صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۲۴۲۱۰
تعداد نظرات: ۵۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۰۰ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۲
پس از انتشار خبری در پایگاه خبری «انتخاب» در مورد ماجرای کرسنت، روزنامه کیهان در یادداشتی به قلم حسین شریعتمداری و همچنین در یک خبر جداگانه، ضمن وارد ساختن اتهاماتی به سایت «انتخاب» ، سعی کرد اهداف مورد نظر خود را پوشش دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


سرویس اقتصادی «انتخاب» - پس از انتشار خبری در پایگاه خبری «انتخاب» در مورد ماجرای کرسنت، روزنامه کیهان در یادداشتی به قلم حسین شریعتمداری و همچنین در یک خبر جداگانه، ضمن وارد ساختن اتهاماتی به سایت «انتخاب» ، سعی کرد اهداف مورد نظر خود را پوشش دهد.

درباره ی آنچه در مورد «انتخاب» در این روزنامه آمده و همچنین چرایی آشفتگی و سراسیمگی مدیرمسئول این نشریه از انتشار خبر مذکور، به وقتش سخن خواهیم گفت اما پس از انتشار این مطالب در این روزنامه، یادداشت های مختلفی طی روزهای اخیر توسط کارشناسان نفت برای «انتخاب» ارسال شد که در ادامه، نخستین یادداشت در مورد «قرارداد کرسنت و ابهامات ایجاد شده حول آن» خواهد آمد و قضاوت در این زمینه، به مخاطبان واگذار می شود.

متن این یادداشت به قلم «پویا نعمت اللهی»  در پی می آید:

اعلام نام بیژن زنگنه به‌عنوان وزیر پیشنهادی نفت دکتر روحانی؛ واکنش‌های متعددی را برانگیخت.

در میان این واکنش ها و عکس العمل ها مدیر مسئول روزنامه کیهان، ضمن حمله به سایت «انتخاب»، قرارداد کرسنت را بهانه برخورد و توهین قرار داد.این روزنامه به جای پرداختن و تدقیق در واقعیت قضیه با بهره گیری از صنعت مغالطه و سفسطه ، سعی کرد اهداف مورد نظر خود را پوشش دهد.

این روزنامه، به جای پرداختن و تدقیق در واقعیت قضیه؛ دست به مطایبه زده و موضوع را از دیدگاه خود پوشش خبری داده است.

انتشار نامه های سری

کیهان ادعا می‌کند  که در زمان حضور دکتر روحانی (در سمت دبیر شورای امنیت کلی)، نامه‌ای برای  آقای زنگنه  ارسال شده بود که در آن، نسبت به قرارداد کرسنت توصیه‌ها و نظراتی اعلام شده بود،  هرچند تا کنون متن کامل این نامه منتشر نشده و  رسانه‌های فوق فقط فرازهایی از آن را منتشر کرده‌اند.

صرف نظر از این‌که دسترسی کیهان به نامه‌های محرمانه‌ی شورای عالی امنیت ملی چگونه میسر بوده و این روزنامه اجازه‌ی انتشار اسناد خیلی محرمانه و سری "شورای عالی امنیت ملی" (که روزگاری باعث تعطیلی روزنامه سلام شد) را از کدام مرجعی اخذ کرده است؛ بایستی گفت که این قبیل مکاتبات بین دستگاه‌های نظام جمهوری اسلامی؛ امری کاملا طبیعی و روزمره است که در نهایت؛ جمع‌بندی نظرات و تصمیم‌گیری در مورد قراردادی همچون کرسنت، بر اساس روال‌های شناخته‌شده‌ی قانونی و اطلاع مقام‌های ذی‌صلاح  انجام می‌شود.

ماجرای کرسنت

 مورد سابقه‌ی این موضوع، لازم است  ابتدا  اشاره شود که قرارداد  کرسنت، به یکی از میدان‌های مشترک با  امارات (میدان سلمان) مربوط می‌شود.

این میدان  داراي دو مخزن مستقل نفت و گاز  بوده و  نسبت سهم ايران ؛ دو برابر امارات است.

بر اساس  آمار منتشره، میزان « گاز در جا » ی ايران حدود 6 تريليون  و 200 میلیارد فوت مكعب (TCF) و سهم امارات اندگی کمتر از  3   تريليون فوت مكعب گاز (TCF) مي باشد.

با توجه به تعجیل طرف اماراتی در برداشت از این میدان، بهتر بود که  طرح‌هایی با هدف برداشت از بخش مشترک میدان تعریف و اجرا شود. این موضوع مربوط به سال 1378  می‌شود.

 در سال 81 الي 83  قراردادي با شركت كرسنت با موضوع «صادرات گاز به شارجه»  منعقد می‌شود. اما  طرح توسعه‌ی ميدان گازي سلمان حدود 3 سال زودتر از قرارداد شروع شده بود.

 دو طرف بصورت مستقل دو طرح را تعريف و طبق برنامه مي بايستي در سال 2005 توليد گاز از اين مخزن مشترك آغاز مي گرديد.

