صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۹۴۳۴
تعداد نظرات: ۳۴ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۰۸ - ۱۳ تير ۱۳۹۲
روایتی از واکنش حوزه قم و نجف به پیروزی شیخ امید؛
بدنه سنتی حوزه افزون بر انتظارات معمول مردم از روحانی نسبت به بهبود وضع اقتصاد و مسئله تحریمها، به طور مشخص نسبت به بهبود تصویر روحانیت در اذهان جامعه امیدوار هستند. چرا که باری دیگر شخصیتی روحانی با خطابی میانه‌رو و عقلانی به ریاست جمهوری رسیده و کامیابی‌های او به طور طبیعی بر تصویر عمومی از روحانیت اثر مثبت خواهد گذاشت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران، واکنش‌های مختلفی در طبقات سیاسی و اجتماعی ایران در پی داشت. هر چند وی لباس رسمی روحانیان ایران را به تن دارد، اما تجربه انتخابات سابق نشان می‌دهد که حوزه علمیه قم الزاما همراه و طرفدار رئیس جمهور روحانی نیست و گاه دیدگاه‌های غیر روحانیان توانسته است توجه متنفذان حوزه را بیشتر به خود جلب کند.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب به نقل از المانیتور، حوزه علمیه قم بر خلاف دوره‌های سابق، نگاهی واحد نسبت به یک نامزد و یا شکاف دوگانه ناظر به دو نامزد مخالف هم نداشت. معمولا دیدگاهی رسمی از سوی حوزه در خصوص نامزدهای انتخابات ارائه نمی‌شود؛ هر چند جامعه مدرسین تلاش می‌کند که دیدگاه بخشی از روحانیان را به عنوان دیدگاه رسمی حوزه القا کند. در نگاهی کلی بدنه حوزه در این انتخابات به سه دسته مشخص تقسیم شد: "اکثریت سنت‌گرا" که به راست سنتی تمایل دارند و دو اقلیت "اصلاح‌طلب" و "راست تندرو". اکثریت سنت‌گرا که معمولا به دیدگاه‌های هاشمی رفسنجانی تمایل نشان می‌دهند، در این دوره و در غیاب رفسنجانی، به گروه‌های مختلفی تقسیم شدند. هر یک از نامزدهای موجود به استثنای سعید جلیلی، سهمی را از این گروه از آن خود کرده بودند. سعید جلیلی به طیف تندورهای حوزه و به شکل مشخص مجموعه مصباح یزدی تعلق داشت.

در پرتو نمای کلی فوق، پیروزی روحانی به عنوان نماینده مشترک محافظه‌کاران سنتی و اصلاح‌طلبان، رضایت اکثریت روحانیان حوزه قم را در پی داشت؛ هر چند برخی از آنان به او رای نداده بودند. به علاوه، مقایسه کلی آرای شهر قم نیز گویای این مدعا است که سهم آرای روحانی در بین حوزه نیز احتمالا زیاد بوده است. آرای روحانی در این شهر بیش از دویست هزار رای و حدود دو برابر آرای نفر دوم یعنی جلیلی بود.

بدنه سنتی حوزه افزون بر انتظارات معمول مردم از روحانی نسبت به بهبود وضع اقتصاد و مسئله تحریمها، به طور مشخص نسبت به بهبود تصویر روحانیت در اذهان جامعه امیدوار هستند. چرا که باری دیگر شخصیتی روحانی با خطابی میانه‌رو و عقلانی به ریاست جمهوری رسیده و کامیابی‌های او به طور طبیعی بر تصویر عمومی از روحانیت اثر مثبت خواهد گذاشت.

در بین طیف تندورهای حوزه، واکنش‌های متفاوت دیگری و معمولا انفعالی ظاهر شد. مصباح یزدی لیدر این طیف به شمار می‌رود و خود و حزب منسوب به او به طور رسمی از سعید جلیلی حمایت کرده بودند. وی با سکوت معناداری از درگیر شدن با نامزد پیروز پرهیز کرده و هیچ واکنشی نسبت به شکست نامزد خود نشان نداد. پیش از این و تنها چند روز قبل از برگزاری اتنتخابات، محسن غرویان شاگرد دیرین مصباح یزدی از او خواسته بود که اشتباه انتخابات قبلی را تکرار نکند و اساسا کسی را به عنوان نامزد معرفی نکند. وی پیش از این نیز چند بار به انتقاد استاد خود پرداخته بود که در نتیجه آن از مؤسسه زیر نظر مصباح بیرون نهاده شد.

