صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۲۳۰۵۲
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۱۶ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 معاون كنسولي، مجلس و امور ايرانيان وزير امور خارجه با بيان اينكه آمار دستگاه ديپلماسي از ايرانيان زنداني در اندونزي از آمار ارائه شده از سوي سفير اين كشور در تهران كمتر است، گفت: در مجموع، سه هزار ايراني در خارج از كشور در زندان بسر مي برند.

«حسن قشقاوي» اين مطلب را روز چهارشنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار سياسي ايرنا در پاسخ به سوالي درباره آمار ارائه شده از سوي «ديان ويرنجوريت» سفير اندونزي در تهران بيان كرد.

سفير اندونزي در تهران اعلام كرده بود كه پنج هزار شهروند ايراني به دليل تلاش براي عبور غيرقانوني از خاك اندونزی به استراليا در بازداشتگاه هاي اندونزي به سر مي برند.

سفير اندونزي همچنين گفته است كه ۵۰۰ ايراني نيز به جرم قاچاق مواد مخدر در زندان‌هاي اين كشور محبوس هستند كه براي ۴۷ نفر از آنها حكم اعدام صادر شده است.

*** تحقيق درباره آمار ارائه شده از سوي سفير اندونزي در تهران

معاون كنسولي، مجلس و امور ايرانيان وزير امور خارجه در عين حال اظهار داشت: وزارت امور خارجه از سفارت كشورمان در جاكارتا خواسته است درباره آمار ارائه شده از سوي سفير اندونزي در تهران تحقيق و بررسي كند.

قشقاوي تاكيد كرد: مقامات جمهوري اسلامي ايران در تهران و جاكارتا به صورت مستمر در حال رايزني و تماس با مقامات اندونزي درباره ايرانيان زنداني در اين كشور هستند.

**قاچاق مواد مخدر، جرم ۸۰ درصد ايرانيان محبوس

اين مقام ارشد وزارت امور خارجه تصريح كرد كه جرم ۸۰ درصد از ايرانيان زنداني شده در خارج از كشور، قاچاق مواد مخدر است.

معاون كنسولي وزير امور خارجه با بيان اينكه در سال گذشته نزديك به ۸۰۰ نفر از ايرانيان زنداني در خارج از كشور آزاد شده اند، گفت: هرساله در حدود يك سوم از زندانيان ايراني در خارج از كشور با تلاش هاي وزارت امور خارجه آزاد مي شوند و امسال نيز در حدود ۸۰۰ نفر ديگر از ايرانيان زنداني در خارج از كشور آزاد خواهند شد.

وي «قاچاق مواد مخدر و انسان» را دو عامل اصلي زنداني شدن اتباع ايراني در خارج از كشور عنوان كرد و افزود: ما براساس كنوانسيون وين، براي آزادي اتباع متهم و غيرمتهم ايراني تلاش مي كنيم و اين موضوع را جزء وظايف ذاتي خود مي دانيم.

قشقاوي در عين حال از رسانه ها خواست نسبت به دو پديده قاچاق مواد مخدر و انسان هشدارهاي لازم را بدهند زيرا اين موضوع بر روابط دو جانبه تاثيرگذار است و وقت و انرژي مضاعفي را از دستگاه ديپلماسي مي گيرد.

*** عزت دستگاه ديپلماسي اين نيست كه سفير از يك قاچاقچي دفاع كند

معاون وزير امور خارجه با بيان اينكه پيشگيري بهتر از درمان است، ابراز اميدواري كرد با هشدارهاي رسانه ها و همكاري نهادهاي ذيربط، مبارزه عليه قاچاق مواد مخدر و انسان به اجماعي ملي تبديل شود زيرا كه بيشترين زندانيان ايراني در خارج از كشور به اين دو دليل در زندان بسر مي برند.
قشقاوي با تاكيد بر اينكه «يك دست صدا ندارد»، گفت: تا به صورت ريشه اي با پديده هاي قاچاق انسان و مواد مخدر در داخل كشور برخورد نشود، دستگاه ديپلماسي به تنهايي نمي تواند در برابر دستگيري ايرانيان در خارج از كشور برخورد كند.

اين مقام وزارت امور خارجه از رسانه هاي داخلي خواست به جاي آنكه به دستگاه ديپلماسي فشار وارد كنند كه در برابر دستگيري ايرانيان خارج از كشور چه اقداماتي انجام داده است، درباره پديده هاي قاچاق انسان و مواد مخدر با انتشار ويژه نامه ها و مصاحبه هايي با كارشناسان روشنگري كنند.
قشقاوي تاكيد كرد: عزت دستگاه ديپلماسي اين نيست كه سفير ما به صورت مرتب از يك قاچاقچي كه چند بار دستگير شده است، دفاع و روابط دو جانبه را فداي حمايت از چند متهم كند.

***هيات كنسولي امارات بعد از ماه رمضان به تهران مي آيد

معاون كنسولي وزير امور خارجه همچنين از سفر يك هيات كنسولي اماراتي به كشورمان در بعد از ماه مبارك رمضان خبر داد و افزود: سال گذشته ما براي مذاكرات كنسولي به امارات رفته بوديم و امسال ميزباني مذاكرات كنسولي برعهده ما است.