طرف ايراني قرار بود  مجتمع دريايي سلمان را تجهیز نموده و با ساخت تاسیسات جانبی؛ هرچه زودتر  به توسعه‌ی میدان بپردازد.

از جمله‌ی این تاسیسات می‌توان به ايستگاه تقويت فشار سيري ؛  دو خط  لوله «سلمان به سيري» و «سيري به مبارك» احداث نماید که شامل حدود  215 كيلومتر خط‌ لوله بود.

همچنین طرف اماراتی هم قرار بود يك سكوي دريايي احداث کند و در کنار آن،  يك كارخانه شيرين سازي و يك خط به طول حدود 90 كيلومتر  نیز راه‌اندازی نماید.

این در حالی است که  طرف اماراتي ( ابوظبي ) سال‌هاست که  حدود 550 الي 600 ميليون فوت مكعب گاز - از این میدان مشترک - توليد مي نمايد؛ حال آن‌که برنامه‌ی  توليد  ایران، چیزی حدود روزانه  540 ميليون فوت مكعب بوده است (با احتساب گازهای همراه نفت) .

با این حساب كشور امارات حدود 10 سال است که از این مخزن مشترک برداشت می‌کند و تخمین زده می‌شود که تا کنون  حدود 3100 ميليارد فوت مكعب  تولید داشته است.

اگر ايران نيز طبق برنامه از سال 2005   دست به برداشت روزانه 500 ميليون فوت مكعب گاز  ( نيم فاز عسلويه ) می‌زد، آن‌گاه  تاكنون بيش از 46/1 تريليون فوت مكعب گاز بايستي برداشت کرده بود

محاسبات نشان می‌دهد که عدم النفع ايران از سال 2005 تاكنون به دليل عدم توليد؛ ساليانه حدود یک میلیارد و 800 میلون دلار و  عدم النفع كل در این ده ساله حدود 6600بالای  چهارده و نیم  ميليارد دلار بوده است.

فرمول قیمت گذاری

یک مقام  آگاه در وزارت نفت اظهار داشت که شیوه‌های قیمت‌گذاری در قراردادهایی نظیر همین کرسنت، بر اساس «قیمت در مقصد» بر مبنای BTU  بوده که حاصل فرمولی از گاز و سوخت‌های مایع تقطیری و نفت کوره و .... است.

در این میان، هزینه‌هایی نظیر فرآورش، انتقال، ترانسپورت و  امثال آن در مبدا  برای عرضه‌کنندگان نیز لحاظ  می‌گردد.

این مقام آگاه اظهار داشت که شیوه‌ی فرمول‌نویسی به صورت «سبدی از فرآورده‌های نفتی همچون نفت کوره  و گاز و سایر فرآورده‌ها» است. همه‌ی این شاخص‌ها در قالب  index  تابعی از «قیمت‌های روز» این فرآورده‌ها هستند که خود تابع قیمت‌های بازارهای جهانی است. به بیان علمی؛  قیمت‌های فوق در سبد مربوطه، همگی «متغیر» و «شناور» هستند و نمی‌توان از ابتدا تا انتها، یک رقم را به عنوان  fix  price  (قیمت ثابت) در نظر گرفت.

این خطای ادراکی را باید متوجه  کیهان و رسانه‌های مشابه آن دانست که از همین ابتدا  برای یک قرارداد چندین ساله، اقدام به محاسبه‌ی سود و زیان کرده‌اند!

مشخص است که حتی  از منظر حسابداری هم نمی‌توان برای قراردادی که هنوز به مرحله‌ی اجرا نرسیده است، هیچ‌گونه «سود» یا «زیانی» را شناسایی و اثبات  نمود.  

دقت داریم که در همین قرارداد مورد بحث، تا  مقطع تحویل قاعدتاً اجزاء و فاکتورهای متعددی می‌بایستی لحاظ گردد که لامحاله هیچ‌کدام از آن‌ها را نمی‌توان «ثابت» و «قطعی» فرض کرد.

به طور کلی، تمامی متغیرهای موجود در قیمت‌گذاری گاز در قرارداد کرسنت، در زمره‌ی متغیرهای «در معرض نوسان» قرار دارند.

مقامات آگاه و مطلع از مفاد قرارداد،  اذعان کرده‌اند  که در تنظیم این قرارداد، به همین‌ها اکتفا نشده و حتی  امکان «هرگونه تعدیل» در اجزای قرارداد و خصوصاٌ «نحوه‌ی قیمت‌گذاری» نیز پیش‌بینی شده  و «قابل‌تجدیدنظر» دانسته شده است.

ذات و ماهیت بازار نفت، ملازم بروز نوسانات متدوام  است که همه‌ی این نوسانات بر اساس منطق عرضه و تقاضا، لاجرم تاثیر خود را بر فاکتور قیمت نهایی فروش باقی می‌گذارند.

خلاف اصول اقتصادی و منطقی است  که یک مشتری از هم‌اکنون اقدام به «فیکس‌کردن» یک قیمت برای مدت  دو دهه بعد از  مقطع حاضر داشته باشد

اتفاقاً سست‌بنیادی استدلال‌های کیهان هم در همین‌جا مشخص می‌شود که بدون اطلاع از مفاد قرارداد و بر اساس «یک گمانه‌زنی بدبینانه» و اظهارات افراد غیرمسئول، داوری کرده و حکم به خیانت می‌دهد.

