صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۳۵
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۱۳ - ۰۳ بهمن ۱۳۸۹
درحالی كه عوامل سریال قهوه تلخ در صدد شكستن ركورد فروش سریال نود قسمتی خود هستند فردی مدعی شده كه مهران مدیری، خشایار الوند و امیر مهدی ژوله از نام و مضمون كلی فیلمنامه وی به نام خودشان استفاده كرده اند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
درحالی كه عوامل سریال قهوه تلخ در صدد شكستن ركورد فروش سریال نود قسمتی خود هستند فردی مدعی شده كه مهران مدیری، خشایار الوند و امیر مهدی ژوله از نام و مضمون كلی فیلمنامه وی به نام خودشان استفاده كرده اند.

به گزارش مهر؛ سید یزدان میرزادگی كه سابقه فعالیت هنری در بخشهای فیلمنامه نویسی، دستیاری كارگردانی و بازیگری در سینما و تلویزیون را در كارنامه كاری خود دارد، سه ماه پیش شكایت نامه ای علیه مهران مدیری، خشایار الوند و امیر مهدی ژوله طرح كرد مبنی بر اینكه عوامل تهیه و پخش سریال قهوه تلخ از نام و مضمون كلی فیلمنامه وی به نام خودشان استفاده كرده اند. او مدعی است در سال 85 فیلمنامه درام قهوه تلخ را نوشته و در تاریخ 15/7/85 در بانك فیلمنامه ایران آن را به ثبت رسانده است. در مضمون فیلمنامه وی، فردی قهوه تلخ را نوشیده و به زمان گذشته رفته و دوباره با نوشیدن همان قهوه به زمان حال برمی گردد.

اما مضمون فیلمنامه نوشته شده توسط امیرمهدی ژوله و خشایار الوند با عنوان قهوه تلخ نیز تقریبا همین مضمون را دارد با این تفاوت كه نوشته این دو نفر فیلمنامه ای طنز برای سریال است درحالی كه نوشته میرزادگی درام سینمایی است. با اینحال میرزادگی می گوید می توان مضمون یك فیلمنامه را بسط داد و آن را به سریال تبدیل كرد.

بعد از طرح شكایت میرزادگی از عوامل سریال قهوه تلخ، علی زارعی، وكیل پایه یك دادگستری و مشاور حقوقی كه وكالت پرونده شكایت یزدان میرزادگی از این افراد را بر عهده دارد در تاریخ 24 آبانماه امسال نامه ای به بازپرس دادسرای ناحیه 19 تهران نوشت و در بخشهایی از آن ذكر كرد كه با استناد به بند 1 ماده 2 قانون حمایت از حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان كه هر نوشته هنری، مانند فیلمنامه اثر بوده و مورد حمایت این قانون است و استناد به ماده 3 قانون مرقوم، حقوق صاحب اثر شامل حق انحصاری نشر است و همچنین طبق ماده 17 این قانون حتی نام و عنوان و نشان ویژه ای كه معرف اثر است از حمایت این قانون برخوردار است و هیچكس در هر پست و مقامی نمی تواند آنها را برای اثر دیگری از همان نوع و یا مانند آن به ترتیبی كه القا شبهه كند به كار برد.

وی در نامه خود این سوال را مطرح كرد كه آیا استفاده از نام اثر موكل و محتوای اثر، آنهم در مهمترین قسمت فیلمنامه یعنی نوشیدن قهوه تلخ و بازگشت به زمان گذشته مصداق كامل نقض قانون حمایت از حقوق مولفان، منصفان و هنرمندان نیست؟
با توجه به ثبت اثر از جانب موكل در تنها مرجع ثبت فیلمنامه در ایران و همچنین اطلاع همگان از ثبت اثر و حتی انتشار عنوان اثر به نام موكل در مجله بانی فیلم در كنار نام آقای خشایار الوند و اثر ایشان (ماكسیما) كه اكنون ادعای نویسندگی قهوه تلخ را دارند و با توجه به پوسترهای تبلیغاتی چاپ شده در سال 86 توسط سازمان سینمایی فجر و سوابق موكل به نویسندگی جملگی حكایت از حقانیت موكل و صحت ادعای وی دارد.

زارعی در این نامه تقاضای جلوگیری از پخش سریال قهوه تلخ و صدور قرار مجرمیت را خواستار شده است. پس از آن موضوع پیگیری شد و عوامل سریال قهوه تلخ به دادسرا فراخوانده شدند. تا اینكه بعد از برگزاری جلسه ای، مهران مدیری، ژوله و الوند درخواست ده روز مهلت برای دریافت رضایت از سوی شاكی را اعلام كردند.

یزدان میرزادگی در تاریخ 7/9/1389 تنها رضایت حقوقی خود را درباره این پرونده اعلام كرد. اما او  می گوید: در این مدت عوامل سریال قهوه تلخ به صورت شفاهی قول انجام تعهداتی را به من دادند اما تا كنون به هیچیك از آن تعهدات عمل نكرده اند.

میرزادگی با بیان اینكه فیلمنامه سریال قهوه تلخ ثبت نشده است ادامه میدهد: اگر نویسندگان قبل از نوشتن هر متنی به بانك فیلمنامه مراجعه كنند دیگر شاهد آن نخواهیم بود كه دو نفر یك نام و محتوا را برای اثر خود انتخاب كنند.

علی زارعی، وكیل پرونده قهوه تلخ نیز اظهار كرد كه به دلیل تعهدات اخلاقی صحبتی نمی كنم. او عملی نشدن تعهدات شفاهی عوامل سریال قهوه تلخ را هم رد نكرد.

پرونده شكایت از عوامل سریال قهوه تلخ با وجود رضایت كتبی یزدان میرزادگی هنوز باز است و این نویسنده قصد دارد تا در صورت عملی نشدن تعهدات عوامل سریال قهوه تلخ، دوباره از مدیری، ژوله و الوند شكایت كند.