صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۳۷۶۰۴
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۱۳ - ۲۸ آبان ۱۳۹۲
دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به انتشار نقد «خطر بازگشت رگه هایی از پوپولیسم به مذاکرات هسته ای»، توضیحات کوتاهی ذیل همان خبر «انتخاب» ارسال کرده است که به همراه توضیحات «انتخاب» می آید:
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :



دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به انتشار نقد «خطر بازگشت رگه هایی از پوپولیسم به مذاکرات هسته ای»، توضیحات کوتاهی ذیل همان خبر «انتخاب» ارسال کرده است که به همراه توضیحات «انتخاب»، در ادامه می آید:

وی  در آستانه سفر به ژنو نوشته است:

با سلام

با تشکر از نقد سازنده شما

در مورد استفاده از کلمه معجزه نقد شما را می پذیرم. ولی وسط روضه، خبرنگار سوالی کرد و بنده هم پاسخ مفصلی دادم که یک کلمه اش ایرادی داشت. این به معنی پوپولیسم نیست.

اما در مورد حضور خبرنگاران، نقد شما را وارد نمی دانم. در همه مذاکرات هسته ای، جمع کثیری از خبرنگاران داخلی شرکت می کردند. تنها کاری که ما کردیم قرار دادن امکانات در اختیار رسانه ها بود تا رسانه های مستقل و دارای امکانات کمتر هم بتوانند شرکت کنند. موفقیت ما هم در حضور موثرتر در فضای خبری که مانند اصل مذاکره مهم است، قابل تردید نیست.


توضیحات تکمیلی انتخاب:

1- همانگونه که در متن نقد سایت انتخاب تصریح شده بود حضور محمد جواد ظریف که دارای توانمندی های غیرقابل انکاری در حوزه دیپلماسی می باشد یکی از نقاط قوت دولت اعتدال بشمار می رود اما این به معنای بسته شدن باب نقد و بدون اشکال بودن تمامی اقدامات وزارت خارجه نمی باشد و از این رو رسالت «انتخاب» بر نقد درون گفتمانی و مشفقانه و سازنده دولت می باشد.

2- در رابطه با دفاع از همراه بردن دهها خبرنگار در هر سفر به همراه تیم مذاکره کننده نیز گرچه در نقد «انتخاب» اشاره سربسته ای شده بود اما لازم به نظر می رسد که توضیحات بیشتری درج گردد تا مسئولان وزارت خارجه نسبت به ناکارمدی این اقدام قانع شوند.

نگاهی به ترکیب خبرنگاران اعزامی که در سفر اول نزدیک به چهل نفر، سفردوم بیش از سی نفر و سفر سوم در حدود شصت نفر می باشد نشان می دهد بسیاری از این خبرنگاران و عکاسان اتفاقا نه از رسانه های مستقل و فاقد امکانات بلکه از رسانه های متمکن و و متصل به برخی مراکز قدرت هستند و عملکرد رسانه ای این رسانه ها نیز در مجموع علیه فضای مذاکرات بوده است.

3- شیوه مدیریت و بهمراه بردن این تعداد خبرنگار و اسکان آنها در فضای جدا از سایر خبرنگاران خارجی و همچنین خارج کردن آنها از جلسه مطبوعاتی خانم اشتون در دور قبلی مذاکرات تاثیر گذاری آنها بر فضای رسانه ای بین المللی را زیر سئوال قرار می دهد.

4- خروجی تیم خبری همراه مذاکره کنندگان نیز در دو سفر قبلی قابل قبول نبوده و به جهت عدم تغذیه خبری و تحلیلی خبرنگاران اکثر گزارشهای مهم آنان به نقل از رسانه های غربی بوده است.

5- حضور این تعداد زیاد خبرنگار و عدم تغذیه محتوایی آنان موجب می شود تا رسانه های داخلی مانند صداوسیما یا به سکوت بپردازند، یا به حاشیه های تفننی بپردازند وفضای رسانه ای این مذاکرات را از حالت تخصصی وموثر خارج کنند.

6- به نظر می رسد با وجود تحول چشمگیر در حوزه دیپلماسی در دولت اعتدال هنوز تحول لازم در حوزه رسانه ای این مجموعه اتفاق نیفتاده است و شیوه ناکارمد سابق در ارتباط با افکارعمومی از سوی بخش رسانه ای وزارتخارجه اعمال می گردد.

7-  سایت «انتخاب» با وجود انجام دعوت از سوی وزارتخارجه اقدام به اعزام خبرنگار بهمراه تیم مذاکره نکرده است و البته مخالف اصل اعزام خبرنگاران نیز نمی باشد چرا که می توان بجای دهها خبرنگار در هر سفر چند خبرنگار متخصص و مسلط در این حوزه را بهمراه خود ببرد تا بتوانند خطوط خبری لازم در جهت حمایت از منافع ملی را بهمراه داشته باشد و یا اینکه اطلاعات از طریق معاون وزارت خارجه در تهران یا سخنگوی این وزارتخانه، به سمع و نظر خبرنگاران رسانه های داخلی رسانده شود.