لازم به ذکر است که از منظر حقوقی و  تعاملی؛ در قراردادهای بزرگ، به فاکتورهای موجود در «مطلوب‌ترین آلترناتیو در مذاکره برای توافق» استناد می‌شود. این عبارت را  با نام مخفف « باتانا » هم  یاد می‌کنند که  همان  (Best Alternative To a Negotiated Agreement)   است.

  « باتانا »  به این مفهوم دلالت دارد که  هر دو طرف مذاکره، با چه دیدگاه و یا خواسته‌هایی وارد مذاکره می‌شوند. به عبارت دیگر باید در « باتنا » مشخص شود که « مطلوب مذاکره و توافق» چیست؟

در این زمینه گفته می‌شود که صرفاً نتیجه‌ی مذاکره باید  «پذیرش توافق مطلوب» و یا « عدم پذیرش توافق نامطلوب » باشد.

فی‌الواقع  ملاک اصلی در نتایج مذاکرات هم همین دو اصل است. اگر  توافق طرفین بر اساس « باتانا » باشد، قاعدتاً مذاکره به نتایج مطلوب رسیده است. در غیر این صورت باید تصمیم گرفت که چه موضعی را در مذاکرات آتی  اتخاذ کرد که به سناریوی مطلوب نزدیک باشد.

جزایر سه گانه!

اما یکی دیگر از محورهای ادعای کیهان  آن است که در جریان این قرارداد، نیم‌نگاهی هم به جزایر سه‌گانه‌ی ایرانی خلیج همیشه فارس وجود داشته است.

به طور خاص، کیهان درصدد القای این مسئله است که طرف اماراتی، می‌خواسته بابت این قرارداد، باج‌گیری کند و  چه چیزی بهتر از تغییر موضع ایران در مورد  جزایر ایرانی خلیج فارس!!!

این ادعا تا آن درجه خنده‌دار است که حتی نیاز به پاسخ‌گویی هم وجود ندارد، چرا که از یک سو وزارت نفت اساساً  هیچ صلاحیتی برای ورود به این موضوع نداشته و از سوی دیگر چگونه ممکن است که به خاطر یک قرارداد ؛ موضع برحق و قانونی و تاریخی کشورمان در مورد این جزایر؛ نادیده انگاشته شود؟

گویی کیهان به این موضوع توجه ندارد که روابط بین دستگاه‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی به گونه‌ای تدوین و تعریف شده که هرکدام از آن‌ها علاوه بر رعایت مصالح عالیه‌ی نظام، از منظر نگاه تخصصی خود به قضایا و مسائل مبتلابه نگاه می‌کنند. نهایتاً این‌که تصمیمات مربوطه،  طی  روند  قانونی خود اتخاذ شده و تصمیم‌گیری در مورد قرارداد کرسنت نیز  نمی‌تواند جدا از این اصل متعین قانونی و حقوقی باشد.

باید توجه داشت که بنا بر ملاحظات سیاسی و منطقه‌ای، همواره توسعه‌ی روابط دوجانبه فی‌مابین ایران و امارات مورد توجه مقامات دو کشور بوده است.

آیا آن‌گونه که کیهان ادعا می‌کند؛  این روابط، به معنای عدول از منافع ملی است؟

از یاد نبریم که مذاکرات دامنه‌دار و قرارداد اصلی در دوران وزارت آقای زنگنه منعقد شده و  تمامی مشکلات داخلی و مربوط به آن نیز مرتفع شده بود. در آن زمان مباحثی مانند تاخیر در تحویل؛ کاهش مقادیر کمی (با نگاهی به الزامات مصارف داخلی کشور) و بالاخص امکان تجدیدنظر در قیمت‌ها گنجانده شده و مکانیزم‌های حاکم بر قرارداد نیز به تمامی تبیین گردیده بودند.

اطلاعات شفافی نیست

ذکر این نکته لازم است که در دولت نهم ، این قرارداد جهت تعیین‌تکلیف در اختيار مرحوم كردان (وزیر کشور وقت)  قرار گرفت.

هرچند مرحوم کردان قصد داشت توافقات با شرکت کرسنت را نهایی سازد، اما  بنا بر نقدهای  روزنامه‌ی کیهان، اقدامات آن مرحوم،  عملاً  ناکام ماند.

بدین ترتیب؛  عملاً پرونده‌ی کرسنت از همان موقع؛  از  مجراهایی خارج از «وزارت نفت» مدیریت شده است.

تا این‌جای کار؛ تقریباً اطلاعات شفافی وجود دارد (که البته روزنامه مذکور می تواند براساس همان شیوه متداول خود، نسبت به انتشار باقی اسناد مبادرت ورزد). اما بعد از این مقطع، بیش‌تر اطلاعات  در هاله‌ای از ابهام و به صورت «شنیده‌ها» باقی مانده است.

