صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۳۷۳۴۹
تعداد نظرات: ۳۹ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۳ - ۲۶ آبان ۱۳۹۲
فارین پالسی:
اگر به یک قلدر ضربه ای سخت وارد کنید، او مقداری خم می شود و اگر این ضربه ها ادامه پیدا کند، آن فرد بر روی زانوهایش می افتد. درست است؟ این منطق و استدلال پشت اعتراضات علیه دیپلماسی باراک اوباما در قبال ایران است...
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


جیمز تراب در فارین پالسی نوشت: اگر به یک قلدر ضربه ای سخت وارد کنید، او مقداری خم می شود و اگر این ضربه ها ادامه پیدا کند، آن فرد بر روی زانوهایش می افتد. درست است؟ این منطق  و استدلال پشت اعتراضات علیه دیپلماسی باراک اوباما در قبال ایران است.  سناتور دموکرات رابرت منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنا طی مقاله ای در "یو اس آ تودی" ضمن توضیح چرایی مقاومت در مقابل درخواست فوری کاخ سفید برای توقف تصویب تحریم های بیشتر علیه ایران نوشت: اکنون ایران در حال حرکت بر روی طناب است که این ناشی از سیاست های سرسختانه این کشور و اراده جمعی ماست. تحریم ها می تواند به عنوان محرکی برای ایران در جهت تعطیلی برنامه تسلیحات هسته ای اش عمل کند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، این نشریه آمریکایی در ادامه نوشت: این پیشنهاد و استدلال مضحکی است. منندز یکی از ایران ستیزهای برجسته دمکرات است که اخیرا در نشست آیپک گفت که وفتی او تلاشش برای اعمال تحریم ها را آغاز کرده، به او گفته شده که زور هرگز نمی تواند ایرانیان را به میز مذاکره بکشاند.

با این حال، این حقیقت غیرقابل کتمان است که تحریم نفت و سیستم اقتصادی، ایران را ترغیب به جدیت بیشتر در مذاکرات نسبته به گذشته کرده است.

خب، پس چرا کاخ سفید می گوید که منندز و همفکرانش در چپ و راست در حال سوق دادن آمریکا به سمت جنگ هستند؟ پاسخ مشخص است: ایران به تحریم های جدید آن هم در میانه مذاکرات به عنوان نشانه ی عدم حسن نیت نگاه می کند.

بعلاوه، پاسخی از این جنس از سوی غرب می تواند میانه روها و تیم روحانی را تضعیف و به تندروها ثابت کند که امریکا و متحدانش دشمنانی سرسخت هستند که قصد تحقیر ایران و در نهایت براندازی جمهوری اسلامی را دارند.

با این حال منتقدان اوباما در مقابل این استدلال هم پاسخی دارند: تحریم های جدید برای 3 تا 6 ماه آینده فعال نمی شود، بنابراین تنها به عنوان شمیر داموکلس در هنگام مذاکرات عمل می کند.

این قماری خطرناک است، چرکه هر مسئله ای که سبب طولانی تر شدن مذاکرات شود، به ایران زمان بیشتری در جهت غنی سازی اورانیوم و رسیدن به نقطه ای که راه بازگشت ندارد می دهد.

با این حال، این مسائل بزرگترین مشکل کاخ سفید با این جمعیت جنگ طلب نیست. دلیل آنکه چرا ممندز و دیگران در حال قدم گذاشتن در مسیر جنگ هستند آن است که آن ها خواستار نتیجه ای هستند که در آن ایران اعلام کند که این موارد را نمی پذیرد: تعطیلی غنی سازی.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در سال 2004، من هفته ای را در تهران صرف  گفتگو با مقامات هسته ای این کشور کردم. تقریبا تمامی آنها  به نامه هنری کسینجر به شاه در میانه ی دهه 1970 اشاره می کردند که در آن او را تشویق به دستیابی به انرژی هسته ای کرده بود.

پیامی که آنها سعی در انتقال آن داشند این بود که اگر برای ایران قبل از انقلاب خود بود، پس برای ایران امروز هم خوب است.

اخیر مجددا به من گفته شد که ایران هیچ قصدی برای ساخت سلاح هسته ای ندارد، بنابراین هرگز دست از غنی سازی بر نمی دارد.

