صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۳۵۶۴۶
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۱ - ۱۲ آبان ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایرنا: باز هم سال تحصیلی جدید، ماه دوم پاییز و چشم و دهان دانش آموزان در انتظار شیر فرا رسید.

شاید بتوان گفت یکی از طرح های موفق آموزش و پرورش که با هدف ارتقاء سلامت دانش آموزان طی سالهای متمادی اجرا می شد همین توزیع شیر یارانه ای در مدارس بود.

با توجه به افزایش قیمت شیر و حذف تدریجی آن از سبد خانوار، امید می رفت که توزیع شیر در مدارس بخشی از این کمبودها را برای کودکان اقشار متوسط و پایین تر که بیشترین تعداد آنها در مدارس دولتی است را تامین کند.

این طرح از همان ابتدای اجرا در حدود یک دهه قبل با استقبال خوب همه دانش آموزان حتی آنانی نیز که شاید در خانه از خوردن شیر امتناع می کردند مواجه شد.

ولی در طول این چندین سال اجرا، هر ساله مسوولان آموزش و پرورش قبل از اجرای آن و از همان آغاز پاییز در مهر، ساز نداری و بی اعتباری و کمبود بودجه را سر می دهند.

معاون پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان نیز روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با لحن ناخوشایندی از طرح این موضوع گفت: هنوز برای این مساله ابلاغی به این استان صورت نگرفته است.

وی از دادن توضیحات بیشتر خودداری کرد و گفت: برای پیگیری باید با مسوولان رده های بالا مصاحبه کنید.

دبیراسبق کمیته ملی شیر مدارس اخیرا با انتقاد از کاهش اعتبارات شیرمدرسه در بودجه 92 گفته است: آمار دانش آموزانی که تحت پوشش برنامه شیرمدرسه بودند حدود 10 تا 14 میلیون نفر بود که امسال این تعداد به حدود دو میلیون دانش آموز می رسد.

ˈعزیزاله کمالزادهˈ با اشاره به اندک بودن میزان اعتبارات شیرمدرسه در سال جاری گفت: اعتبار شیرمدرسه در بودجه امسال 117 میلیارد تومان است این در حالی است که بودجه مورد نیاز برای توزیع شیرمدرسه چیزی حدود 400 میلیاردتومان است.

وی اظهار کرد: اعتبارات شیرمدرسه در سال گذشته 250 میلیاردتومان بود اما تنها حدود 150 میلیارد تومان آن اختصاص یافت که از این میان مبلغ 50 میلیارد تومان بابت بدهی های سال 90 کمیته ملی شیرمدرسه به کارخانجات پرداخت شد و هنوز هم این کمیته به برخی کارخانجات از سال 90 بدهکار است.

وی یادآوری کرد: از مابقی بودجه نزدیک به 85 میلیارد تومان برای تهیه و توزیع شیرمدارس اختصاص یافته است.

دبیراسبق کمیته ملی شیرمدارس افزود: بخشی از بودجه 117 میلیارد تومانی شیرمدرسه برای پرداخت بدهی سال گذشته پرداخت می شود که اگر چنین شود در عمل بودجه بسیار ناچیزی دست شیرمدرسه را خواهد گرفت.

کمالزاده افزود: با اعتبار 117 میلیارد تومانی در صورتی که بخواهند 70 نوبت شیرمدرسه را حفظ کنند، اگر برای هر پاکت شیر به طورمتوسط قیمت 800 تومان را در نظر بگیریم، که حدود 140 میلیون پاکت شیر قابل توزیع است حدود یک میلیون و 500 هزار تا دو میلیون دانش آموز را می توانند زیر پوشش این طرح ببرند.

وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که آمار دانش آموزانی که زیرپوشش برنامه شیرمدرسه بودند حدود 10 تا 14 میلیون نفر می باشد.

کمال زاده با اظهار بی اطلاعی از زمان توزیع شیرمدرسه از زمان برگزاری مناقصه برای تامین شیرمدارس نیز اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: تا آنجایی که اطلاع دارم قرار بود کمیته ملی شیرمدرسه با معاونت برنامه ریزی ونظارت راهبردی رییس جمهوری برای افزایش بودجه شیرمدرسه مکاتبه ای داشته باشد زیرا کمیته ملی شیرمدرسه نمی داند با این بودجه محدود چه کند.