صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۲۰۶۵۹
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۰ - ۲۲ تير ۱۳۹۲
احمدرضا درویش، مدیرعامل اسبق «خانه سینما»:
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بعد از دستور صریح احمدی‌نژاد به رییس سازمان سینمایی درباره تسریع بازگشایی «خانه‌سینما»، به‌جای اینکه این روند شکل همدلانه پیدا کند، مسیر معکوسی را در پیش گرفت و گره این کلاف کورتر شد. به‌طوری که در حال حاضر این مساله به معضلی تبدیل شده است که به‌جای بازگشایی «خانه‌سینما» که همه تشکل‌های سینمایی را زیر چتر حمایتی خود جمع کند، در اقدامی عجیب، هفته گذشته حامیان سازمان سینمایی با فراخوان سیدضیاء هاشمی، رییس اتحادیه تهیه‌کنندگان سینما، مجمع عمومی «خانه سینما2» را برگزار کردند.

اما همین مساله باعث شد که هیات‌مدیره «خانه سینما» طی بیانیه‌ای واکنش صریحی نسبت به عملکرد 10 صنف جداشده از خود نشان دهد. ضمن اینکه پیش از آن اعلام شده بود که دو انجمن جلوه‌های ویژه سینمای ایران و انجمن چهره‌پردازان در این مجمع حضور خواهند داشت که بعدا هرکدام از روسای شورای مرکزی این دو صنف طی بیانیه‌ای از حضور در آن مجمع اعلام برائت کردند و تصریح کرده‌اند که در مجمع عمومی ششم مردادماه شرکت خواهند کرد.

اما آنچه که در بیانیه هیات‌مدیره خانه سینما آمده است، به این شرح است: «در واپسین روزهای عمر مدیریت سازمان سینمایی آخرین پرده نمایشی که از سال 1389 آغاز شده بود بر صحنه رفت و معاونت سینمایی که با کارگردانی صدور دستور انحلال و سپس تعطیلی خانه سینما نمایش را راه انداخته بود با حمایت از برپایی تشکل موسوم به خانه سینما شماره 2 مضحکه را کامل کرد. تاسیس این تشکل که با سلسه جنبانی تعداد اندکی از تهیه‌کنندگان به‌منظور رانت‌جویی از دولت آینده صورت گرفته به‌خودی خود نگران‌کننده نیست. زیرا این تشکل که در غیاب اصناف عضو خانه سینمای ایران، کارگردانان، دستیاران کارگردان، تهیه‌کنندگان، فیلمنامه‌نویسان، بازیگران، فیلمبرداران، دستیاران فیلمبردار، تدوینگران، طراحان، مجریان صحنه، آهنگسازان، صدابرداران، منشیان صحنه، جلوه‌های ویژه، چهره‌پردازان، عکاسان، منتقدان، مدرسان، کارکنان لابراتوار، سینماداران، مدیران سینماها، تهیه‌کنندگان مستند، گویندگان، انیمیشن، فیلمسازان مستند و فیلم کوتاه راه‌اندازی شده است سرنوشت بهتری از هیات ساماندهی صنوف، هیات بازگشایی خانه سینما، گروه ناظران بر بازگشایی و ده‌ها نام کاغذی ریزودرشت نخواهد داشت. واضح است که این جمع اندک، سینمای ایران را نمایندگی نمی‌کنند.

هیات‌مدیره، مدیرعامل و اعضای خانه سینما متاسفند که دستور صریح ریاست‌جمهوری برای ماندن و بودن خانه سینمای غیردولتی از سوی کارگزاران فرهنگی چنین فرجامی یافته است. همچنان که در نامه خردادماه هیات‌مدیره خانه سینما به ایشان تصریح شده بود تا زمانی که مدیران فعلی سینمایی بر مسند باشند امیدی برای بازگشایی خانه سینما از سوی آنان نیست. مایه تاسف است که این پیش‌بینی به حقیقت پیوسته است. تاسف بزرگ‌تر از این بابت است که ‌باید برخی از همکاران را که نقش جدی در تاسیس و معاونت در راه‌اندازی این تشکل داشته‌اند به علت سوءاستفاده از عنوان «خانه سینما» از این پس در محاکم قضایی ملاقات کرد. به‌رغم اجرای این نمایش، خانه سینما بر اساس دستور صریح ریاست‌جمهوری موانع فعالیت را رفع‌شده می‌بیند و با برگزاری مجمع عمومی ششم مردادماه برعهد خود با جامعه اصناف سینمای ایران باقی خواهد ماند.

