صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۲۰۹۶۹
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۲ - ۲۴ تير ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
"رابرت هانتر" از مقامات سابق کاخ سفید و سفیر اسبق آمریکا در ناتو در خبرگزاری "اینترپرس سرویس" به بررسی انتخابات ایران و رویکردهای کهنه و قدیمی واشنگتن در قبال تهران پرداخت.

به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir، در مقاله نماینده کاخ سفید در مذاکرات خودکفایی سرزمین‌های کرانه غربی و غزه و گسترش دهنده اصول کارتر در خلیج فارس آمده است: جمعی از مقامات بدبین آمریکایی به شکل قابل توجهی کوچک‌ترین امکان که به موجب آن پیروزی روحانی بتواند در رفتار ایران یا موضع گیری این کشور در مذاکرات تغییری ایجاد کند را مردود می‌دانند. واکنش اولیه کاخ سفید را اگر مشخصاً بی‌توجهانه نخوانیم می‌توانیم در بهترین حالت بی اشتیاق توصیف کنیم، هر چند سه روز بعد اوباما، رئیس جمهور آمریکا، با خوش بینی هوشیارانه‌ای گفت «امیدوار است انتخابات جدید ایران راهی باشد که به ما اجازه دهد در مسیر گفتگو به پیش برویم و مشکلات برنامه اتمی ایران را حل کنیم» .

بی شک واکنش منفی- یا در بهترین حالت بدون اشتیاق- دولت آمریکا به پیروزی روحانی در انتخابات می‌تواند تاکتیکی باشد که جهت مذاکرات آتی اندیشیده شده است. با این حال در راه سخت تر کردن مذاکرات با ایران، اگر نگوییم ناممکن کردن این امر، سخت بتوان بر هم زننده‌ای بهتر از صداهای نا به هنجار بی توجهی به پیروزی روحانی و خواست برای تحریم‌های بیشتر را متصور شد.

از زمانی که جرج بوش در ژانویه 2002 ایران را بخشی از محور شرارت خواند آمریکا و ایران در زمینه به دام انداختن نیروهای طالبان در افغانستان با هم منافع مشترکی داشته‌اند. حال که آمریکا و نیروهای متحدش در حال خروج از افغانستان هستند ایران و آمریکا می‌توانند دوباره با هم همکاری داشته باشند. هر دو کشور در زمینه جریان نفت صادراتی و وارداتی به خلیج فارس، از جمله تنگه هرمز، و همین طور از بین بردن دزدان دریایی حاضر در آب‌های کشورهای عربی منافعی دارند. هیچ کس از جنگ با ایران به دلیل مسئله اتمی یا هر دلیل دیگر نفعی نخواهد برد. چه ما برای پذیرش این موضوع آماده باشیم و چه نباشیم واقعیت این است که بخش اعظمی از مردم ایران، که همگی با سوادند و تعداد زیادی از آنان به طبقه متوسط تعلق دارند و از تحصیلات خوبی برخوردارند به دنبال راه دیگری هستند تا از زندگی خود استفاده کنند و بتوانند با جهان خارج، که جذابیت‌های زیادی دارد، ارتباط برقرار کنند.

یک ضرب‌المثل قدیمی می‌گوید اولین قانون چاه کندن این است که اگر خودت در چاه هستی بیش از این زمین را بیل نزنی. با این که شاید انتخابات ایران به مرحله‌ای منتهی نشود که در آن این بازیگر منطقه‌ای برای واشنگتن دردسر کمتری ایجاد کند ولی آمریکا باید از بیل زدن بیشتر دست بردارد. اکنون زمان آن است که از فرصت‌هایی که می‌تواند در حضور رئیس جمهور جدید رخ بنماید استفاده کنیم نه این که کاری کنیم که با تحریم‌های موجود، انزوا، ناسزاگویی و شیطانی جلوه دادن دوباره هر آن چه به ایران مرتبط است شرایط رو به وخامت بگذارد.