من واقعا نمی دانم که چرا منندز و دیگر دموکرات ها معتقدند، فشار بیشتر ایران را مجبور به دست کشیدن از اصول اساسی انقلابشان می کند. شاید به این خاطر به این مسئله معتقدند که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل غنی سازی صفر درصد را درخواست خود عنوان کرده است.

یکی از عجیب ترین عناصر مسئله فعلی آن است که امنیت ملی اسرائیل جایگزین امنیت ملی امریکا شده است.

هرید رید رهبر اکثریت سنا ضمن ابراز بدبینی در مورد مذاکرات گفت: امیدوارم که با ایران به نتیجه برسیم اما، من فردی هستما که حقیقتا به دولت اسرائیل معتقدم.

در ادامه این مقاله آمده است: من معتقدم که جان کری هم به چنین چیزی معتقد است اما او بر این باور است که اسرائیل خود را آماده ی جنگ با ایران و کشاندن آمریکا به این مهلکه می کند. در واقع از نگاه او این فاجعه ای برای واشنگتن است که سعی در نجات خود از ویرانه های ماجراجویایی های نظامی خود در منطقه دارد.

کنگره آمریکا و اتحادیه اروپا باید توافق کنند که تحریم ها را به صورت تدریجی و در حالیکه ایران ذخایر اورانیوم خود را کاهش می دهد و اجازه بازرسی می دهد، لغو کنند.

اما اگر دمکرات های سنا به محکوم کردن مذاکرات ادامه دهند، این تصور به ایرانیان دست می دهد که لغو تحریم ها امکان پذیر نیست.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، اوباما می تواند در جهت حفظ امنیت ملی آمریکا به طور موقت از تحریم ها چشم پوشی کند. با این حال تنها کنگره می تواند به صورت دائم آنها را رفع کند.

باب کروکر عضو ارشد جمهوریخواه کمیته روابط خارجی سنا تهدید به ارائه لایحه ای کرده است که رئیس جمهور را از لغو تحریم ها منع می کند. این عبور از خط قرمزی است که جنگ طلبان در حزب دموکرات از آن عبور نمی کنند.

سیاست صبر اوباما در قبال ایران قابل دفاع است. او اکنون شریکی یافته است که می تواند با او همکاری کند و البته افکار عمومی ایران که به دنبال رهایی از تحریم ها هستند. این راه دستیابی به حل مشکلات است که مملو از موانع است. با وجود بنیامین نتانیاهو در یک سو و همسرایی دموکرات ها از سوی دیگر ممکن است پیروزی میسر نشود. اما اگر دیپلماسی به جنگ ختم شد، بیایید فراموش نکنیم که چه کسی را مقصر بدانیم.


نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳۹
در انتظار بررسی: ۴۲
غیر قابل انتشار: ۱۸
ایران
|
۰۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
همه این حرفا از اسرائیل سرچشمه میگیره. ولی بهتره اسرائیل و هر جناب سناتوری که از جنگ با ایران دم میزنه بفهمه که ما از جنگ نمیترسیم با این که طرفدار صلح جهانی هستیم. باید بدونن که مردم ایران رو نباید خشمگین کنن. این یک توصیه به اسرائیل و سناتورهای وابستش هست.
karim
|
۲۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۷
سلام٬ با عرض خسته نباشی شما به من میل زدید که این چاپ شده ولی چاپ نشده بود؟؟؟


اگر غرب کارشکنی کردباید ایران به نهوی این را در ژنو ۳ یا ژنو ۴ یا ژنو.... صورتجلسه کند تا این صورتجلسه یک مدرک تاریخی باشد که اگر مثلا خدای نخواسته جنگ شد و یا ....ایران بتواند ثابت کندکه ایران خواهان جنگ نبود
مرتضی
|
۰۰:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۷
ما مثل انسان های متمدن حقمون رو از طریق گفتمان و دیپلماسی میگیرم اما اگه نشد :

