صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۹۳۴۸
تعداد نظرات: ۱۶ نظر
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۱۲ - ۱۲ تير ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سینمای ایران در هشت سال اخیر به شدت افت کرده و در این چند هفته به نشانه‌های آن پرداخته شده؛ اما همچنان بسیاری از این نشانه‌ها از سوی شمارش‌گران رویدادها‌ محاسبه نشده است. یکی از همین نشانه‌های نزول سینمای ایران در متن قرار گرفتن چهره‌های حاشیه‌ سینمای ایران و گوشه‌نشینی بالاجبار بسیاری از بزرگان سینماست؛ واقعه‌ای که آثارش در گفتار اخیر الناز شاکردوست دیده می‌شود.

به گزارش «تابناک»، «...چرا وقتی کسی هست که می‌تواند چرخه سینما را به حرکت بیندازد، باید سرکوبش کنیم؟... امیدوارم روزی برسد ‌قدر هنرمندانی را که هستند، بیشتر بدانیم... آقای گلزار نبودش شاید از نظر جسمی باشد اما مرگ هنرپیشه است در سینما و من بابت نداشتنش در سینما تسلیت می‌گویم!... اگر این اتفاق برای من هم بیفتد، این من نیستم که سینما را از دست می‌دهم، بلکه سینماست که من را از دست می‌دهد. من اینگونه فکر می‌کنم، چون این سینما، چیزی نبود که فکر می‌کردم قرار است‌ به دست بیاورم. در این سینما هر چقدر هم بال‌های بزرگی داشته باشی و بخواهی بلند بپری، آنقدر سقفش کوتاه است که جایی برای پرواز نیست».

اینها بخشی از اظهارات یکی از بازیگران برجسته سینمای ایران نیست و نگران از دست دادن یکی از ستاره‌ها یا چهره‌های شاخص سینمای ایران نباشید. این اظهارنظر، از سوی الناز شاکردوست، بازیگر نقش‌های خاص سینمای ایران در گفت‌و‌گوی اخیرش مطرح شده و به نوعی با خودبزرگ‌بینی به تحقیر سینمای ایران پرداخته شده؛ مسأله‌ای که نباید در قبالش‌ با هیچ مدعی‌ شوخی داشت و بنابراین به رغم آنکه این شخص چهره جدی نیست، ‌اظهاراتش، گفته‌های پیدا و پنهان یک گروه خاص از هم‌سطح‌هایش را تداعی می‌سازد که پاسخ به آن ضروری بود.

شاکردوست که در سال 1383 با «گل یخ» کیومرث پوراحمد توانست وارد فضای سینمای ایران شود، در ‌هشت سال اخیر در حدود سی فیلم سینمایی حضور داشته است؛ فیلم‌هایی که وجه مشترک بیشتر آنها ‌برخوردار نبودن از یک داستان جدی است و اگر با فیلم جدی نیز مواجه بوده‌ایم، شاکردوست یا نقش محوری نداشته یا تنها تیپی که در بازی‌اش استاد است، به وی سپرده شده و چهره‌اش نقشی پول‌ساز را از طریق جذب مخاطب عام داشته است.

با همین تفسیر، قرار داشتن شاکردوست در کنار گروهی از به اصطلاح چشم‌آبی‌های سینمای ایران  انکارناشدنی است و این بازیگر جوان هر زمان به لحاظ چهره و فیزیک افت جدی داشته باشد، به سرعت فرصت حضور در همین سینمای عامه‌پسند را نیز از دست خواهد داد و چهره‌های جذاب‌تر جایش را خواهند گرفت. با این حال آن گونه که از اظهارات ‌اشاره شده برداشت می‌شود، شاکردوست نه تنها سینمای ایران را نیازمند به خود تلقی می‌کند، بلکه ارتفاع سقف سینمای ایران را برای پریدنش کوتاه می‌داند و آنچنان از بالاهای بزرگش سخن به میان آورده و گلزار را هم در همین ردیف طبقه بندی کرده که تصور می‌شود، با دو عقاب روبه‌رو هستیم!



آنچه مسلم است، حضور امثال شاکردوست، ‌یکی از موانع رشد سلیقه مخاطب ایرانی و از عوامل حیات داستان‌های دم‌دستی دختر پسری فاقد حداقل ارزش سینمایی است و بنابراین چنین ادعاهای گزافی بی‌شک شبیه شوخی است. سینمای ایران بدون امثال شاکردوست اگر فضای تازه برای نفس کشیدن نیابد، چیزی از دست نخواهد داد و برای آزمودن این ماجرا، از این بازیگر زن سینمای ایران تقاضا می‌کنیم، یک سال از سینمای ایران دور شود و ببیند چه کسی ضرر خواهد کرد و چه موجودیتی سود خواهد برد؟

خوشبختانه محمدرضا گلزار که غیبتش روی پرده سالن‌های سینما با تسلیت شاکردوست به سینمای ایران همراه شده با همین رویه حذف شد و در حالی که تصور می‌کرد حضورش در هر فیلم به منزله فروش قطعی آن فیلم خواهد بود، با تیپی (در خوشبینانه ترین برداشت) که بازی می‌کرد، ادامه داد و به هر حال در زیبایی ظاهری نیز دست بالای دست بسیار است و امثال مصطفی زمانی توانستند جایش را پرکنند تا فیلم‌‎های آخر گلزار نتواند هزینه‌های تولیدش را بازگرداند و دقیقاً چرخه اقتصادی سینما، او را حذف کرده است.

