صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۲۷۲۳۹
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۰ - ۱۱ شهريور ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مدیر مسوول روزنامه اعتماد گفت: در عین انتقاد و عملکرد افراد با در نظر گرفتن ضعف‌ها وقدرت‌ها باید شخصیت‌های سیاسی‌مان را حفظ کنیم.

به گزارش ایسنا، الیاس حضرتی در چهارمین نشست سالانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور که در سالن شهید چمران دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد با بیان این‌که امام (ره) پرچم آل محمد را مجددا بلند کردند، اظهار کرد: انقلاب اسلامی با شناخت دقیق فرهنگ اسلام شکل گرفت چون رهبر انقلاب یک اسلام شناس‌،مجتهد،‌سیاستمدار، جهان‌شناس و زمان‌شناس بود.

وی با بیان این‌که امام (ره) با شناخت دقیق قوانین اسلام و مقتضیات زمان،‌انقلاب اسلامی را رهبری کرد،افزود: نظام اسلامی براساس نیاز زمانه و با هدف پیاده کردن قوانین خداوندی شکل گرفت که خلاصه آن قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی بود.

مدیر مسوول روزنامه اعتماد با اشاره به این‌که فرهنگ شیعه، فرهنگ آزاداندیشی و نقادی است، تصریح کرد: برای بررسی افق پیش رو باید به گذشته نگاه کنیم و ببنیم پس از 34 سال از عمر با برکت نظام آیا در راهی که طی شده است نواقصی وجود داشته یا خیر؟ چون ما نقد را هدیه الهی می‌دانیم، پس باید نگاهی به گذشته داشته باشیم و عملکردمان را بررسی کنیم.

حضرتی با بیان این‌که در گذشته ضعف‌های وجود داشته است که باید برطرف شود افزود: شاهدیم مرتب با فراز و فرود و افراط و تفریط مواجه هستیم و این نشان از نداشتن سیستم منظم و تعریف شده است پس طراحی یک سیستم متناسب با اهداف و آرمان‌ها باید مدنظر قرار گیرد، البته ما نظام و سیستم داریم، اما کامل تدوین نشده است.

وی با اشاره به این‌که در همه موارد نیازمند استفاده از تجارب بشری هستیم، تصریح کرد: باید بپذیریم در رابطه حکومت و حکومت‌داری دیگران تجربه بیشتری دارند و گرچه شیعه ایدها زیبا و عالی دارد، اما این ایده‌ها نیازمند چکش‌کاری است که متناسب با شرایط زمان و مکان به صورت کامل در بیاید و هر پیچی متناسب با مهره‌اش باشد.

مدیر مسوول روزنامه اعتماد با بیان این‌که اولین قدم برای اصلاح این است که هر کس متناسب با تعریف شغل و تخصص در جای خود شاغل باشد خاطر نشان کرد: اگر افراد و مهره‌های یک سیستم در جای خود نباشند سیستم اصلاح نمی‌شود.

وی با تاکید بر این‌که باید قوی‌ترین افراد مقدم باشند توضیح داد: کسانی که می‌دانند با کسانی نمی دانند مساوی نیستند، همچنین باید توجه داشته باشیم که در دهه چهارم انقلاب باید تعاریف مشخصی برای سیستم داشته باشیم و تکلیف‌مان را با مردم روشن کنیم که آیا مردم هستند که ما را انتخاب می‌کنند یا خداوند در ما ویژگی‌های خاصی قرار داده و ما را انتخاب کرده است.

حضرتی با اشاره به این‌که در نظام ما همه مسوولان حکومت توسط مردم انتخاب می‌شوند و اعتبار و جایگاه افراد به رای مردم است گفت: نیازمند طراحی یک سیستم برای عملی کردن حاکمیت دینی ایده‌آل برای شیعه در دنیا هستیم چون در حال حاضر در این زمینه نقص داریم.

مدیر مسوول روزنامه اعتماد همچنین با اشاره به این‌که شنیده‌ام از آقای احمدی‌نژاد برای حضور در این برنامه دعوت کرده‌اید، اما دانشگاه مانع شده است گفت: به نظر من کار خوبی اتفاق نیافتده است چون رییس جمهور تا زمانی که در جایگاه ریاست جمهوری قرا ردارد مقام رسمی است و وقتی در آن جایگاه نباشد یک شخصیت سیاسی است پس در هر صورت باید او را نقد کرد، اما این‌که به هر دلیلی یا انگیزه‌ای مانع سخنرانی آن شویم کار درستی نیست، البته این اقدامات در مورد آقای خاتمی زیاد رخ داده است و امروز دامن‌گیر خود افراد شده است و من از این بابت متاسفم گرچه نقدهای زیادی به عملکرد آقای احمدی‌نژاد دارم، اما معتقدم اقداماتی مثبتی هم داشته‌اند.

