پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا: کودک چهارسالهای که توسط نامادری داغ شده و مورد آزار قرار گرفته بود، پس از تماس پزشک با بهزیستی و گزارش وضعیت کودک در حال مرگ، به بیمارستان و سپس به بهزیستی زنجان منتقل شد.
پدر این دختر چهارساله بهعنوان قیم و به این دلیل که هیچگونه برخورد حمایتی از کودک خود نداشت، به پرداخت 30میلیونتومان دیه محکوم شده است. سلمان حسینی - معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان زنجان - با اشاره به اینکه وقوع کودکآزاری در شهر سلطانیه روز 18 اردیبهشت به خط 123 اورژانس اجتماعی گزارش شد، گفت: همکاران اورژانس بلافاصله پس از اطلاع از این موضوع به محل اعزام و کودکآزاری برای آنها محرز شد اما به این علت که همان روز اجازه تحویل بچه را نداشتند، مجاز به مداخله نبودند ولی روز بعد ماموران نیروی انتظامی با حکم قضایی به محل مراجعه کردند و علاوه بر دختر چهارساله برادر وی را نیز تحویل گرفتند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان زنجان افزود: نوزاد پسر سهماهه برخلاف خواهرش مورد کودکآزاری واقع نشده بود، اما هماکنون در مرکز نگهداری سازمان بهزیستی استان زنجان بهسر میبرد. وی با اشاره به اینکه کودکآزاری در مورد دخترک چهارساله رخ داده بود، با هماهنگیهای صورتگرفته با پزشکیقانونی آنها به محل اعزام و موضوع را گزارش کردند، اظهار کرد: با توجه به وضعیت کودک، وی به بیمارستان منتقل شد.
حسینی ضمن اشاره به اینکه دخترک چهارساله از ناحیه لگن توسط نامادری داغ شده و جای تاول، سوختگی، کبودی و خراشیدگی در بدن وی مشاهده شده است، ادامه داد: کودک در تاریخ سوم خردادماه سالجاری از بیمارستان ترخیص شد و هماکنون در مرکز نگهداری سازمان بهزیستی بهسر میبرد. حسینی با بیان اینکه 30میلیونتومان برای کودک دیه تعیین شده است، گفت: این مبلغ حتما باید به حساب کودک واریز شود و تا زمانی که حکم قضایی ارایه نشود اجازه ترخیص کودک از مرکز بهزیستی وجود ندارد.
مینو میناسپهر، مشاور حقوقی سازمان بهزیستی استان زنجان نیز گفت: وقتی دختربچه را نزد پزشک بردند پزشک متوجه کودکآزاری شد و موضوع را گزارش داد. اکنون پدر کودک مکلف به پرداخت دیه تعیینشده است و در صورت پرداخت نکردن آن به زندان میرود. وی در مورد احتمال تحویل کودک به خانواده بیان کرد: هیچ تضمینی وجود ندارد که کودک مجددا توسط خانواده مورد آزار قرار نگیرد، بنابراین نمیتوانیم کودک را به خانواده تحویل دهیم و پس از پرداخت دیه نیز فقط با صلاحدید مقامات قضایی امکان این واگذاری وجود دارد.
مشاور حقوقی سازمان بهزیستی با بیان اینکه جرم کودکآزاری به شاکی خصوصی نیاز ندارد، اظهار کرد: افراد و موسسات به هر نحوی که از موضوع مطلع شوند باید این امر را گزارش دهند چرا که کودک در سنی قرار دارد که نمیتواند از خود دفاع کند دادستان یا مدعیالعموم بهعنوان متولی امور طفل صغیر (صغار) در این امر مداخله میکند.
وی در مورد درصد کودکآزاری و نیز دفاعیات خانواده کودک در دادگاه عنوان کرد: بدن کودک بسیار آسیبدیده، بهگونهای که در زمان مداخله ماموران اورژانس اجتماعی او در حال مرگ بود. لگن کودک داغ شده، موهایش کنده و آثار اصابت جسم سخت در بدن وی مشاهده شده است.
مشاور حقوقی سازمان بهزیستی به ماده 6 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان اشاره کرد و گفت: بهموجب این ماده افراد، موسسات و مراکزی که مسوولیت نگهداری و سرپرستی کودکان را برعهده دارند، مکلف هستند بهمحض مشاهده موارد کودکآزاری، آن را به مقامات قضایی اعلام کنند و تخلف از این تکلیف با حبس و محکومیت و جزای نقدی همراه است.