در عین حال اگر الناز شاکردوست گمان می‌کند سقف سینمای ایران برایش کوتاه است و حقش در این سینما داده نشده، می‌تواند یک کپی از بازی‌هایش را به دفاتر مارتین اسکورسیزی و استیون اسپیلبرگ بفرستند و این فرصت را تنها به همین دو کارگردان بدهد تا دریابند چه گنجی در سینمای خاورمیانه نهفته مانده و او را به سطح نخست سینمای جهان دعوت نمایند و با کسب افتخار همکاری با شاکردوست، دیگر حسرت بهره‌برداری از چنین عقاب‌هایی را در پروژه‌های جهانی‌شان نداشته باشند.

از شوخی گذشته، حقیقت آن است که حضور امثال شاکردوست در بطن سینمای ایران و ساخت آثاری با بازی امثال او که بخشی از بودجه‌شان را از دولت دریافت کرده بودند، یکی از بزرگترین ظلم هایی است که به سینمای ایران شده، چرا که این بودجه‌ها می‌توانست صرف تولید آثار جدی‌تر شود که بزرگان سینما و بازیگران شاخص در آن ‌باشند؛ بازیگران مرجعی همچون عزت الله انتظامی، علی نصیریان و گلاب آدینه که این هشت سال، کم کارترین روزهای عمرشان را پشت سر گذاشته‌اند.

تصور می‌شود، یکی از مهمترین رویکردهایی که از سوی اهالی سینما و منتقدان می‌بایست مورد توجه قرار دهند، بازگرداندن بزرگان به ویژه در عرصه‌های کارگردانی و بازیگری به صحنه است تا با ساخت آثار جدی، هم تماشاگر سینما آشتی کند و سقوط فروش فیلم‌ها پایان یابد و هم جایگاه برخی در سینمای مملکت‌مان مشخص‌تر شود و برخی با چنین سازوکاری، عملاً به جایگاهی که لیاقتش را دارند، هدایت شده و این گونه متوجه سطح خود شوند.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
۲۳:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
توهم زده شما ببخشید بچه است نفهمیدم
مهدی
|
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
کاملا موافقم
ببین کار به بکا کشیده که امثال ایشان طلبکار هم شده اند
ناشناس
|
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
من نمیدونم این بازیگزانی که غیر از قیافه هیچی از بازیگری ندارند چرا اینقدر پر مدعا هستن؟! همین خانم مریل استریپ ،یه چهره معمولی دارند اما هنر و استعداد بازیگری این خانم واقعا بی نظیره!
ناشناس
|
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
باید یک خسته نباشید جانانه به نویسنده محترم این مقاله گفت.اینهایی که اینقدر دچار خود بزرگ بینی شده اند اوج رشدشان میشود همان خانمی که الان داره با بدترین وضع در سینمای غرب بازی میکند.البته ما هم کمی مقصر هستیم چون اگر وقتی این جور آدم ها رو در کوچه و خیابان میبینم برای گرفتن عکس یادگاری و امضاء سر و دست نشکنیم اینها اینطور مغرور و جسور نمیشوند.
ناشناس
|
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
احسنت به تو انتخاب..............دمت گرم
ناشناس
|
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
ایول انتخاب خوب پوکوندیش !
البته انتخاب تو هم یه وقت مثل این خانم توهم نزنی ها !
بابک
|
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
الناز رو اذیت نکنید اما کاملا موافقم با این متن، و به شدت هم با ابن جمله موافقم: حضور امثال شاکردوست، ‌یکی از موانع رشد سلیقه مخاطب ایرانی و از عوامل حیات داستان‌های دم‌دستی دختر پسری فاقد حداقل ارزش سینمایی است
افشار
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
به جای اینکه شخصیت بازیگر رو تخریب کنی بهتر است گفته هایش رو تحلیل کنی و راهکار ارایه بدی.هرچند با اینکار بیشتر اعتبار رسانه خودت رو کم میکنی.متاسفم برای ذهن هایی که انتقاد ناپذیرند.
محمودی
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
با نویسنده محترم موافقم چند وقت قبل که در شهر (اصفهان) قدم می زدم به اصرار فرزندانم به سینما ایران رفتم وقتی نمایش فیلم شروع شد در کمال ناباوری حدود 10 الی 20 نفر (تاکید می کنم زیر بیست نفر ) در سالن نمیش نشسته بودیم و فیلم را تماشا کردیم یاداوری کنم زمان نمایش در ساعت 7 عصر یعنی یکی از زمانهای شلوغ سینما ها بود. فاجعه تفکرات امثال شاکر دوست و گلزار حالا حالا ها از سینمای ما زدوده نخواهد شد
atena
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
من دیگه حرفی برای گفتن ندارم..!!!
دوستار انتخاب
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
آدم باخواندن مطالب این خانم کوچولو یادداستان مگسی می افته که وقتی خواست از روی درخت سروی که روی آن نشته بود پرواز کنه وبره به درخت گفت سفت وایسا می خوام پرواز کنم برم درخت گفت اصلاً توکی آمدی که حالا میخوای بری؟؟!!.
ناشناس
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
بسیار عالی بود و درد دل ما
سید حسین موسوی
|
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
سیستم معیوب است بچه ها زیاد گناهی ندارند
الهام
|
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
واقعا ازنوشتتون ممنون حرف دل خیلی ها رو زدید این خانم با کارنامه هنری قوی که داره درحاله ای ازتوهم گم شده خداواسه ده نمکی حفظش کنه البته جاش توفیلم پایان نامه خالی بود میتونست باحامدکمیلی بترکونه...این دوره نیزمیگذرد
ناشناس
|
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
اقا شما برو فیلمهای خاصتو نگاه کن ماهم فیلم عامه پسند میبینیم
ناشناس
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
http://www.entekhab.ir/fa/news/119350