پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در حالی که تنها یک روز به برگزاری مراسم تنفیذ ریاست جمهوری حجت الاسلام روحانی و سپس تحلیف و معرفی کابینه باقی مانده، طرح موضوع احتمال معرفی رحمانی فضلی به عنوان وزیر کشور، باعث شد حملات شدید و اندکی غیرطبیعی علیه لاریجانی در فضای مجازی و برخی نخبگان به وجود آید که شائبه ایجاد سناریوی اختلاف افکنی بین معتدلین را به وجود آورده است.
به گزارش سرویس سیاسی انتخاب ، این فضا که با خبرسازی غیرواقعی یکی از رسانه های خارج از کشور و ایجاد کمپین هایی علیه معرفی رحمانی فضلی شدت گرفت، درست در آستانه نیاز روحانی به فضای تعامل با مجلس برای رای اعتماد ایجاد شد، آن هم در شرایطی که با خط و نشان کشیدن افراطیون، اتحاد روحانی و لاریجانی برای تثبیت خط اعتدال در کشور ضرورت دارد.
پیش از این هم در دوران قدرت اصلاح طلبان، در آستانه انتخابات مجلس ششم، فضای منفی بسیار شدیدی علیه آیت الله هاشمی رفسنجانی شکل گرفت که حملات یکی دو روز اخیر اصلاح طلبان به رییس مجلس، برخی را به یاد حملات این طیف پس از دوم خرداد به هاشمی انداخت، حملاتی که امروز پس از بیش از ده سال اصلاح طلبان از آن پشیمانند.
این در حالی است که لاریجانی با وجود انتقاداتی که به ویژه به عملکردش در زمان صداوسیما و حتی برخی اقدامات و رفتارهای فعلی وی وارد است، در طول یک دهه اخیر، عملکرد بهتری نسبت به سایر چهره های اصولگرا داشته است و حتی در فضای اختناق بعد از حوادث سال 88، با عقلانیت مقاومت هایی را مقابل هجمه بیشتر به معترضین انجام داد که البته بخشی از آنها به نتیجه رسید و برخی ناکام ماند.
همین رویه باعث برکناری وی توسط احمدی نژاد از دبیری شورای عالی امنیت ملی و سپس درگیری های افراطیون با وی در مجلس شد و نه تنها به وی لقب ساکت فتنه دادند، بلکه تا برهم زدن سخنرانیش در قم نیز پیش رفتند.
برخی گزارشها حاکی است در این انتخابات هم در حالی که برخی در صدد جلوگیری از تمدید زمان رای گیری بوده اند، وی با حضور در وزارت کشور و ماندن در آنجا، زمینه ساز ادامه دو ساعت سرنوشت ساز زمان رای گیری شده و در جلوگیری از توطئه به دور دوم کشاندن انتخابات هم نقش مهمی ایفا کرده است.
در شرایطی که فضای منفی شدید علیه هاشمی و خاتمی در بخشهایی از حاکمیت با وجود پیروزی گزینه آنها ادامه دارد، رییس مجلس یکی از پشتوانه های مهم دولت یازدهم برای حل مسایل مردم در نظام است.
از هین رو به نظر می رسد ایجاد شکاف بین لاریجانی (اصولگرایان میانه رو) و دولت روحانی، بازی حساب شده از افراطیون برای زمین گیر کردن دولت و تضعیف رییس مجلس و پیش بردن برنامه های خود می باشد.
به هر تقدیر اعتدال گرایان باید بدانند به رغم پیروزی در انتخابات 24 خرداد، همچنان بخش های قدرتمندی بر تداوم قدرت افراطیون اصرار دارند و دولت روحانی نیز گردنه های سختی از جمله «معرفی» و «رای» به کابینه را پیش رو دارد
متاسفانه این روزها خبرهای بسیار نگران کننده ای از حذف کامل اصلاح طلبان که بیشترین سهم و نقش را در پیروزی آقای روحانی داشتن از پست های کلیدی کابینه ایشان نظیر وزارت کشور و گماردن چهره های افراظی و نه معتدل اصولگرایان برای این پست ها به گوش میرسه که بسیار جای تاسف داره، یک زمانی هست که ایشان تشخیص میده از توانایی مخالفان خودش در زمینه های مختلف استفاده کنه خوب اشکالی نداره که از کسانی که از لحاظ فکری و سیاسی 180 درجه با ایشان مخالف و رقیب ایشان هم هستن برای ورارتخانه های تحصصی مثل راه و شهرسازی یا نیرو و حتی اقتصاد و صنعت و تجارت استفاده بشه ولی کیه که ندونه به عنوان مثال وزارت کشور مهمترین وزارتخانه دولت هست و در حقیقت بیانگر تفکر سیاسی و امنیتی یک دولت هست و باید کسی در این منصب قرار بگیرد که نزدیکترین فرد به لحاظ سیاسی و شخصیتی به رئیس جمهور منتخب باشد و اگر قرار باشه همچین پست حساس و سرنوشت سازی در اختیار فردی که از لحاظ فکری و سیاسی هیچ سنخیتی با آقای روحانی ندارد و یار دیرین رقبای سیاسی ایشان بوده و از چهره های افراطی اصولگرایی محسوب میشه قرار بگیره حوب چه کاری بود که مردم به آقای روحانی رای بدن مسقیم میرفتن به قالیباف و جلیلی رای میدادن، به نظر میرسه گماردن فردی نظیر رحمانی فضلی در وزارت کشور که این روزها به خصوص از سوی خبرگزاری مهر به عنوان گزینه نخست آقای روحانی برای این سمت معرفی شده تو دهنی آشکار به مردم و گرو های سیاسی است که به ایشان رای دادن و از آقای روحانی حمایت کردن و اقدامی است غیر قابل بخشش در راستای حمایت از جناح تندرو حاکمیت که در طی 8 سال گذشته کشور را به ورطه نابودی کشیده، اگه تونستین از طرف من به آقای روحانی یا نزدیکان ایشان بگین امیدوارم آقای روحانی قبل از اینکه دیر بشه از خواب غفلت بیدار بشه
و البته
باید به فکر 4 سال آتی و انتخابات بعدی ریاست جمهوری بود و من دوست دارم در انتخابات بعدی جناب آقای روحانی با پایبندی به مواضع انتخاباتی خود به حفظ آرای موجود بپردازند و رقبای آتی خود را جدی بگیرند .