تنها  نکته‌ای که همگان بر آن اتفاق نظر دارند، این است که  مدیریت این قرارداد در  مراجع فوق؛ هیچ‌گاه به دقت و مراقبت‌های دقیق حقوقی و مالی و فنی (که توسط کارشناسان و مدیران ارشد  وزارت نفت صورت می‌گرفته) نبوده و بنابراین هرگونه توافقی که در  هر مرجعی خازج از  وزارت نفت بر این قرارداد صورت بگیرد؛ مسئولیت هرگونه تبعات مالی و اقتصادی آن برعهده‌ی وزارت نفت نخواهد بود.

کیهان پاسخ دهد

اکنون کیهان در صورتی که به دنبال آشکارشدن حقیقت است، باید به دنبال یافتن پاسخ برای پرسش‌های ذیل باشد:

  1 –  چرا این پرونده در دولت نهم  (که اتفاقاً این دولت مورد حمایت شدید کیهان بوده)؛ در اختیار آقای کردان (که هیچ‌گونه سابقه و آشنایی با مقوله‌ی قراردادهای نفتی نداشته)، گذاشته شده  است؟

2 – بر اساس شیوه‌های محاسباتی مختص کیهان، بی‌مناسبت نخواهد بود که  میزان  عدم‌النفع ناشی از  «عملیاتی‌نشدن این قرارداد»  مشخص گردد. کیهان  چگونه و به چه طریقی اقدام به محاسبه‌ی منافع و مضار قرارداد کرسنت کرده است؟

3 -  عددگذاری در فرمول‌  محاسبات قیمتی، بر چه مبنایی صورت گرفته است؟

4 -  سبد قیمتی و بهای فرآورده‌های متناظری (که طی آن به قیمت نهایی فرمول کرسنت می‌رسیم) به چه شکلی در محاسبات کیهان  منظور شده است؟

5 -  مرجع قیمت‌گذاری مورد نظر کیهان، کدام بازار (یا سایت یا مجله یا  نشریه) بوده است؟

و خیلی سؤالات دیگر ... که اگر کیهان به همین پنج  سؤال جواب صحیح بدهد، قطعاً  صحت ادعای خود را به اثبات رسانده است!


نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵۱
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
۰۰:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۰
احسنت بر آقای فقیهی و سایت خیلی خوب انتخاب
سایت " انتخاب " انتخاب همه افراد فهیم و امروزی
ناشناس
|
۲۰:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
متاسفم که چنین رفتارهای رسانه ای از چنین فردی همچنان ادامه دارد
ساسان
|
۱۹:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
ترکوندی انتخاب جان
ناشناس
|
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
جواب اول اقای حسین شرتعتمداری سایت انتخاب رابا امریکااسراییل متهم میکند از گرو فتنه انحراف هستید
یک ایرانی
|
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
بابا کی برای لاطائلات این آدم تره خورد می کند که شما این همه زحمت کشیده و به اصطلاح جواب این آدم را داده اید. ضمن این که اگرشما یا هر کس دیگری هزار بارهم به طور مستند پاسخ او را بدهید یقین بدانید که او آدمی نیست که حرف منطقی و حق سرش شود وبه اصطلاح از جواب شما قانع شود. بنابراین اگر هم صرفا برای قانع ساختن مخاطبان عاقل خود این پاسخ را داده اید که خیلی هم خوب کاری کرده اید لطفا بیش از این در دام پاسخ اندر پاسخ های صدتا یه قاز این داش شریعتمداری نیافتید که هیچ فایده ای بر آن مترتب نخواهد بود....
ناشناس
|
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
بعضی وقتا کیهان برای اتهام زدن سند و مدرک لازم ندارد کافیست طرفش با او هم فکر نباشد. حالا هم شما هزار سند و مدرک برای حقانیت گفته هایت رو کن چه فایده
علیداد
|
۱۸:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
شریعتمداری این همه اسناد محرمانه و فوق محرمانه رو از کجا میاره؛من از روزی که ایشونو شناختم میترسم که همه مکالمات تلفنی و ایمیل و سایر مسائل خصوصی رو شریعتمداری داره رصد میکنه.حالا سندای خودساخته یا بهتره بگم کیهان ساخته رو میشه فهمید ولی انتشار هر روز اسرار محرمانه جای تعجب داره وتعجب آورتر مصونیت پولادین ایشون هست که با این همه تهمت و افترا بستن به همه،کسی یا نهادی یه سوال از ایشون نمیکنن
احمدی
|
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
گاهی برخی اشخاص یا دستگاه ها با ارائه برخی استدلال های به ظاهر منطقی و پی گیری های زیاد از انجام کاری جلوگیری می کنند و سالها بعد مشخص می شود تمام آن استدلال ها و مدارک توسط سرویس ها اطلاعاتی دشمن در اختیار آنان قرار داده شده بوده تا آز انجام آن کار که در نهایت برضد او بوده جلوگیری کنند و این گونه موفق می شده اند!!!
مانی
|
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
درود بر شما عالی بود ....
ناشناس
|
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
انتشار نامه های سری توسط برادر پوآرو
دسترسی کیهان به نامه‌های محرمانه‌ی شورای عالی امنیت ملی چگونه میسر بوده و این روزنامه اجازه‌ی انتشار اسناد خیلی محرمانه و سری "شورای عالی امنیت ملی" (که روزگاری باعث تعطیلی روزنامه سلام شد) را از کدام مرجعی اخذ کرده است.
--- آیا اینبار نیز مسئولان قضائی با حسین شریعتمداری همانگونه رفتار خواهند نمود که با سلام انجام دادند؟
میلاد
|
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
هی باید اولش گله کنیم بعد نظرمون منتشر بشه؟
این روزنامه کیهان هم پدرمونو در آورده با این اخبار غلطش ، بدتر از همه این که به ما اتهام زده
فقط بلدن گاف بزنن
ناشناس
|
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
اصلا يك سوال عاميانه از برادر شريعتنداري:
اگر اين قرارداد براي كوتاه آمدن در مقابل امارات بوده چرا امارات چنين ادعايي را مطرح نكرده اند؟ يعني مثلا بگويند كه ايراني ها به ما باج دادند تا ما سكوت كنيم. اونوقت هم مي تونستن تو بوق و شيپور بكنن كه آي ملت از اونجايي كه ايرانيها به ما دارن باج ميدن پس مطمئنا خود اونها هم بر عربي بودن جزاير صحه ميگذارند.
وقتي مرضي در جسم آدم وارد شود اگر خوش خيم باشد با روشهاي پزشكي معمول قابل علاج است اما اگر بيماري ناشناخته و خطرناكي چون سرطان يا امثاله گريبان وي را بگيرد ديگر معلوم نيست علم پزشكي بتواند راه حلي داشته باشد. از همه اينها بدتر مرضي است كه همزمان با تكامل عقل و قوه فكر در روح و انديشه انسان رسوخ كند و تمام اعمال و گفتار و تفكرات آدمي را تحت حاكميت خود داشته باشد مانند وسواس، بدبيني، دوشخصيتي، چندشخصيتي، ساديسم و ... . آنموقع است كه شايد هيچيك از شاخه هاي علوم پزشكي و غير پزشكي جوابگو نبوده لاجرم فرد را يا بايد در جامعه رها كرد و يا ايزوله اش نمود. حال برادر حسين را كه ايزوله نمي توان كرد پس بايستي او را كه در جامعه رها شده است تحمل نمود. همين!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۰:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
افرین خیلی خوب بود
محمد ج
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
ای کاش این مدیر لایق سکان وزارت نفت را به دست بگیرد
