صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۲۰۴۳۹
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۰۸ - ۲۰ تير ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سخنگوی اخوان المسلمین مصر در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راشا تودی گفت:کودتای ارتش و برکناری مرسی از قدرت سیلی محکمی به صورت دمکراسی در مصر بود.

به گزارش انتخاب، جهاد الحداد در مصاحبه با این شبکه تلویزیونی گفت: انتظار بازداشت های بیشتر را داشتیم و ارتش و دیگر نهادهای حکومت کودتا با این اقدامات خود در حقیقت به صورت دمکراسی در مصر سیلی محکم دیگری زدند.آنها به صورت رهبرانی که در برابر کودتا ایستاده اند سیلی زدند.نیروهای پلیس که جنایتکارترین افراد حال حاضر کشور هستند با همدستی سیستم قضایی قانون را به نحوی که دوست دارند اجرا می کنند .آنها با اجرای طرح های خود اهدافی را دنبال می کنند و یکی از اهداف آنها پایان دادن به اعتراضات در مصر است بنابراین آنها به افرادی حمله کردند که عامل حضور و تجمع مردم در برابر این مسجد هستند.آنها بازداشت افراد را از آغاز کودتای نظامی خود آغاز کردند.اعمال کودتاگران و پلیس تحت امر آنها یادر آور رفتار پلیس دوران مبارک است.
وی افزود: هیچ نگرانی درباره آینده اخوان المسلمین وجود ندارد زیرا ما بخشی از جامعه سیاسی مصر هستیم آنچه که در حال حاضر مهم است عزم مصری ها به عنوان یک ملت برای ایجاد دمکراسی است.یک سال از تولد دمکراسی جدید مصر گذشت و ما شاهد کودتا بودیم. ما در سال هزار و نهصد و پنجاه و شش هم بار دیگر شاهد این موضوع بودیم. جهان درباره این وضعیت در مصر نگران است و ما شاهدیم که شمار زیادی از زندانیان سیاسی در زندانها هستند و شاهد تعطیلی احزاب در کشور هستیم. این یک کودتای نظامی است و ما به مبارزه خود برای آزادی کشورمان تا پای جان مبارزه خواهیم کرد.

وی در ادامه گفت:هرگروهی ممکن است دچار اشتباه شود همانطور که هر دولتی هم دچار اشتباه می شود.اما این بهانه ای برای کودتای نظامی نیست. ما در جهان شاهد این موضوع بوده ایم که بسیاری از افراد از بهانه های خود برای کوتای نظامی استفاده کرده اند.اگر مشکلی وجود دارد باید به آرای عمومی مراجعه کرد و نباید کودتای نظامی انجام داد .در از اظهارات احمقانه برخی رهبران کشورهای غربی شاهدیم که آنها کوتای نظامی را عاملی برای بازگرداندن دمکراسی اعلام کرده اند که این موضوع پذیرفتنی نیست زیرا ما در قرن بیستم زندگی می کنیم .صحنه سیاسی هر کشوری را احزاب سیاسی و سیاستمداران آن کشور تشکیل می دهند واگر شما کودتای نظامی انجام دهید آنگاه مقابله با تظاهرکنندگان حاضر در خیابانها و توجیه آنها بسیار دشوار است.شما در حالی دولت و رئیس جمهور کشور را از کار برکنار کردید که وی خواهان برگزاری انتخابات پارلمانی شده بود. تمامی افراد حاضر در خیابانها می توانند نامزد انتخابات شوند و در صورت رای آوردن به پارلمان بروند و آنها می توانند قانون اساسی کشور را تغییر دهند و حتی رئیس جمهور را استیضاح کنند اما استفاده از کودتای نظامی و مرعوب کردن همگان کاملا غیر قابل پذیرش است و طرفداران دمکراسی در این باره با نظرات ما موافقند.

الحداد گفت:ارائه کمک برخی از کشورها به مصر در شرایط کنونی که کشور درگیر ناآرامی است نوعی بازی سیاسی است و در راستای منافع کشورهای ارائه کننده این کمک ها انجام می گیرد.کشورهایی در منطقه ما وجود دارند که وجود دمکراسی به نفع رهبران آنها نیست و برخلاف خواست مردم کشورهایشان خواهان ایجاد دمکراسی در کشورهایشان نیستند و در حال حاضر هم شاهد این موضوع در مصر هستیم. با روی کار آمدن حکومت کودتا اینکه برخی از کشورها خواهان ارائه کمک به مصر هستند موضوعی قابل توجه است که باید بررسی شود.

وی افزود: واکنش آمریکا در برابر حوادث مصر تعجب برانگیز نیست زیرا این کشور بر اساس اصول و منافع خود به مسائل مختلف واکنش نشان می دهد. در روزهای اخیر شاهد اظهارات تاسف برانگیز مقامات آمریکا در برابر حوادث مصر بودیم اما همین آمریکا به مدت سی سال از حکومت دیکتاتوری مبارک حمایت کرده است. برخی از مقامات آمریکایی اعلام کرده اند که حوادث اخیر مصر کودتای نظامی نبوده است. در حالیکه ما شاهد حضور نیروهای نظامی در خیابانها و فرمانده آنها در تلویزیون هستیم.با وجود حضور زندانیان سیاسی در زندانها ،تعطیلی احزاب سیاسی و کشتار تظاهرکنندگان در خیابانها آیا اینها اجزای یک کودتای نظامی نیستند؟

وی در پایان گفت:ما حاضریم با تمامی پیشنهادات ارائه شده از جمله برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و حتی برکناری رئیس جمهور از مقامش همکاری لازم را داشته باشیم اما این پیشنهادات باید با ساز و کارهای دمکراتیک و با نظر و انتخاب مردم بررسی شوند و این کار باید از راه صندوق های آراء و نه با کودتای نظامی انجام شود و اگر ارتش در حال حاضر و برای دومین بار در تاریخ صد ساله مصر در سیاست دخالت می کند این امکان وجود دارد که بار دیگر این موضوع روی دهد.ما به پای صندوق های رای رفتیم و رئیس جمهور را انتخاب کردیم اما آنها یک شبه وی را از کار برکنار کردند. هرگونه خونریزی و خشونت غیر قابل پذیرش است و باید از راههای صلح آمیز استفاده کرد اما در حال حاضر نیروهای ارتش و پلیس به طرف طرفداران ما شلیک می کنند .