صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۱۹۰۴۳
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۱۳ - ۱۰ تير ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: در نخستین جلسه علنی بعد از تعطیلات مجلس به‌صورت جدی تخلف ۷۴ هزار میلیارد تومانی دولت در تهاتر بدهی‌های ارزی را رسیدگی خواهیم کرد. 
 
احمد توکلی در گفت‌وگو با تسنیم، در پاسخ به این پرسش که آیا گزارش تخلف 74 هزار میلیارد تومانی دولت مبنی بر تهاتر بدهی‌های ارزی از محل مابه‌التفاوت نرخ ارز به کمیسیون اصل 90 و سایر نهادهای ذی‌صلاح ارجاع شده است یا خیر، اظهار داشت: فعلاً این نامه خطاب به آقای لاریجانی رئیس مجلس ارجاع شده است. 
 
وی در همین ارتباط تأکید کرد: در نخستین جلسه علنی بعد از تعطیلات مجلس به‌صورت جدی رسیدگی به تخلف 74 هزار میلیارد تومانی دولت و بانک مرکزی انجام خواهد شد؛ این موضوع به‌طور حتم در نخستین جلسه علنی بعد از تعطیلات مطرح می‌شود. 
 
 طی روزهای اخیر احمد توکلی در نامه‌ای به علی لاریجانی رئیس مجلس از تصمیم غیرقانونی مجمع عمومی بانک مرکزی در کاهش صوری 74 هزار میلیارد تومانی بدهی دولت و بخش دولتی به بانک مرکزی خبر داد.  بندهایی از نامه توکلی به لاریجانی را در ادامه بخوانید؛ 
 
این عضو شورای پول و اعتبار در نامه خود به رئیس مجلس به این موضوع اشاره کرده است که مجمع عمومی بانک مرکزی که رئیس جمهور و چهار وزیر عضو آن هستند، در جلسه پنج‌شنبه 1392/3/13  به‌ریاست رئیس جمهور محترم تصمیماتی گرفت که غیر از تعارضاتی که با قانون دارد، در شرایط سخت رکودی و تورمی فعلی، عاملی بر سر راه مهار نقدینگی، و در نتیجه اسباب سخت‌تر شدن معیشت مردم و تولید کشور است. 
 
ماجرا از این قرار است که بانک مرکزی به‌شکل قانونی و غیرقانونی دهها هزار میلیارد تومان به‌شکل قرض، تنخواه و تسهیلات به دولت، شرکت‌ها و مؤسسات دولتی و بانک‌های دولتی پرداخت کرده است. افزایش بدهی دولت و بخش دولتی به بانک مرکزی به‌معنای تزریق بیشتر پول پرقدرت در اقتصاد است که تقریباً پنج برابرش بر نقدینگی می­افزاید. یک راه‌حل مهار نقدینگی و کاهش نرخ تورم، کاهش بدهی دولت و بخش دولتی و بانک­ها به بانک مرکزی است. 
 
مجمع عمومی تصمیم گرفته است که ارزی را که در سال 1391 به بانک مرکزی فروخته است، گران‌تر حساب کند و از این طریق مبلغ 74 هزار میلیارد تومان بدهی بخش دولتی را کاهش دهد. در حالی که به همین مبلغ دارایی خارجی بانک مرکزی (بر حسب ریال) افزایش می‌یابد یعنی نقدینگی افزایش یافته پیشین تداوم می‌یابد و آثار وقفه ­ای آن بر شدت تورم می­افزاید.