صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

جمعه - ۲۱ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۲۱۵۲۶
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۲۱ - ۲۸ تير ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایران و عراق به عنوان دو نامزد اصلی انتخابات دبیرکلی اوپک، پس از توافق بر روی افزایش صادرات و ترانزیت گاز، اخیرا به منظور توسعه فعالیت‌های نفتی در صنایع حفاری به توافق‌های جدیدی دست یافته‌اند.

 به گزارش مهر، همزمان با آغاز شمارش معکوس برگزاری انتخابلت دبیرکلی اوپک، ایران و عراق به عنوان دو کشور رقیب در این انتخابات، به یک توافق جدید در بخش بالادستی صنعت نفت دست یافتند.

 بر این اساس پس از توافق دو کشور در زمینه صادرات گاز طبیعی و گازوئیل، ترآنزیت و سواپ برخی از فرآورده‌های نفتی، در توسعه فعالیت‌های حفاری چاه‌های نفت هم به یک توافق جدید دست یافته اند.

 حميدرضا گلپايگاني در تشریح توافق جدید نفتی با عراقی‌ها، با اشاره مذاكره با شركت حفاري عراق در زمينه توسعه همكاري‌هاي نفتي به‌ويژه انجام خدمات فنی چاه‌هاي نفت وگاز، گفت: استفاده از توانمندي‌هاي هر فنی حفاری ایران و عراق، توافقی حاصل شده است تا يك كارگروه مشترك، زمينه همكاري‌هاي فني، تخصصي و آموزشي را بررسي كرده و شرايط عقد قرارداد را فراهم کند.

 مديرعامل شركت ملي حفاري ايران با اعلام اینکه با این توافق دوجانبه مقرر شده است تا كارشناسان عراق از امكانات، تجهيزات عمليات حفاري و چگونگي ارائه خدمات فني مهندسي يكپارچه ملي حفاري بازديد کنند، تصریح کرد: از این رو مقدمات انجام كار از طريق واحد بازاريابي و همكاري‌هاي بين‌المللي شرکت ملی حفاری در حال برنامه‌ريزي و پيگيري است.

 این مقام مسئول با اشاره به ارتقای سطح علمی و فنی صنعت حفاری ایران، اظهار داشت: هم اکنون خدمات فنی و مهندسی به ویژه در زمینه آموزش و مسائل پیچیده صنعت حفاری به برخی از کشورها همچون بولیوی صادر می شود.

 وی با اشاره به اینکه به‌زودی تعدادي از كارشناسان شركت حفاري عراق از خدمات آموزشي، آكادميك و ميداني صنعت حفاری ایران در زمينه عمليات حفاري و خدمات فني و مهندسي به‌ويژه حفاري انحرافي استفاده می‌کنند، تبیین کرد: در شرایط فعلی شرکت ملی حفاری راهبری و هدایت عملیات حفاری 74 دستگاه حفاری خشکی و دریایی را در اختیار دارد.

 به گزارش مهر، همزمان با این تغییر و تحولات روابط اقتصادی و سیاسی ایران و عراق به عنوان دو کشور بزرگ تولیدکننده و دارنده ذخایر نفت جهان و اوپک روز به روز در حال توسعه و بهبود است و حتی این دو کشور در بازار نفت دارای سیاست‌های مشابهی با یکدیگر هستند.

 در شرایط فعلی ایران و عراق یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر و تولید نفت در بین کشورهای اوپک و جهان هستند به طوری که حجم ذخایر نفت این دو کشور در مجموع بیش از 300 میلیارد بشکه برآورد می‌شود و حتی پیش بینی می شود تا چند سال آینده با توسعه فعالیت‌های اکتشافی میزان ذخایر طلای سیاه این دو کشور افزایش یابد.

 در طول یکسال گذشته تاکنون چندین قرارداد استراتژیک نفتی امضا کرده‌اند که صادرات گاز، فروش کالا و تجهیزات، ساخت و راه‌اندازی برخی از تاسیسات نفت، گاز و CNG، امضای قراردادهای بلندمدت صادرات فرآورده‌های نفتی و سوآپ سوخت و توافق به‌منظور توسعه مشترک برخی از میادین مرزی از مهمترین توافق های نفتی این دو کشور نفتی است.

 با افزایش مبادلات نفت و انرژی ایران و عراق، این دو کشور بزرگ نفت‌خیز هر دو طرفدار قیمت‌های بالای طلای سیاه هستند به طوری‌که عراق با توجه به برنامه‌ریزی به‌منظور افزایش تولید نفت تا مرز 6 تا 8 میلیون بشکه و ایران هم به دلیل تحریم نفت، هر دو از قیمت‌های بالای 100 دلار طلای سیاه در بازار جهانی حمایت می‌کنند.

 در طرف مقابل عربستان و دیگر کشورهای عربی منطقه خلیج فارس سعی دارند که قیمت نفت را در سطح متوسط حفظ کنند و بدین ترتیب کشورهای صنعتی خریدار نفت را از خود راضی نگاه دارند، از این رو عراق رفته رفته از عربستان فاصله گرفته و در داخل چارچوب اوپک به ایران نزدیک تر شده که این تغییر رویه به افزایش قیمت نفت و هر چه سیاسی تر شدن روند تصمیم گیری‌ها در اوپک منجر شده است.

 تمامی این تغییر و تحولات منجر به شکل‌گیری یک اتحاد نفتی بین ایران و عراق در بازار جهانی و حتی اوپک شده است و از این رو با توجه به خروج نامزد عربستان و واگذاری ریاست تحقیقات اوپک به سعودی‌ها، ایران و عراق را باید به عنوان فینالیست‌های این انتخابات تاثیرگذار معرفی کرد.

 در حال حاضر غلامحسین نوذری نامزد پیشنهادی ایران برای دبیرکلی اوپک بوده که دارای سابقه بیش از 12 سال مدیریت کلان و در رده های بالا در شرکت ملی نفت و وزارت نفت ایران است در دوران وزارتش تعامل و همگرایی تکرار نشدنی در بین اعضای اوپک ایجاد کرد.