پیش از این جمال خندان‌کوچکی، وکیل و مشاور حقوقی خانه سینما، طی گفت‌وگویی با ایسنا، اعلام کرده بود: «مجمع عمومی که 19 تیرماه قرار است برگزار شود، متعلق به خانه سینما نیست و ما این موضوع را به اداره ثبت شرکت‌های قوه‌قضاییه اعلام کردیم. این مجمع‌عمومی متعلق به خانه سینما نیست، چه اینکه هیات‌مدیره، بازرس و اغلب قریب‌به‌اتفاق صنوف سینمایی عضو خانه سینما از چگونگی درخواست و تشکیل این مجمع عمومی مطلع نیستند و ما این موضوع را به اداره ثبت شرکت‌های قوه‌قضاییه نیز اعلام کرده‌ایم که صورتجلسه احتمالی افراد مذکور ربطی به خانه سینما ندارد.»


وی همچنین گفت: «اما در عین حال به دوستانی که احیانا درصدد برگزاری این مجمع عمومی غیرقانونی به نام خانه سینما هستند متذکر می‌شویم که مطابق قانون اشخاصی که با خدعه و نیرنگ خود را عضو مجمع عمومی معرفی کرده و در اخذ رای شرکت کنند به مجازات حبس محکوم خواهند شد.»

و اما سیدضیاء هاشمی بر «طبیعی بودن» چندین بیانیه منتشرشده طی دو روز گذشته تاکید کرد و در گفت‌وگو با ایسنا، چنین گفت: «خانه سینمای بدون مجوز وجود ندارد و باید به این دوستان بگویم، قانونی شوید و جلو بیایید، ما حتی با پنج نفر هم خانه سینما را تشکیل می‌دهیم.» هاشمی در ادامه افزود: «تا مادامی که این دوستان (خانه‌سینمایی‌ها) اقدام به قانونی‌شدن نکنند، همین روند را ادامه می‌دهیم و محکم سرجایمان ایستاده‌ایم.» این تهیه‌کننده ضمن بیان اینکه هیات‌مدیره حاضر قدرت لازم را ندارند و عروسک خیمه‌شب‌بازی گروهی شده‌اند، خطاب به آنها افزود: «آقایان کنار بکشید، تا آدم‌های جدید بیایند و قول می‌دهم همه‌چیز حل شود.»

هاشمی با اشاره به حضور صنوف قانونی در انتخابات اخیر هیات‌مدیره جامعه اصناف سینمایی گفت: «افرادی که آماده‌اند هیچ‌کدام منع قانونی برای حضور نداشتند و کاملا قانونی هستند، متاسفانه چند نفر از اعضای صنوف که در هیات‌مدیره هستند به این افراد فشار می‌آورند که چرا شرکت کردید. در حالی که این حضور هیچ منع قانونی‌ای ندارد.» وی با تاکید بر اینکه آقایان پول‌های آنچنانی می‌گیرند و می‌خواهند این وضعیت ادامه داشته باشد‌، اظهار کرد: «اساسنامه فعلی مربوط به سال 78 است که غیرقانونی و درواقع تخلف در تخلف است و این باعث تعطیلی خانه سینما شد و الان هم اجازه نمی‌دهیم آن اساسنامه اجرا شود.»

این تهیه‌کننده ادامه داد: «تشکیل صنف موازی ممنوع است، چرا آقای میرکریمی در زمان حضورش در خانه سینما اتحادیه را بیرون و سه صنف را جایگزین آن کرد، من از ایشان همیشه شاکی خواهم بود چرا که بدون مجمع عمومی نمی‌توانست این کار را انجام دهد.»

احمدرضا درویش، سینماگر نام‌آشنا و مدیرعامل اسبق خانه سینما، در قالب یادداشتی نسبت به حواشی بازگشایی خانه سینما، واکنش نشان داد.

به گزارش «ایسنا» این کارگردان در بخش‌هایی از نوشتارش اعلام کرد که با تاسیس «خانه سینما 2»، اهداف حلقه مخالفان سینمای ملی ایران کامل شد.

او در ادامه این نامه ابراز عقیده کرده است: «این تدبیر نابخردانه در پی آن است که مسوولان، آینده سینما را در برابر دو صنف قرار دهند و سهم نداشته خود را از آنان مطالبه کند. در این شرایط گرچه عملکرد و عکس‌العمل هیات‌مدیره قابل تحسین است، اما انفعال و بسنده کردن به رفتار هیات مدیره، کافی نیست. وقت آن است که صدا و فریاد تمامی آحاد اصناف به گوش همگان برسد تا آنان که نابودی سینمای ایران را در سر می‌پرورانند بدانند که آب در هاون می‌کوبند. فریاد سینماگران در قالب بیانیه‌ای با هزاران امضا نتایج ذیل را در پی خواهد داشت. هزینه‌ای سنگین برای فرصت‌طلبان و اصناف دولت‌ساز در پی خواهد داشت. سکوت قوای مقننه، مجریه، قضاییه، حوزه هنری و دیگر نهادهای فرهنگی و هنری را به چالش خواهد کشید. مسوولان آینده وزارت ارشاد و معاونت سینمایی را با واقعیت‌های این عرصه بیشتر از گذشته، آشنا خواهد کرد.»