واکنش متداول تندورهای حوزه از زبان علیرضا پناهیان ابراز شد. وی در مصاحبه‌ای به کار بردن تعبیر شکست را نادرست شمرده و طیف خود را به دلایل زیر به عنوان برنده انتخابات عنوان کرد. نخست آن که اصول‌گرایان به وظیفه خود عمل کرده و از این جهت در این آزمایش الهی موفق بیرون آمدند. دوم آن که روحانی اساسا به اصول‌گرایان تعلق داشته و از اعضای رسمی جامعه روحانیت مبارز به شمار می‌رود. سوم آن که روحانی با پرهیز از به کار بردن ادبیات غیر دینی و ضد انقلابی اصلاح‌طلبان، تمایز خود را با آنان و تعلق خود به انقلاب را نشان داد. چهارم آن که پیروزی او در نتیجه اشتباهات دولت احمدی‌نژاد بود و نشانگر تغییر نگرش جامعه به سمت اصلاح‌طلبان نیست. از برخی اظهارات دیگر افراد وابسته به جناح تندوری حوزه قم بر می‌آید که آنان خود را برای قرار گرفتن در جایگاه اپوزسیون و ایفای نقش انتقادی نسبت به دولت جدید آماده می‌کنند.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب به نقل از المانیتور، انتخابات اخیر ایران در ضمن دیگر حوادث مهم ایران، مورد پیگیری حوزه علمیه نجف نیز هست. این حوزه علی‌رغم منش متفاوتی ، نسبت به مسیر کلی جهان تشیع حساسیت نشان می‌دهد. مراجع حوزه نجف بنا به شیوه رایج خود از هیچ نامزدی حمایت نکرده و موضعی در خصوص انتخابات ابراز نکردند. با این حال، ابراز شادمانی و رضایت تعدادی از اساتید این حوزه در مصاحبه با المانیتور در کنار منش میانه‌روانه همیشگی این حوزه، نشان از وجود نگرش مثبت نسبت به نتایج انتخابات دارد.



نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۲۶
ناشناس
|
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
شما چقدر چرت میگید
ناشناس
|
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
در طول تاریخ همیشه عالمان تند رو وجود داشتند چیز عجیبی نیست ! ولی مردم اینها رو دوستندارند .
صادق
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
صباح را با هاشمي و خاتمي مقايسه نكنين.مصباح بيشترين طرفدار رادارد.رأي جليلي رأي خالص و بدون هزينه بود....زنده باد مصباح
leila
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
صفحه ي اول سايت ياهو عكس روحاني رو گذاشته با مطلبي در اين باره. البته چون سايت فيلتره و ماهم خيلي قانونمنديم، نتونستم مطلب رو بخونم. از انتخاب خواهش مي كنم در اسرع وقت خبر مربوطه رو رصد كنه و در اختيار ما كاربران مشتاق قرار بده. ممنون.
مسعود
|
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
من جزو مخالفین و منتقدین سرسخت این آقا هستم و خوشحالم که کاندید مورد حمایتش رای نیاورد . ایشون و کلا اصول گراها حداقل در 8 سال آینده باید به اندازه طرفدارانشون و رای های آوردشون حرف بزنند و البته با لحنی که نشون بده از 70 میلیون 10 ملیون طرفدار و 35 ملیون مخالف دارن
یک طلبه
|
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
من طلبه درس خارج هستم. اکثر رفقا و اساتیدی که با آنها در ارتباطم به دکتر روحانی رأی دادیم، هرچند به دلیل امور ی، اکثراً رأی خود را ابراز نمی کنند.
ما در آرزوی اسلام رحمت پیامبر هستیم و نمی خواهیم بر دهان همه مخالفان خود مشت آهنین بکوبیم.
و نگران از کسانی هستیم که رأی و عمل خود را به اسم اسلام تمام می کنند و خیلی ها را از دین زده می نمایند.
قمی
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
کسانی که می گفتند اصلاح طلبان جایی ندارند، نشانگر درست نشناختن جامعه است، زیرا پس از انتخابات 88 و رفتارهایی که حکومت انجام داد و به اصلاح طلبان فرصت دفاع داده نشد، سؤالات زیادی را در ذهنیت جامعه باقی گذارد که خیلی ها جرأت ابراز ندارند تا محکوم به فتنه گری و نفاق و ضد انقلاب و... نشوند.
آقایان باید به دل جامعه بیایند، نه اینکه به اخبار صدا و سیما و اطرافیان و روزنامه ها و سایتها که عمدتاً در اختیار حکومت است اکتفا کنند.
اسماعیل
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
مصباح نه عزیزم حضرت ایت الله علامه مصباح
ادب سرمایه انسان است
ناشناس
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
خیلی باحاله....!!!!
مردم
|
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
خب میخواهید چکار کنه؟ بیاد فحش بده! یا مثل اصلاح طلبا بگه تقلب شده!

