، گزارشی از واقعیت‌های کشور و عملکرد دولت متبوعش در این 100 روز ارایه می‌کند.

دولت یازدهم، دولتی که با تدبیر، امید را برای ایرانیان به ارمغان آورد، قرار گذاشت در پایان 100 روز اول فعالیتش به استناد اولین سخنرانی رییس دولت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و همچنین اظهارات وی در اولین نشست خبری خود به عنوان رییس‌جمهور با رسانه‌های داخلی و خارجی، «گزارشی از واقعیت‌های کشور» به مردم ارایه کند.

بیست و سوم تیرماه سال 1392 دکتر حسن روحانی که هنوز رسماً مسئولیت ریاست قوه مجریه را عهده‌دار نشده بود، در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: «دولت با شروع کارش در 100 روز اول، تلاش می‌کند واقعیات کشور را به مردم و رهبری و نمایندگان ملت بگوید. دولت آینده خواهد گفت که چه چیزی را تحویل گرفته و با چه مشکلاتی مواجه است و راه‌حل را چگونه می‌بیند».

این اظهارات روحانی در آن مقطع زمانی می‌توانست پاسخی مناسب به آمارهایی باشد که در آن روزها از سوی وزرا و مسئولان دولت دهم به عنوان واقعیت‌های کشور مطرح می‌شد؛ آمار و ارقامی که اندک زمانی بعد، از زبان رییس‌جمهور منتخب مشخص شد که با آنچه از آن به عنوان «واقعیت» کشور یاد می‌شود فاصله معناداری دارد و به بیان ساده‌تر انتقال واقعیات کشور از دولت دهم به دولت یازدهم، گاه شکل وارونه به خود گرفته بود.

درک درست از واقعیت‌های کشور و تنظیم توقعات مردم در پیشبرد امور، بر مبنای این واقعیت‌ها، موجب شد تا روحانی در اولین نشست خبری خود در کسوت رییس‌جمهور ایران با یادآوری این نکته ‌که در طول 100 روز اول فعالیت دولت قرار است همکاران وی گزارشی واقعی از وضعیت کشور بویژه اقتصادی تهیه و برای مردم بیان کنند، اظهار کرد: «البته در ظرف این 100 روز فقط بحث تهیه گزارش و ارائه آن نخواهد بود، بلکه برنامه‌هایی تدوین می‌شود و اجرا خواهد شد».

اولین مصوبات هیأت دولت یازدهم در جلسه بیست و هشتم مردادماه نشان داد که دولت با عزم و اراده جدی در حوزه عمل به وعده‌های انتخاباتی و تغییری که مردم بواسطه آن به روحانی رأی دادند، مسئولیت دستگاه اجرایی کشور را عهده‌دار شده است.

دولت یازدهم در اولین جلسه کاری خود 10 مصوبه دولت قبل را که متضمن ایجاد امتیاز خاص برای اشخاص حقیقی و حقوقی بود یا تعهد مازاد بر اعتبار برای دستگاه‌ها ایجاد می‌کردند، لغو کرد.

دولت تدبیر و امید همچنین در اولین جلسه خود تصویب کرد که بانک مرکزی و وزارتخانه‌های مربوطه، اقدامات لازم برای ترخیص کالاهای اساسی وارده به کشور بویژه تخلیه و ترخیص کشتی‌های حامل کالاهای اساسی را به عمل آورند.

در این جلسه، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی موظف شد:

الف- ظرف حداکثر دو هفته لایحه اصلاح قانون بودجه سال 1392 را تدوین و به دولت ارایه کند.

ب- گزارش اجرای قانون برنامه پنجم را پس از اخذ گزارش دستگاه‌های مربوط تدوین و به دولت ارایه نماید تا در هنگام ارایه بودجه سال 1393 مطابق قانون به مجلس شورای اسلامی و مردم ارایه شود.

ج- لایحه بودجه قانون سال 1393 را سریعتر تدوین و به دولت ارایه نماید تا در موعد قانونی مقرر، تقدیم مجلس شورای اسلامی شود.

بر اساس دستور رییس‌جمهور در آن جلسه مقرر شد دستگاه‌های اجرایی اقداماتی را که می‌تواند در 100 روز بر اوضاع و معیشت مردم تاثیر مثبت داشته باشد، ظرف یک هفته به دولت اعلام کنند.

در نود و نهمین روز فعالیت دولت یازدهم، این دولت موفق به ثبت یکی از تاریخی‌ترین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی، یعنی "به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی ایران از سوی جهانیان" در دوره خود شد؛ دستاوردی که جمهوری اسلامی ایران حداقل طی 10 سال گذشته هزینه‌های مادی و معنوی زیادی را صرف آن کرد.

به نظر می‌رسد دولت یازدهم در 100 روز گذشته با علم به سهم تنگناهای سیاست خارجی در حل مشکلات اقتصادی ایران، تمرکز خود را بیشتر به این سمت معطوف کرده است اما این به معنای غفلت از دیگر حوزه‌ها نبوده و نیست؛ امری که گزارش رییس‌جمهور می‌تواند بهترین گواه آن باشد.

رییس دولت یازدهم با ارایه لیست همکاران خود به رییس مجلس شورای اسلامی جهت کسب بررسی و دریافت رای اعتماد، که در پایان مراسم تحلیفش انجام شد، نشان داد که برای اداره کشور برنامه دارد. مرور مصوبات دولت در 100 روز اخیر و بویژه مصوبات اولین جلسه هیأت دولت نشان می‌دهد که روحانی و تیم وی مطابق برنامه پیش‌بینی شده که منطبق با شعارهای انتخاباتی اوست، حرکت کرده و خواهند کرد.

در پایان 100 روز اول فعالیت دولت یازدهم زمزمه‌هایی درباره مقایسه عملکرد این 100 روز از فعالیت دولت یازدهم با آنچه به عنوان وعده‌های انتخاباتی از سوی حسن روحانی مطرح شد به گوش می‌رسد و برخی با دنبال کردن آن در پی القاء شبهه نسبت به تغییر مشی روحانی و دولت متبوع وی به نسبت شعارهای انتخاباتی رییس این دولت هستند.

گله‌های سیاسی که گاه در برخی محافل سیاسی و رسانه‌ها شاهدش هستیم، امری نیست که فضای سیاسی ایران نسبت به آن بیگانه باشد. در 8 سال دولت اصلاحات نیز این گلایه‌های بی‌برنامه آنقدر مطرح شد که دست آخر در همراهی با برنامه‌های جناح رقیب دولت وقت، موجب شد تا خواسته‌های اصلاح‌طلبانه مردم بدون آنکه پاسخی در خور دریافت کند، فرومانَد و برای 8 سال به محاق برود. حال با توجه به تجارب گذشته باید به رییس دولت و تیم همراهش تنها اعتماد کرد تا اعتباری باشد برای پیشبرد برنامه‌های دولت و عبور از واقعیت‌های تلخی که بر اثر بی‌تدبیری‌ها سال‌های گذشته بر کشور تحمیل شده است.

انتهای پیام


منبع: ایسنا