حضرتی تاکید کرد: با همه ضعف‌ها و قدرت‌ها باید شخصیت‌های سیاسی‌مان را حفظ کنیم البته از آنها انتقادات محترمانه هم بکنیم و اشاره به این می‌کنم که در روزنامه اعتماد طی مدت ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد همیشه از لفظ آقای رییس جمهور و آقای احمدی‌نژاد استفاده کرده‌ایم و همواره تلاش داشته‌ام که بی‌احترامی اتفاق نیفتد.

به گزارش ایسنا، حضرتی در ادامه در جواب سوالی مبنی بر این‌که شما به استفاده از افراد متخصص اشاره کردید پس چرا آقای حجتی مهندسی عمران دارند به عنوان وزیر کشاورزی معرفی شدند گفت: ابتدا تاکید می‌کنم که دولت‌های مختلف وقتی سر کار می‌آیند بار سنگینی بر دوش دارند در مورد آقای حجتی باید بگویم که ایشان بعد از انقلاب در جهاد و شورای مرکزی جهاد تجربه مدیریتی داشته و آشناترین فرد به موضوع است و به نظر من با توجه به تجربه 34 ساله ایشان انتخاب خوبی شده است.

وی همچنین در جواب سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا وقتی مردم سردبیر حزب شما را انتخاب نکردند،‌تحمل نکردید گفت: در کشور تعدادی هستند که می‌گویند در انتخابات سال 88 اتفاقاتی افتاده است و عده‌ای دیگر چنین اعتقادی ندارند و من معتقدم باید در یک محیط درون خانوادگی این مسئله حل شود و باید یاد بگیریم اساس، حفظ نظام است که با نقد و آزاد اندیشی اتفاق می‌افتد.

حضرتی در ادامه با بیان اینکه بحث انتخابات سال 88 مفصل است گفت: اینکه موسوی و کروبی چه نظری دارند امیدوارم روزی شرایطی فراهم شود تا بتوانید از خودشان بپرسید اما دیدگاه‌های شخص من در روزنامه اعتماد روشن است و معتقدم باید چارچوب نظام قانون اساسی ،‌ولایت فقیه و ولی فقیه را اصل قرار دهیم و کارها را بر اساس آن حل کنیم.

وی با اشاره به اینکه پس از اتفاقات سال 88 تعدادی که مقصر بودند به زندان رفتند و یا در حبس هستند اما تعداد دیگری از مقصران هستند که آزاد می‌چرخند، افزود: پس معتقدم اگر در هر جلسه‌ای این بحث مطرح شود جز ملال خاطر چیزی نخواهد داشت چون هر وقت دوستان ما کم می‌آورند از 88 می‌گویند.

وی افزود: آقای کروبی اگر نظری داشتند و بیانیه دادند الان در حبس هستند، اما باید تکلیف افراد دیگری هم که زندان نرفتند باید روشن شود چرا که این موضوع مقصران زیادی داشت به طور مثال اینبار دیدیم که باتدابیر مقام معظم رهبری نتایج انتخابات 11 شب اعلام نشد پس روال آن به صورت طبیعی طی شد و نهادهایی که اتهاماتی به آن وارد بود حرکتی انجام ندادند.

مدیر مسوول روزنامه اعتماد با اشاره به این‌که امروز مخاطب من دانشجویان هستند که اهل فکر و نظر به حساب می‌آیند گفت: در مرحله اول نظرم این است که نباید به گذشته برگردیم و باید داستانی که خسارت‌های سنگین به مملکت وارد آورد را تمام کنیم، اما تعدادی می‌خواهند این موضوع ادامه پیدا کند پس معتقدم بهتر است هیاتی از قوه قضاییه،‌مجلس، مجمع تشخیص،‌خبرگان و غیره شکل بگیرد که به صورت بی‌طرف موضوع را بررسی کنند تا در نهایت هر کس به اندازه جرمش مجازات شود.

حضرتی در پایان افزود: مردم در انتخابات آزاد امسال نظراشان را اعمال کردند پس بهتر است یکبار هم به نظر مردم برگردیم چون عکس چیزی بود که شما می‌گویید و اگر مردم به این حرف‌ها صحه می‌گذاشتند به فرد دیگری که آرای کمی داشت رای می دادند.