زمانی ملت به ایشان رای دادند که مواضع شفاف و قاطعی اتخاذ نمودند و به صراحت بر رویکردهای سیاسی و اجتماعی خود تاکید و پافشاری نمودند .
به نظرم عموم رای دهندگان به ایشان انتظار دارند همراهان جدید دولت نیز چنین پیشینه و ادبیاتی داشته باشند .
عده ای که وسط ایستاده اند و راهی کم هزینه جهت بقای سیاسی خود اتخاذ نموده اند و فاقد جهت گیری رسمی و جدی هستند خوشایند عموم رای دهندگان به آقای روحانی نیستند . چنانچه این افراد در دولت نفوذ جدی داشته باشند دولت جدید از آرمانهای رای دهندگان به دولت تدبیر وو امید ففاصله خواهد گرفت .
لطفا در یافتن این پاسخ یاری بفرمایید!!
نیروهای معتدل امروزی ارزان بدست نیامده اند که به سادگی از دست بروند
انشا اله این پروژه اختلاف افکنی هم ناکام میماند
ضمنا توان اجرایی افراد نیز باید برای این پست مهم لحاظ شود. رحمانی فضلی به عنوان ردیس یک سازمان صرفا سابقه ریاست بر دیوان محاسبات دارد و به راحتی از نیروهای آنجا می توان عدم مقبول بودن مدیریت ایشان را نیز فهمید
مثلا ایشان از بدو ورود به دیوان اجرای یک پروژه را قول داده و بارها مصاحبه کرده و اعلام نموده که ظرف چند ماه دیگر این کار تمام می شود و در ابتدا می گفتند که ظرف 6 ماه این کار تمام می شود ولی بعد از 6 سال و صرف دهها میلیارد تومان هنوز خبری از اجرای این پروژه نیست
به شدت فامیل باز و باند باز بوده و کسی جرات حتی یک انتقاد کوچک به وی ندارد. بررسی درستی این حرفها کار سختی نیست
واقعا انتخاب ایشان به عنوان وزیر کشور فاجعه و ناامید کننده است
چرا روحانی اینقدر سکوت کرده؟ انگار بدش هم نمیاد یه کم حامیان سابقش هم بکوبه....ظاهرا امثال خاتمی و عارف فقط برای رای اوردن مناسب هستند ...و ان شا الله از این به بعد دلبری از دیوس های مجلس نشین در دستور کار قرار خواهد گرفت...یادم نمیره شعار مرگ بر کروبی و موسوی و خاتمی در مجلس تحت ریاست همین اقا بود...حالا یکی جرمش کمتر یکی بیشتر...متاسفم ...فقط میتونم بگم متاسفم..قدرت همیشه ادم و عوض میکنه...
ایا کمک به اقای روحانی به این معنی است که امثال رحمانی فضلی وزیر بشوند؟ چرا اقای لاریجانی به روحانی کمک نمیکند تا موسوی لاری وزیر شود؟ به نظر شما کدام معقول تر است؟ایا مردم اصلاح طلب روحانی را رییس جمهور کردند یا اصولگرایان؟ خوهش میکنم دموکراسی را به پای اعتدال تعریف نشده ذبح نکنید
الان همه دنبال منافع هستند لطفا ماله کشی نکن و تحلیل ابکی نکن
این چه اعتدالی که همه وزارتخانه های اصلی را به اصولگراها میخواهند بدهند و آقای لاریجانی که طرفدار قالیباف بود باید وزارت کشور نصیبش شود و اصلاح طلبانی که تمام قد حامی دکتر روحانی بودند هیچی ؟
اگه اصلاح طلبان نبودند روحانی هم نبود.....
دولت هم که دولت "اعنداله"
پس شریعتمداری راست میگه بنده خدا
هر اعتراضی را امنیتی میکنی؟ این تحلیل شما بدین معنیه که بده بستانی بین لاریجانی و روحانی وجود دارد (حتما که هست) که اگر مهره لاریجانی در وزارت کشور نباشد همه چیز از بین میرود. به عبارت دیگر شما برخورد لاریجانی با مسئله فوق را طوری مطرح میکنی که لاریجانی صفر و یک عمل میکند
یادت رفت دو ماه پیش رو؟