پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: هم اکنون معضل جدی به عنوان اعتیاد در نوجوانان نداریم ولی وقتی شروع سن مصرف سیگار در جامعه حدود 13 سال است متعاقب آن ریسکهای بالاتری مانند مصرف مواد مخدر ایجاد میشود.
دکتر دلاوری در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: رفتارهای پرخطر مانند مصرف دخانیات در زنان جوان در کشور ما رو به افزایش است ولی به معنای بسیار شایع بودن آن نیست.
وی افزود: وقتی سیستم های سلامت و سازمانهای اجتماعی کشور با یک پدیدهای مانند افزایش مصرف دخانیات در یک جامعه خاص مانند خانمها مواجه میشود قبل از اینکه به عدد قابل توجه برسد باید اقدامات پیشگیرانه برای آن انجام شود.
دلاوری تصریح کرد: عمده کارهای پیشگیری فقط آموزش و اطلاع رسانی نیست، اگرچه موثر بوده و تغییر نگرش ایجاد میکند ولی در رفتارهای پرخطر بحث تغییر محیط تاثیرگذار است. باید محیط افراد جوان را به شکلی تغییر دهیم که دسترسی به مواد دخانی کمتر شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: وجود تفریحات جایگزین برای جوانان ضروریست، نهادهای فرهنگی کشور در این زمینه باید فعال شوند و اوقات فراغت را برای جوانان با ارزانترین قیمت پوشش دهند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مداخلات قوانین است، در این زمینه مشکل قانون نداریم بلکه مشکل اجرایی شدن این قوانین و تضمین اجرا را داریم. وقتی رفتارهای پرخطر مانند مصرف قلیان و سیگار را داریم باید بدانیم که به دنبال آن مصرف مواد است. هم اکنون معضل جدی به عنوان اعتیاد در نوجوانان نداریم ولی وقتی شروع سن مصرف سیگار در جامعه حدود 13 سال است متعاقب آن ریسکهای بالاتری مانند مواد مخدر ایجاد می شود.
وی افزود: علل مختلفی برای اعتیاد در نوجوانان مطرح شده که خانواده یکی از این علل است، نقشهای خانوادگی، کم توجهی، طلاق، غافل شدن از فرزندان از جمله این عوامل هستند. مدرسه نیز نقش مهمی در پیشگیری و یا اعتیاد دارد که در این زمینه نقش مربیان و معلمان بسیار پر رنگ است.