مردی منتشر کن
ناشناس
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
تو رو بخدا ولش کنین به اندازه 11% بهش بها بدین.
کاوه
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
سلام . آیا در قرآن یا احادیث و روایت در خصوص مسئله خودفریبی چیزی گفته شده است یا خیر ؟ مخاطبین سایت اگر مطلبی سراغ دارند ارائه بفرمایند تا برخی از حوزویان نیز مطلع گردند .
محسن
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
آقای پناهیان ! از یک روحانی بعیده اینچنین دیگران رو متهم به ضد انقلابی و ضد دینی میکنه؟ این تفکرات بنیادگرایی رو گسترش میدید
ناشناس
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
پناهیان استاد توجیه
علی
|
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
باسلام - درست است که آیت الله مصباح یزدی دربرخی مواضع سیاسی اشتباهاتی داشته اند اما این دلیلی بر بی احترامی شما به این مرجع بزرگوار نمی تواند باشد لطفا مطلب را تصحیح کنید
ناشناس
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
یک سوال : المانیتور نسخه انگلیسی زبان انتخابه یا برعکس ؟
یک سوال دیگر : عملکرد المانیتور برای انتخاب شباهتی به عملکرد پیتر اند جورج برای پاکشو ندارد ؟
بی طرف
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
بله!!!!!!!!!!!!! آقای روحانی عضو روحانیت مبارز است !!!!!!!!!11 هیچ حزبی هم ندارد!!!!!!! مردم هم درست او را نمی شناختن، با اصلاح طلبان قرابتی ندارد!!!!!!!!!!! اصولگرایان هم حمایت نکردن، حمایت خاتمی و اصلاح طلبان هم اصلا تاثیری در پیروزی نداشت!!!!!!!!!!!! کنار رفتن عارف اصلاح زلب هم اصلا تاثیری در پبروزی روحانی نداشت!!!!!!! بله دیگه!! روحانی همینطور مردم اله بختکی بهش رای دادن!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
اصولگرایان طاقت باخت ندارند
سین
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
واقعا مطلب جالبی نبود
اولا که آقای مصباح بعد از انتخابات سکوت نکردند و سخنرانی شون موجود است
ثانیا
قسمت چهارم جواب آپناهیان، دقیقا مطابق نظر رهبری در روزی که خاتمی رییس جمهور شده بود در جمع دانشجویان
یه مطالعه بفرمایید زمانی که قصد نگارش مطلبی را دارید
باتشکر
ناشناس
|
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
کلا سکوت چیز خوبیه.
ناشناس
|
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
اول: شما که اینقدر در مورد روحانی استدلال جامع ارایه می‌کنید که اصولگراست، چرا قبل از انتخابات این استدلالات را ارایه نکردید تا به جای جلیلی از وی طرفداری کنید؟
دوم: اشتباهات احمدی نژاد که می‌فرمایید عامل پیروزی روحانی شده، این اشتباهات احمدی نژاد مگر شکست شما نیست؟ مگر کسی جز شماها بود که را فردی آسمانی و منتخب قدسی معرفی می‌کردید؟
سوم: مگر همه نامزدها به وضعیت اقتصادی معترض نبودند؟ پس چرا اشتباهات احمدی نژاد باعث پیروزی آنها نشد؟