اونوقت همه گزینه ها روی میز است ... :)))))))))
ناشناس
|
۲۳:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
حالا یه احمقی یه حرفی زده، شما که ادعای فهم و درک و سینه چاک دفاع از ایران هستید چرا باید وسیله ای برای انتشار این حرف مفت باشید.
این کار شما یا ناشی گری است یا کاملا هوشمندانه؟!!!!
ناشناس
|
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
بابا اون ظریف گوگولی مگولی رو فرستادیم اونجا نرمش قهرمانانه بکنه جنگ نشه دیگه نترسین ;)
رضا
|
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
اگه جنگ بشه اول باید حالی از جنگ طلبای داخل گرفته بشه بعد خارج
سارا
|
۲۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
منم خواب جنگ دیدم ولی میگن خوابم چپه!
پاسخ ها
ali
| |
۰۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۷
همسر بنده هم خواب دید جنگ نمیشه و صلح شده.حالا کدومش چپه و کدومش راسته؟
نسیم
|
۲۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
الیس الله بکاف عبده آیاخدا بنده اش را کفایت نمی کند؟
مجتبی
|
۱۸:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
ما یه راه داریم که حتما باید به سرعت روش کار بشه، اونم فعال کردن تیم لابی کننده و هزینه کننده در خود امریکاست. سریع باید به سمت ایجاد روابط و بسط اون و ارتقا روابط از حافظ منافع به کاردار و در نهایت سفارت برویم حتی اگه روابط همینطور باشه و دوستانه تر هم نشه، در حال حاضر چ فرقی بین امریکا و فرانسه هست؟
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۳:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
توهم هم خوب چیزیه اینا واسه دولت قبل که بیشترین درآمد نفتی رو داشت خیلی خوب بود نه واسه دولت جدید که همش بدهی های دولت قبل رو باید صاف کنه
تازه این مسئله هلوکاست هم با کاغذپاره های تحریم هم باید اضافه کنی که کی این بلا رو سرمون اورد!
مجتبی
| |
۰۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۷
دوست ناشناس عزیز، به جای لعنت بر تاریکی، شمعی روشن کنید.
مهدی
|
۱۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
به جناب سناتور باید گفت..ای مگس عرصه ی سیمرغ نه جولانگه توست
سيد قاسم
|
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
بايد با پدر اباب صحبت كرد
داریوش
|
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
فقط همین سناتور رو مقصر بدونیم؟ ساده ای "انتخاب"
یعنی بقیه نماینده های کنگره و سنا و اعضای آیپک و خود اوباما که صحبت از گزینه های روی میز می کنه و اسراییل و عربستان کشک؟ فقط همین بابا مقصره؟!
ناشناس
|
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
ایرانیها در هرچه اختلاف داشته باشند در بحث منافع ملی و انرژی هسته ای هم که جزئی از منافع ملی ست اختلاف ندارند و تا پای جان ایستاده اند آن احمق های امریکایی این را از سرشان بیرون کنند.
ناشناس
|
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
کسانی که فکر میکنید تو خواب جنگ میشه و همزمان معتقدید که تاریخ تکرار میشه هنوز دنیا فراموش نکرده که ژاپن و آمریکا در حال مذاکره بودند و ناگهان جنگ بینشون شروع شد اگه همه با هم از مذاکرات ظریف پشتیبانی نکنیم مطئن باشید کیهان شروع کننده جنگ بین ایران و آمریکا خواهد بود و آنوقت دیگر فرصتی نیست برای بگو مگو ها که نمیدونم ما میزنیم آمریکا رو فلان میکنیم و بهمان میکنیم و دشمنان اسلام فلان میشن و ما .....
ناشناس
|
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
اگر به دنيا ثابت شود كه ايران الزامات يك برنامه هسته اي صلح آميز را پذيرفته اما غرب همچنان بهانه جويي مي كند و مانع حل مشكل مي شود بايد منتظر خيز ش جهاني عليه سياستهاي جنگ طلبانه خود باشد.
صالح
|
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
ازجنگ خبری نیست آمریکا مگه سرش درد می کنه که درست در زمانی که با منطق و عقلانیت گروه ایرانی داره به توافق می رسه جنگ کنه.
علی
|
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
جناب سناتور اگه جرات حمله ی نظامی به ایران رو دارید بسم الله.
هادی
|
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
لعنت خدا بر دشمنان اسلام
لعنت خدا بر دشمنان مردم ایران
وحید
|
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
بابا عجب تیتری زدید.
دمتون گرم.
امير
|
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
ميگويند آدمهاي در حال مرگ آرزوهاي غير ممكني دارند مثلا كاش دوباره جوان شوند اين سناتور هم چنين آرزوهايي دارد ، سناتور جان موضوع رو درست نفهميدي
زمانی
|
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
"اگر به یک قلدر ضربه ای سخت وارد کنید، او مقداری خم می شود و اگر ..." و اما ما میگیم اون قلدره قبل از ضربه بعدی دمار از روزگار شما در میاره و نمیشینه ضربه بعدی را بزنید با مشت آهنین خواهیم کوبید اینو مطمئن باشید.
محمد
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
بابا ایk مرتیکه نگ طلب هزینه انتخابات خودر را از صهیونها ی اسرائیل دریافت می کنه واین جای تعجبی نداره.والبته نخست وزیر اعتلافی اسرائیل نیز دستش خون آلود است.
ناشناس
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
ژنرال پتون که از اجداد فابیوس فرانسوی است گفته :(ژنرالی که تاریخ نمی داند محکوم به شکست است) و من نمیدانم این مرد فرانسوی و سناتور امریکایی، کی می خواهند کتاب تاریخ را ورق بزنند. آخر سناتوری که نداند رمز ماندگاری ملت و کشور ایران حد اقل برای دو هزار و پانصد سال، محافظه کاری تاریخی است. و این روند را می تواند تا ابد حفظ کند،و در مقابل تحریم ها مقاومت کند،اسراییل چلغوز و نمایندگان فرانسوی و امریکایی آنها می توانند بر این ملت فایق آیند. گیرم که به ایران حمله کردند. هیهات........ آنها حتی تاریخ معاصر را هم نخوانده اند که دلیر مردان خدا جوی ایران در جبهه های حق بر باطل با دست خالی چه بر سر نمایندگان مشروع جهان آورذند
ایرانی
|
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
امریکاداردنقش روم باستان رابازی می کندپس بایدبداندایران هم همان ایران عهدباستان است اگرقراراست امریکایی هاومتحدانشان یعنی اروپایی هابخواهندبیش ازاین سربه سرمردم ایران بگذارندآنوقت داستان جنگهای ایران وروم شروع خواهدشدکه دراکثرجنگهااین روم بودکه ازایران شکست می خوردواقعاًخجالت هم چیزخوبی است اینقدربه مردم ایران فشارمی آوریدشرم تان باد.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
چی میگی ؟! ایران عهد باستان کجا و ایران الان ....
arman
| |
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
نه والا اینجوری که شما میگی نیس! ایران الان رو با ایران باستان مقایسه نکنید، البته اخلاق و منش مردمش که زیاد فرق نکرده! راستی "ایرانی" یه کم تاریخ بخونی بد نیس.
ناشناس
| |
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
حال میکنم میبینم اینقدر به خودت امیدواری.
ناشناس
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
ما مثل شیشه هستیم اگر شکسته شویم تیزتر می شویم
ناشناس
|
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
جنگ ميشه