مدیر کاردان و لایق ای هستن و تخریب ایشان جز دردسر بیشتر و بیشتر برای کشور و پالایشگاه ها هیچ سودس ندارد
ناشناس
|
۱۴:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
مشي و مرام غيراخلاقي و ناجوانمردانه كيهان و كيهانيان ديگر براي همه آشكار شده است. درباره قرارداد كرسنت بارها و بارها پاسخ مستدل و منطقي توسط شخص آقاي زنگنه يا معاونان ايشان يا كارشناسان مستقل حوزه نفت و انرژي داده شده است از جمله جناب دكتر نرسي قربان و ... .
كاملا مشخص است كه اين رويه كيهان . ريشه فني ندارد بلكه مثل هميشه ريشه سياسي و باندي و جناحي دارد. پاسخ كيهان را يك بار ديگر . سايت خبري انتخاب دادند. بگذريم.
از سال 81 استخدام شركت ملي صنايع پتروشيمي شدم و در عسلويه هستم .شماره پرسنلي 6 رقمي دارم. هم زمان دولت خاتمي و وزارت مهندس زنگنه را ديده ام هم دوران دولت احمدي نژاد و وزراي مختلفش را. البته باعث تاسف عميق من است كه افراد كاركشته اي چون وزيري هامانه يا آقاي نوذري هم به دليل عدم همسويي فكري با شخص احمدي نژاد به دليل انتقادات از مشي غيركارشناسي رييس دولت كنار گذاشته شدند درست مثل شخصيت فرهيخته اي چون دانش جعفري در وزارت اقتصاد و ... .
از زبان من بشنويد واقعيتهاي تلخ پارس جنوبي و عسلويه را. مطمئنا منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي ماهشهر هم دقيقا به سرنوشت تلخ عسلويه دچار شد. به شما قاطعانه مي گويم هر آنچه كه از بهره برداري فازهاي گازي پارس جنوبي و توليد گاز شيرين و ... است و هر آنچه كه توليد و بهره برداري از مجتمعهاي پتروشيمي حاضر در اين منطقه است همه اش به دوران آقاي خاتمي برمي گردد. از سال 84 به بعد شما حتي يك فاز گازي يا يك مجتمع پتروشيمي را نمي بينيد كه آغاز شده باشد و پايان يافته باشد و به بهره برداري واقعي رسيده باشد. باعث تاسف عميق است كه صداي و سيماي به اصطلاح ملي؟ ما در 8 سال اخير به جاي گوشزد كردن مسائل تلخ عسلويه و ماهشهر و .. و مطرح كردن به ركود و رخوت كشيده شدن عسلويه و بيكاري گسترده كارگران و ... با مسوولان منتسب به دولتهاي نهم و دهم مصاحبه مي كرد و عسلويه را در حال رونق و شكوفايي بيشتر و گلستان معرفي مي كرد!! و البته صدا و سيما پاداش حمايتهاي عجيب و غريب و سفيدنمايي هاي بي حد و حصرش را از دولت گرفت! كه مي دانيد ....
شما را به خدا قسم مي دهم اگر به كشور و مردم و نظام و انقلاب علاقه داريد حداقل به وزير پيشنهادي نفت راي اعتماد دهيد. به خدا قسم من با انتخاب ايشان نه ارتقاي مقام خواهم يافت و نه هيچ چيز ديگر . يك مهندس شيمي هستم كه مثل هزاران نفر ديگر در صنعت نفت اين كشور كار مي كنم . اما خواستم گوشه اي از واقعيتهاي صنعت نفت كشور را در 8 سال گذشته گفته باشم تا نمايندگان مجلس در نظر بگيرند.
داود
|
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
احسنت . امیدوارم آقای شریعتمداری که نقش مهمی در گل آلود کردن فضای حاکم بر جامعه دارند یا به خود آمده و یا از ادامه فعالیت منع شوند .
رضا
|
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
کیهان نمی خوانم و اصلا برای مهم نیست که این یارو (شریعت نداریه یا مداریه چی میگه
امید
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
حرف حساب جواب نداره... کیهان لطفن با استدلال جوابشو بده ببینیم...
ناشناس
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
مرحبا بر کیهان
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۰:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
اشتباهی لایک زدم
حسین
|
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
++لطفا بسته پیشنهادی منو به دست مدیر سایت برسونید.++ لطفا در قسمت طنز سایتتون مطلبی تحت عنوان کابینه ای که امثال آقای شریعتمداری آرزو داشتن آقای روحانی معرفی کنه منتشر کنید و توی اون به هر کدوم از اشخاص مد نظر ایشون یه پستی بدید خودشون هم قاعدتا کمتر از معاون اولی شایستشون نیست.
مازندران
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
از سایت انتخاب بخاطر تحلیل فوق و تمام تحلیل های روشنگرانه خود که الحق و الانصاف بدون هیچ غرض ورزی و با رعایت کامل اصول اخلاقی-رسانه ای در مقابل بی اخلاقی های برخی رسانه های خبری و روزنامه هایی همچون کیهان صورت می گیرد نهایت تشکر را دارم .
ناشناس
|
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
آقای شریعتمداری حنای شما برای مردم رنگی نداره لطفا اینقدر حرف نزنید بگذارید کشور آرام باشه !
حسن
|
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
سايت محترم انتخاب. خدا عمرتون بده كه حقيقت را بازگو مي كنيد و منافع ملي را در نظر مي گيريد. آن چيزي كه براي مردم حتي مردم عادي و كم اطلاع از مسائل اقتصادي و سياسي به بركت؟ دولت فخيمه مورد حمايت كيهانيان آشكار شده است اين است كه اگر اين آقايان درست مي گفتند و براي منافع ملي كار كرده بودند الان بايد كوچكترين مشكل اقتصادي و معيشتي در جامعه نبود در حاليكه اغلب مردم با كاغذپاره شدن پول ملي . صداي خردشدن استخوانهايشان در زير چرخ دنده هاي سنگين و روغن نخورده و زنگ زده اقتصاد دولتهاي نهم و دهم مدتهاست به گوش مي رسد و آقايان در فكر پرداخت پاداش و سكه به يكديگر و خيرات كردن زمينهاي گرانقيمت نمايشگاه بين المللي و كيسه بيت المال بين خود حتي در روزهاي آخرين هستند.! و البته كيهان هم وحشت كرده است كه منافعش به خطر بيفتد.
