صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۲۴۱۱۶
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۱ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :  دکتر عباس صداقت در گفت‌وگو با ایسنا ، درباره چگونگی انتقال و همچنین روش‌های پیشگیری از انتقال HIV از مادر باردار به نوزاد، گفت: یکی از مواردی که امروزه بسیار مطرح است، بحث پیشگیری از انتقال HIV از مادر باردار به نوزاد است؛ به طوری که کشورهای جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران در اجلاس سازمان ملل در زمینه برنامه‌های ایدز، متعهد شده‌اند که برای به حداقل رساندن موارد انتقال HIV از مادر باردار به نوزاد تلاش کنند.

 به گفته وی، انتقال HIV از مادر باردار به نوزاد در سه مرحله اتفاق می‌افتد؛ در مرحله بارداری، زایمان و مرحله شیردهی. به همین دلیل مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با همکاری دفتر سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت برنامه‌ای تحت عنوان «پیوند برنامه‌های سلامت باروری و خدمات پیشگیری از HIV» در دست اجرا دارد.

 صداقت افزود: تاکید می‌کنیم زنانی که به هر دلیلی احساس می‌کنند همسرشان در معرض رفتارهای پرخطر مرتبط با HIV مانند مصرف تزریقی مواد مخدر، سابقه زندان یا رفتارهای جنسی پرخطر قرار دارد، قبل از بارداری حتما به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری مراجعه کرده، تحت مشاوره قرار گیرند و تصمیم به بارداری‌شان حتما با مشاوره همراه باشد.

 وی ادامه داد: همچنین در صورتی که فردی باردار است و به هر دلیل احساس می‌کند در معرض این ویروس قرار گرفته، جهت شروع درمان‌های پیشگیری به منظور پایین آوردن بار ویروس در بدن و کاهش خطر انتقال به جنین، حتما تحت مشاوره بیماری‌های رفتاری قرار داشته باشد.

 سزارین؛ روش زایمانی توصیه شده برای مادران مبتلا به HIV

 صداقت در پاسخ به سوالی درباره روش زایمان توصیه شده برای مادران باردار مبتلا به HIV، گفت: توصیه‌ ما در این زمینه زایمان به روش سزارین است تا خطر انتقال HIV از طریق کانال زایمانی کاهش یابد.

 وی همچنین درباره شیردهی مادران مبتلا به HIV نیز گفت: با توجه به اینکه نظام سلامت کشور بسیار قوی است، خدمات در اقصی نقاط کشور به صورت سطح‌بندی ارائه می‌شود و امکان تغذیه رایگان نوزاد با شیر مصنوعی وجود دارد، به مادران بارداری که وضعیت بیماری‌شان مشخص شده و مبتلا به HIV هستند توصیه می‌شود که تا حد امکان نوزاد از شیر مادر مبتلا به HIV تغذیه نکند و از شیرهای جایگزین، شیرخشک و شیرمصنوعی استفاده شود.

 صداقت در این باره افزود: شیرهای مصنوعی نیز از طریق نظام سلامت به صورت رایگان در اختیار مادران باردار قرار می‌گیرد تا نوزادان در معرض مسایل مربوط به سوء تغذیه به دلیل عدم تغذیه با شیر مادر قرار نگیرند.

 رییس اداره ایدز وزارت بهداشت گفت: اگر پیش از بارداری یا اوایل دوران بارداری ابتلای مادر به HIV تشخیص داده شده، تحت مراقبت‌های مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری قرار گیرد و داروهای تجویزی‌اش را به درستی و به موقع مصرف کند، امکان آن وجود دارد که خطر انتقال HIV از مادر باردار به نوزاد به طور چشمگیری کاهش یابد. اگر به این موضوع توجه نشود، با نوزادانی مواجه خواهیم بود که بدون آنکه از نظر رفتاری بتوان مداخلاتی را برای آنها انجام داد، از بدو تولد مبتلا به این بیماری خواهند شد. علاوه بر آن، این مساله می‌تواند بار زیادی را برای اقتصاد سلامت به دنبال داشته باشد. طبیعی است بی‌توجهی به این موضوع سبب می‌شود فرد از بدو تولد به بیماری مبتلا باشد که درمان و مدیریت آن چندان هم ساده نیست.