صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۸ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۲۹۴۹۹
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۴ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
«برقع» پوشش بیش از 70 درصد زنان و دختران افغان است که از آن به عنوان حجاب اسلامی استفاده می‌کنند و این پوشش هنوز هم در افغانستان به شیوه سنتی تولید می‌شود و دوامی 10 ساله دارد.

به گزارش فارس، برقع چادری مخصوص است که برخی از زنان در کشورهای افغانستان، پاکستان و کشورهای عربی از آن استفاده می‌کنند که در افغانستان این پوشش و حجاب با شکل و ظاهری کاملاً متفاوت از دیگر کشورها تولید و استفاده می‌شود.

برقع، چادری با پلیسه‌های عمودی بوده که یک کلاه متصل به خود دارد که باعث پوشش تمام بدن می‌شود و با آن فقط چشم‌ها مشخص هستند.

این چادر با داشتن کلاه تزئینی همرنگ خود که به صورت یک مهارت خاص توسط برخی خیاطان ماهر گلدوزی شده به بازار فروش عرضه می‌شود.

با وجود آزادی‌ها دولت کنونی پس از فروپاشی طالبان، برقع هنوز هم در میان بسیاری از زنان افغانستان پوششی محبوب به حساب می‌آید.

به اعتقاد زنان افغان، این پوشش کاملاً اسلامی است و آنان را از دید نامحرمان محفوظ می دارد.

برقع‌های افغانستانی دارای رنگ‌های آبی، سیاه، سفید، زرد و قهوه‌ای است که بیشتر رنگ آبی آن مورد پسند همگان است.

در جشن‌های عروسی، برقع از جمله ضروریاتی است که جزء هدایای داماد به عروس محسوب می‌شود.

وزن کلی برقع کمتر از 2 کیلوگرم است و پلیسه‌های عمودی آن توسط برخی زنان و با اتوهای ذغالی قدیمی انجام می‌شود که به گفته فروشندگان این نوع چادر این پلیسه‌ها تا 10 سال ظاهر خود را حفظ می‌کنند.

نظامیان غربی نیز به این نوع پوشش علاقه‌مند شده و به گفته فروشندگان این چادر، هر از گاهی خریدار خارجی به خصوص نظامیان خارجی برقع را به عنوان سوغات از افغانستان برای زنان خود خریداری می‌کنند.

در دانشگاه هرات که بزرگترین مرکز عملی غرب افغانستان است هنوز برخی از دانشجویان دختر از این نوع پوشش از خانه تا دانشگاه استفاده می‌کنند.

چینی‌ها از چند سال پیش تاکنون بازار افغانستان را با تولید انواع چادر حجاب «برقع» در اختیار گرفته بودند اما اکنون متوجه شده‌اند که هیچ‌گاه رقیب برقع تولیدی به شیوه سنتی در افغانستان نمی‌شوند زیرا چادر (برقع) تولید داخل طول عمر 10 ساله دارد اما نوع چینی آن عمری 90 روزه دارد.

کارخانه‌داران چینی چند سال پیش با تولید برقع که یکی از عمومی‌ترین پوشش‌های اسلامی در میان زنان و دختران  افغانستان است، اقدام به صدور این کالا به افغانستان کردند اما نتوانستند بازار این محصول را به دست گیرند.

فروشندگان هراتی معتقدند واردات برقع از کشور چین با جذابیت و مرغوبیت ظاهری و قیمت کمتر باعث جلب مشتریان برای مدت کوتاهی شد اما اکنون خریدار گذشته را ندارد.

به اعتقاد آنان، تولید مشابه چینی دوام چندماهه را هم ندارد ولی برقع تولید افغانستان تا 10 سال همان کیفیت، رنگ و طرح اصلی خود را حفظ می‌کند.

هم اکنون بیش از 200 تولیدی کوچک و بزرگ در مناطق مختلف هرات و حدود 100 مرکز فروش در این ولایت مشغول تولید و آماده‌سازی برقع کامل هستند.