یک مثقال ضریب هوشی هم بعد از صحت و امان از نعمات بزرگ خداوند است!!
ناشناس
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
آقا همه مصباح رو شناختند وافکار تند ایشان برای همگان معلوم شد برای همین به نامزد مورد حمایتش رای ندادند
حمید
|
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
آقای مصباح دو سه روز بعد از انتخابات درباره انتخابات صحبت کردند. عجیبه تو این دنیای ارتباطات انقدر بی اطلاعید. خبرتون خیلی معناداره!!!!!!!!!!
ناشناس
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
ميبينم كه از ايت الله مصباح خيلي ميترسيد از همين حالا هنوز سر كار نيومده دست پاچه شديد
ناشناس
|
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
پایگاه؟؟؟ وزین؟؟؟انتخاب آخرت خودتون رو به دنیای خود و دیگران نفروشید.
محمد
|
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
من خودم قمی هستم.... بیشتر مردم قم طرفدار روحانی بودند
اصلاح طلب
|
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
آيت الله مصباح يزدي در همايش ولايت نور:
«در انتخابات مردم هيچ حقي ندارند.فرق حكومت ولايت فقيه با ديگر حكومت ها اين است كه ولي فقيه رئيس جمهور را انتخاب كند.مردم چه كاره اند؟»
ناشناس
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
مشایی ، احمدی ، پایداری ، محصولی ، رهبر معنوی پایداری جمعا در یک خطند و قطعا این باخت را نه پذیرفته و تحمل هم نخواهند کرد
ناشناس
|
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
اگر می خواهند به جایگاه قبل از خودش برگردد وچون دیگر صنوف مورد احترام باشد هیچ راهی جز حمایت از مردم درتنگناها ندارد نه این که مثل 4سال گذشته دم از مردم بزنند و برعلیه مردم باشند که البته این هزینه دارد
ناشناس
|
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
شک نکنید که ( تندروها خود را برای نشستن در جایگاه اپوزسیون آماده کرده اند )
یک دانشجو ایرانی
|
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
با احترام به نظرات شما به نظر من اصلا علمی نیست ما فکر می کنید چند درصد قم را حوزویها تشکیل میدهند و این تفکیک آرای سیاسی به به سنتگرا و تندرو و اصلاح طلب هم نادرست است چرا که به نظر شما هر فردی اعم ا حوزوی و غیر حوزوی باید با حزا خاصی باشند در حالی که تحقیقات نشان داده اکثریت حوزوی ها مخصوصا قشر جوان عضو یا حتی حامی هیچ گروه خاضی نیستند
والبته این احزابی که شما فرموده هم طیفی را به خود اختصاص داده
امیدوارم مابقی تحلیلات شما با ذهن بسته سیاسی نباشد
مجتبي
|
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
ما اصولگرايان هر كس كه رييس جمهور بشه چون انقلابي هستيم مثل مدعيان اصلاحات به اپوزيسيون تبديل نميشيم و هميشه انقلابو از مردم مي دونيم و هميشه سر بالا حركت مي كنيم و هر گاه انحرافي در كار ريس جمهوري ديديم فارغ از جناحش تا اخرين نفس از كارش جلو گيري مي كنيم
ناشناس
|
۰۹:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
سكوت معنا دار يعني چي؟ضربه كاري بوده عزيز من .
ناشناس
|
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
دیگه دوره پوچی گری و خرافات وتحجر به سر آمده..دوران حرف زدن و وعده دادن وعمل نکردن به سر آمده...مردم در تنگنای اقتصادی و سیاسی و مخصوصا فرهنگی هستند...موضوع آمدن شما و یا غیر نیست و موضوع حذف شدن سیتم فکری شما است که به تاریخ پیوست....