بسیجی امام
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
با سلام
اضافه بفر مائید به سوالات مناسبتان این سوالات را :
ـ خسارت مورد درخواست شرکت کرسنت که در دادگاههای بین المللی اقامه شده توسط چه کسی وپرداخت خواهد شد!؟
ـ تاسیسات و لوله های زیر بستر دریا که اکنون عمر مفید خود را از دست داده و دچار پوسیدگی شده اند در کجای فرمول کیهان قرار میگیرد؟
به دنبال متخلفین پرونده کرسنت و ایجاد فضای امنیتی و مافیای نفتی به ارزش از بین بردن میلیاردها میلیارد دلار سرمایه های ملی مورد پسند کیست!؟
بهتر نبود که اهتمام ملی در دولتی که خود را دست پاک ترین دولت طول تاریخ میدانسته ـ و اتفاقا تمام ارکان نظام نیز با آن هماهنگ بودند ـ بر اجرای قرارداد با کرسنت و اصلاح کاستی های آن قرار میگرفت تا موجب بروز خسارات عظیمی که هر روز بر وسعت آن افزوده میشود نشویم!
راستی دلسوزانی که وامصیبتا و وا اسلاما و سر میدادند و گزارشات اولیه از خیانت خانواده هاشمی و وزیر نفت وی را در اختیار امثال کیهان قرار دادند، چه اهدافی داشتند و با کجا هماهنگ بودند !!!؟ دلشان برای منافع ملی سوخته بود یا با رقیبان کرسنت بسته بودن !!!؟
كارمند شركت نفت
|
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
بابا يكي هم محض رضاي خدا نظرات كارشناسان و تكنسينها و مهندسين شاغل در خود صنعت نفت را بپرسه نه بره سراغ روزنامه نگاران و سياسيوني كه بيشتر اوقات از روي هواي نفس و گرايش سياسي و مادي حرف مي زنند. به نظر ما بهترين دوران صنعت نفت كشور و رونق عسلويه و ماهشهر و ... به دوران 8 ساله مهندس زنگنه با كادري مجرب و مديراني قوي و شايسته برمي گرده. نه 8 سال اخير كه به قول يك نماينده مجلس در صنعت نفت واقعا "فاجعه " اتفاق افتاده است. كافي است كسي قبل از سال 84 در عسلويه كار كرده باشد و اين 8 سال اخير را هم ديده باشد به خيلي مسائل پي خواهد برد. تو را به خدا بگذاريد اقتصاد اين كشور يه كم جون بگيره . در 8 سال اخير خيليها در عسلويه بيكار شدند و به خاطر عقب ماندگي در بهره برداري از فازهاي جديد پارس جنوبي . سال به سال عقب افتادگي مان در برداشت از منابع مشترك پارس جنوبي از قطر بيشتر شد كه الان به جايي رسيده كه قطر بيش از سه برابر ايران از اين منابع برداشت مي كنه. تو را به خدا و مسلماني تون قسم اگر به فكر مردم و انقلاب و كشور هستيد سنگ اندازي نكنيد.
محمد
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
کیهان پاسخ نمی دهد چون نیازی ندارد. فلسفه وجودی کیهان بر مبنای اتهام زنی است. اکنون نیز وظیفه خود را در این مسئله انجام داده و تمام.
كارمند شركت نفت
|
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
خود آقاي شريعتمداري و دوستانشان به خوبي مي دانند كه اگر قرارداد كرسنت مشكلي داشت تا حالا مجلس اصولگراي وقت . وزير نفت وقت را بركنار كرده بود ضمنا به خوبي مي دانند كه اين داستان . يك سناريويي بود كه به مانند لغو قرارداد فرودگاه امام ره توسط شركت مطرح تاو تركيه يا لغو پروژه اپراتور ترك سل و ... ريشه سياسي داشت و نه منشا فني. جناب دكتر نرسي قربان از كارشناسان مستقل انرژي بعدها مطرح كردند كه اين قرارداد با توجه به شرايط آن موقع و قيمت آن روزها و اينكه ما از ميدان گازي سلمان بدون اين قرارداد هيچ بهره اي نمي بريم و همه سودش به امارات مي رسد و ... قراردادي بود كه به نفع منافع كشور بود. اتفاقا آقاي شريعتمداري كه اين همه اطلاعات دارند اطلاعات شفافي درباره قرارداد صادرات گاز به پاكستان و عراق و تركيه در دوران دولت محبوبشان به مردم ارائه كنند.!
كارمند شركت پتروشيمي در عسلويه
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
آقاي تركان همين چند هفته پيش گفتد در دو سه سال اخير حدود 40 ميليارد دلار در پارس جنوبي هزينه شده است در حاليكه هنوز حتي يك فاز پارس جنوبي هم به بهره برداري كامل نرسيده است هر چي الان فاز در حال بهره برداري و توليد در عسلويه است و هر چي مجمتع پتروشيمي در حال بهره برداري و توليد در عسلويه است همه اش مال زمان آقاي خاتمي و وزارت آقاي زنگنه است. استخدام سال 81 شركت ملي صنايع پتروشيمي هستم و شماره پرسنلي 6 رقمي دارم اما به شما بگويم در اين 8 سال چه واقعيتهاي تلخي بر عسلويه رفت هيچ وقت هم صداي ما نه در دولت نه در صدا و سيماي به اصطلاح ملي؟ و البته دولتي ؟ شنيده نشد هر چه بود صحبتهاي پرزرق و برق مسوولان پارس جنوبي بود كه به علت انتساب به دولتهاي نهم و دهم و گرايش به دولت. نه تنها واقعيتهاي تلخ عسلويه و پارس جنوبي و عقب افتادگي مستمر از قطر را پنهان مي كردند بلكه با به به و چه چه از پيشرفت خيره كننده فازها و توليد و .... سخن مي گفتند!! نمي دانم اينها اگر اعتقادي به قيامت و منافع ملي و اسلام داشتند چرا واقعيات را نمي گفتند تا مسوولان ديگر حتي مجلسيان و ... چاره اي بينديشند؟!