من خواب ديدم
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
مگر خواب ببيني جنگ بشه
arman
| |
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
من موندم فاز این ملت چیه؟؟!! این مثبتا دقیه چیا؟ یعنی موافقی جنگ بشه؟؟؟
منصور
| |
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
منم چند بار خواب جنگ رو دیدم.
مسعود
| |
۲۰:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
من هم خواب صلح و صفا و آرامش بین همه ملت ها رودیدم!
محمد
| |
۲۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
من و برخی از دوستانم خواب جنگ ایران را بارها دیده ایم. جدی میگم! تصور صحنه های آن غیر قابل بیان است. از همه دلسوزان نظام استدعا داریم زبان صلح را سرلوحه شعارهای خود قرار دهند
ناشناس
| |
۲۳:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
احتمالا فیلم اکشن قبل از خواب میدیدی!
همین انتخاب دقیقا سال قبل در همین ماه خبری در مورد حمله اسرائیل به ایران زده بود
خدا نکنه حمله ای بشه اما بشه باید دفاع کنیم از کشورمون ما حامی یا همسایه درست حسابی هم نداریم که بشه اعتماد کرد
محسن
| |
۰۰:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
با سلام به دوستان
ملت ایران هرگز طالب جنگ و خونریزی نبوده و نیست ولی در طول تاریخ ثابت کرده هرگز در مقابل متجاوز سر تعظیم و تسلیم فرود نمیاره.