صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۹۵۲۸
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۸ - ۱۳ تير ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بر اساس گزارش «اقليم جهاني 2001 – 2010، دهه حداکثر‌ها» سازمان جهاني هواشناسي ملل متحد، دهه اول قرن بيست و يکم گرم‌ترين دما براي خشکي‌ها و اقيانوس‌ها در هر دو نيم کره زمين از زمان عصر يخ بندان را به ثبت رساند که موجب تسريع در ذوب شدن کوه‌هاي يخي جهان شد.

به گزارش سرويس محيط زيست ايسنا، ميشل ژارود، دبير کل سازمان جهاني هواشناسي ملل متحد مي‌گويد: افزايش گازهاي گلخانه‌اي‌ گرم و غليظ موجب دگرگوني اقليم شده که اثرات مخرب بر محيط زيست و اقيانوس‌ها دارد و باعث جذب دي اکسيد کربن و گرما مي‌شود.

سيل‌ها، خشکسالي‌ها و طوفان‌هاي حاره‌اي شديد همگي در سراسر جهان در اين دهه رخ دادند و موجب مرگ بيش از 370 هزار نفر شدند که بيانگر 20 درصد افزايش تلفات در مقايسه با دهه قبلي است.

سيل‌هاي شديد غالبا در اين دهه در شرق اروپا، هندوستان، افريقا، استراليا و به ويژه پاکستان به وقوع پيوست که باعث مرگ دو هزار نفر و اثرگذاري بر 20 ميليون نفر تنها در 2010 شد.

در عين حال خشکسالي به دليل اثرات طولاني مدت و گسترده‌اي که دارد در مقايسه با ساير بلاياي طبيعي مردم بيشتري را در مناطقي از جهان مانند استراليا، آفريقاي شرقي و حوزه آمازون تحت تاثير قرار داده و اثرات منفي زيست محيطي از خود به جاي گذاشته است.

طوفان‌هاي حاره‌اي بسياري نيز يعني 500 مورد در اين دهه اتفاق افتاد که باعث مرگ 170 هزارنفر گرديد و 250 ميليون نفر ديگر را تحت تاثير قرار داد و تقريبا 380 ميليارد دلار خسارت به بار آورد.