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۰:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
خدایی اون سالها از هر کس می پرسیدید کجا کار می کنی با رضایت وافتخار می گفت عسلویه از اشپز گرفته تا بهترین مهندسان با تجربه
ناشناس
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
آقای شریعتمداری خیال کرده همه ی مردم کشور جاسوس و خائنن و فقط خودش و دار و دستش دلسوز مملکتن. نقدهای بی منطق این فرد حتی آدمهای بی طرف هم منزجر میکنه.
حامی اصلاح واعتدال
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
سلام آقای شریعتمداری وبرادر دوقلوش فارس در هیچ زمینه ای تخصص ندارند فقط با تهدید وتهمت وافترا کارهاشونو پیش میبرن.البته باید بدونیم که جواب .......
ناشناس
|
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
اگه زیاد گیربدی به حسین جون میدم جرج سورس یه حالی بدهد به شما که تا ابدا سر بلند نکنی ها!
ناشناس
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
انتخاب اگه نمی دونی بدان گر چه کیهان روزنامه ای افراطی هست .. ولی پرونده کرسنت رو روزنامه های اصلاح طلب می خواستند مربوط به دولت نهمش کنند ولی وقتی زوایای قرارداد مشخص شد همشون سکوت کردند ...این قرارداد در زمان خود اقای زنگنه بوده و باید قوه قضایه بررسی می کردد یا دیوان عدالت اداری که سکوت کردند
ناشناس
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
سخت در اشتباهيم اگه فکر کنيم کيهان به اندازه سرسوزنى, رسانه اى بااخلاق و در راستاى منافع ملى است....واقعا متاسفم براى اين رسانه جعلى
ناشناس
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
مثل تهمت و افترا و دروغ و پارازیت و نشر آ ن در روزنامه کیهان در زمانه فعلی نظام سیاسی ایران مثل ضرب المثلی معروف "یک دیوتنه سنگی در چاه می اندازد هزار عاقل باید بسیج شوند تا با وقت و هزینه زیاد سنگ را بیرون آورند" است.
خاک
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
با تشکر از سایت انتخاب
شما نگران نباشید برادر حسین از جای دیگه میسوزه!
اصلا این نشریه به چه دردی میخوره جز پاک کردن شیشه های خونه دم عید!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
گل گفتی. این روزنامه شدیداً مورد علاقه مادرم است. البته جنس کاغذش. جن میدهد برای گردگیری وسایل خانه و پاک کردن شیشه ها. خدا کند گرانش نکنند. چون دیگر به صرفه نیست طفلکی مادرم!
راد
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
مگر جناب کيهان نمي گويد که آقاي روحاني با کار آقاي زنگنه مخالف بوده است. حالا که آقاي زنگنه از سوي آقاي روحاني به عنوان وزير معرفي شده است آدم مي ماند که دم خروس را باور کند (معرفي آقاي زنگنه به عنوان وزير) يا قسم حضرت عباس را ؟ (تذکر آقاي روحاني به آقاي زنگنه) اين جاست که مشخص مي شود چه کسي راست مي گويد و اندازه حرف هاي بدون سند و مدرک مشخص مي شود.
علی
|
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
کیهان را نباید جدی گرفت. شما آسمان بروید یا زمین بیایید حسین شریعتمداری از علم غیب خبر دارد و اوست که تعیین می کند که چه کسی خائن یا جاسوس یا بی دین نیست! (نه "هست" بلکه "نیست"! چون از نظر ایشان همه "هستند" مگر خلافش را ایشان "تعیین" نمایند!)
محمد
|
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
باور کنید کسی به نظرات برادر حسین اهمیتی نمیده, شما هم اینقدر بهش توجه نکنید.
کامران
|
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
انتخاب تو خودت را ناراحت نکن. شریعتمداری است دیگر. اگر اینطوری نکند باید تعجب کنیم. یک زمانی هم خاتمی را جاسوس آمریکا و اسراییل خواند تا او را خراب کند اما
هزار دشمنم ار می‌کنند قصد هلاک
گرم تو دوستی از دشمنان ندارم باک
به لطف خدا خاتمی چنان جایگاهی در بین مردم پیدا کرده است که اکنون پر بیننده ترین خبرها در اکثر خبرگزاری ها آنهایی است که اسم خاتمی در آن باشد.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
افرین
ناشناس
|
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
آقا کیهانه دیگه بیشتر از این انتظار نیست ...روزنامه فکاهیه دیگه..
پارسا
|
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
اقای شریعتمداری سکوت اختیار کن و در کشور آشوب به پا نکن !
پاسخ ها
کیوان
| |
۲۲:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
کیهان باید پاسخگوی ادعاها و تهمت هایش باشد.
عباس
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
درود بر سایت انتخاب وتوضیح دقیق وشفاف آن
ناشناس
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
شریعتمداری از چی میترسه...منافع و پیشینه چه کسانی قرار به خطر بیافته...
ناشناس
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
آقا چرا وقتتون رو برای پاسخ به کیهان می گذارید.به قول قرآن جواب کیهانیسم ها یک حرف است"سلام"
عبدلله
|
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
درود بر انتخاب
علیرضا پورنقی
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
احسنت